Jump to content
Annons

tomtomtom

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Mycke bra info här ser jag Jag hittade en gratisplug, Voxengo Boogex som jag sitter och testar i skrivande stund tillsammans med en soldano-liknande förstärkarplug. Låter faktist helt ok av det lilla jag hunnit testa! Blir det någon ljudskildnad vilket program man kör impuldfilerna genom?
  2. Frank Zappa- Jag har dock ingen lineout på förstärkare, bara en effektloop. Nu är inte jag så hemma med alla dessa studiotermer , men vad är en högtalarimpuls? och hur fungerar det?
  3. Tack så mycket för era informativa svar 😉 Då har jag fått lite mer inblick i hur det funkar med en DI-box. Men tycker priset blir lite väl högt om jag nu behöver köpa en load box också. Vet ju inte ens om det kommer låta som jag vill heller. Har andvänt simulanalog's JCM 900, den låter helt okej om man vrider lite. Har även en hel drös med förstärkar-simulatorer på datan, men grejen är den att jag har en JCM 800 som jag gärna skulle vilja ha andvänding av i när jag spelar in. Att bygga en isobox har jag haft i tankarna, men har inte ännu fått en klarhet i exakt hur man ska gå tillväga och om det är svårt och uppnå ett bra resultat med ett sådant bygga. JJRockford Om jag nu kopplar ut från "Send" i loopen på toppen till en DI-Box. Hurdan skildnad blir det emot att köra Di-box mellan topp och låda? Då får man bara med förstegsdisten va?
  4. Hej! Jag har en Marshall topp och högtalarlåda. Problemet är att jag bor i lägenhet och inte vill bli vräkt. Jag har kikat runt efter diverse DI-Boxar t.ex Palmer, H&K Redbox etc.. Vad jag har läst om dessa är att man kopplar dem mellan topp & högtalarlådan å sen in i ljudkortet. - Hur kommer det sig att man måste ha högtalarlådan ikopplad? - Om nu högtalarlådan är ikopplad, kommer det låta om den då eller kommer man kunna stänga av den? Så att det bara kommer in signal från DI-boxen och blir helt tyst om högtalaren.
  5. okej, men blir det bättre eller sämre om man skulle ha en mixer i mellan? vad är skildnaden? en sak jag kom att tänka på nu var att jag vill ju även kunna sitta med hörlurar, hur funkar det då? Det blir bättre, eftersom du slipper brus som tillkommer i den längre signalvägen genom mixern - du slipper även eventuell ljudförsämring som det lätt kan bli i en billig mixer (beror förstås på vad det är för mixer... 😕 ). Behöver du lurar, så vill det till att du har en hörlursutgång på slutsteget, men annars finns det kanske hörlursutgång på ljudkortet...? Ett alternativ kan vara en SM Pro Audio M-Patch2, som är en passiv attenuator (en passiv sådan påverkar inte ljudet, som aktiv elektronik gör) med inbyggd hörlursförstärkare. Finns ingen hörlursutgång från ljudkortet. Hittar ingen hörlursutgång på dom slutstegen jag har tittat på heller. vad gör en attenuator för något? Det är en passiv volymkontroll som bara kan sänka volymen. Perfekt att ha mellan ljudkort och aktiva monitorer där man inte kommer åt volymkontrollen på monitorerna - eller där man helt enkelt vill ha volymen snabbt och enkelt åtkomlig. Den har dessutom monoswitch, killswitch, möjlighet att välja mellan två olika monitorpar och dessutom möjlighet att välja mellan två olika ljudkällor, om det skulle behövas. Sedan har M-Patch2 dessutom hörlursförstärkare - som för örigt är den enda aktiva delen i burken. Övrigt fungerar utan nätdel, men hörlursförstärkaren behöver förstås nätdelen för att fungera. Okej, det låter ju kanon! Man tackar så mycket för hjälpen 😆
  6. okej, men blir det bättre eller sämre om man skulle ha en mixer i mellan? vad är skildnaden? en sak jag kom att tänka på nu var att jag vill ju även kunna sitta med hörlurar, hur funkar det då? Det blir bättre, eftersom du slipper brus som tillkommer i den längre signalvägen genom mixern - du slipper även eventuell ljudförsämring som det lätt kan bli i en billig mixer (beror förstås på vad det är för mixer... 😉 ). Behöver du lurar, så vill det till att du har en hörlursutgång på slutsteget, men annars finns det kanske hörlursutgång på ljudkortet...? Ett alternativ kan vara en SM Pro Audio M-Patch2, som är en passiv attenuator (en passiv sådan påverkar inte ljudet, som aktiv elektronik gör) med inbyggd hörlursförstärkare. Finns ingen hörlursutgång från ljudkortet. Hittar ingen hörlursutgång på dom slutstegen jag har tittat på heller. vad gör en attenuator för något?
  7. okej, men blir det bättre eller sämre om man skulle ha en mixer i mellan? vad är skildnaden? en sak jag kom att tänka på nu var att jag vill ju även kunna sitta med hörlurar, hur funkar det då?
  8. Funkar det eller behöver jag en mixer i mellan dem? Jag har ett Phase 22 ljudkort och ett par passiva monitorer. Just nu har jag kopplat följande: Ljudkort -> Mixer -> Stereoförstärkare -> Monitorer Skulle vilja uppgradera till enbart ett slutsteg istället för stereoförstärkaren. Behövs det då en för-förstärkare före slutsteget eller går det att bara koppla ljudkortet till slutsteget?
  9. tomtomtom

    EzDrummer

    Utrustning: Roland TD-6V modul + digitalpads Cubase SX 2 Toontrack - DFH Hur gör man för att byta ljud på digitalpadsen i Ezdrummer?
×
×
  • Skapa ny...