Jump to content
Annons

Tjongan

Medlem
  • Antal inlägg

    90
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Tjongan

  • Födelsedag 1985-11-14

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Sthlm
  1. Vilken tur att du tog så pass skarpa bilder 😕
  2. Vad är det för idioter som måste svara bara för att visa hur fina i kanten dom är och klanka ner på döds och annat. Erat bästföredatum har gått ut, somna om.
  3. Råkade ut för samma problem tidigare i veckan när jag för första gången skulle vara duktig och spara lite kraft av pluggarna. Efter ett bra tag och frenetiskt klickande lyckades jag komma på just detta med i vilken ordning man var tvungen att skapa grupperna, ännu surare blev jag när man inte kunde flytta ordningen på dessa, eller går det? Att det ens får se ut såhär i en snordyr applikation är för mig en gåta, tur att dom tydligen fixat detta till 4an i alla fall.
  4. Eftersom jag jobbar med ca 10.000 dell datorer varje dag ställer jag frågan: Kommer dom här hålla samma kassa kvalitet?
  5. Har du redan lagt på kompressor? Om inte så gör det. Finns några gratisalternativ där ute så det är bara tanka å köra
  6. Låter ganska osannolikt eftersom det handlar om att emulera donglen =)
  7. Liknande teorier som att Antivirusbolagen skriver virusen själva, för att vara först med updatering av skydd, och självklart ha en orsak till att sälja sina produkter. Gangsters hela högen! 😎
  8. Verkar vara rykten, som tidigare sagt det skulle spridigt sig ganska fort. Finns dock en crack som låser upp så man kan titta på menyerna i programmet, men inte så mycket mer än så. Vet inte heller hur gammal den är, om den är ny kanske dom är något på spåren ändå.
  9. Japp ladda impulsfiler tillsammans med guitar rig eller andra liknande pluggar fungerar också fint, helst ska man ju då stänga av pluggens egna högtalarsimulator, blir lätt för mycket om man kör både och. Voxengo har jag också provat, men föredrar Kefir (så hette den ja) som också är gratis. Enligt mig blir det skillnad i ljudet beroende på vilket program man använder för att ladda impulserna, kanske mest för att dom olika programmen har olika funktioner att ställa in, tänker främst på SIR som har en del godis. I Kefir kör jag bara ljudet 100% blött och det låter kanon i mina öron. Vad jag läst på guitarampmodeling så använder dom flesta där Revaler MKII som har en inbyggd funktion för att ladda impulsfiler. I gamla demot för Revalver MKII kunde man använda dessa helt problemfritt, allt som fattades var att man inte kuna spara presets osv, men vem behövde sånt. Tillverkarna upptäckte detta och har lagt in ett irreterande brus då och då för att man inte ska kunna använda demot som en färdig produkt. Men får man tag på gamla versionen av demot är det bara att köra hårt 🙁.
  10. Tja! Jag har en mycket bra setup och samma problem som dig i min lägenhet. Jag äger en JJlabs stärkare som har en Lineout. Från denna har jag kopplat signalen in i en DI-box för att sedan vandra in i ljudkortet (med inbyggd preamp). I datorn eller närmare bestämt sequencern laddar jag impulsefiler som är inspelade från olika högtalarlådor, mickar och förstärkare. Detta ger ljudet samma karaktär som du får när du kopplar in din förstärkare i högtalarlådan och kör "på riktigt". Om du kör distpedaler först i kedjan kommer även dessa få bra sound och karaktär. På forumet www.guitarampmodeling.com finns det en hel del impulses och annat matnyttigt. Här står allt man behöver veta om impulses, enkelt att lära sig och trevligt folk som svarar på frågor. Här finns också mina just nu favoritimpulser som är gjorda av Brohymn, ligger under tråden "LOUDER NEW ONES STRAIGHT!" För att ladda in impulsefiler i din sequencer behövs en extern plug. Tips på bra VST är tex SIR som Studios nyhetssida skrev om nyligen. Själv använder jag en gratisplug vars namn jag helt glömt bort nu, sitter på jobbet och är lost. För dom som inte har Line out på förstärkaren skall tydligen Send utgången fungera, har inte provat detta själv men det skadar ju inte att prova om du nu ändå har förstärkaren. Lycka till! Edit: La till lite
  11. Sitter/satt i samma sits jag med, otrevlig granne kom och ringde på en dag. Nu har jag köpt två plattor med Stepisol, 50mm tjockt per platta. Just nu står trummorna bara på isoleringen rakt upp och ner, antagligen inte den ultimataste varianten. Att bygga ett bärbart golv eller podium kan få bli ett senare projekt, just nu blir att köra dubbla 50mm på varandra för en massiv scen.
  12. Ursäktar i förväg för en dum fråga, men hur går det till när man lägger allt under en viss frekvens i mono/stereo? Tänker mest på pukor som man ofta vill ha i stereo men som kan ligga både djupt och ha en del höga frekvenser, kanske var ett dåligt exempel vet inte hur mycket bas som brukar ligga i dem så här på rak arm, men ni förstår väl hoppas jag. Är det till och med så att detta är ett busenkelt knep som alla som mastrar bör veta om? Reservation för dålig formulering och stavfel, extremt slut i huvet såhär när det närmar sig arbetsdagens slut.
  13. Det du equar och sätter plugs på är ljudet som cubase spelar upp, dvs ljudbibblan som ezdrummer har. Midi är ju trots allt bara instruktioner / noter.
  14. Hoppas jag förstod dig rätt. Du vill kunna sätta plugs på tex kaggen etc? Då går du in i Ezdrummers mixer. Under varje trumma har du output där det står Trk1 osv. Klickar du på denna kan du välja vilken kanal varje ljud ska ligga på, väljer du dessutom Multichannel hamnar alla på olika kanaler. Går du nu in under cubase egen mixer så ser du alla kanaler som Ezdrummer använder, här kan du equa, lägga på plugs etc. Happy programming.
  15. Riktigt bra röst måste jag säga! Precis det är ett inspelningsprojekt, sen vad som händer i framtiden vet man ju aldrig, men det är inte tanken att bli ett band. Om du är intresserad kan du gärna lägga till mig på MSN via mailen jag skrev där uppe ^, för intresserad är i alla fall jag 😄 .
×
×
  • Skapa ny...