Jump to content

Evil_E

Medlem
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutralt

About Evil_E

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 04/21/1974

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Recent Profile Visitors

4,299 profile views
 1. Lyssnat genom lurar och tycker att sången behöver bli tydligare / mera framträdande i mixen låten Into your eyes. Annars tycker jag att det var bra låtar! Keep up the good work!
 2. @Grimberg Jag gissar på ljudkortet, om du har möjlighet se om du kan låna ett ljudkort för att säkerställa att det är ljudkortet, men ett dedikerat ljudkort och i/O buffer size på 64 eller 32 så bör du komma ner till eller under 10ms i roundtrip, och då bör du inte uppleva någon latens.
 3. Jag har testat och kört många olika musikprogram på PC men framförallt n-Track, Reaper, Cubase. Jag gick över till Mac för ca 7 år sedan och Logic Pro X. För min del har det resulterat i betydligt mera kreativitet. Logic har och har haft sin del av buggar och saknade features (jämfört med t.ex. Cubase) men jag älskar att det är så lätt att komma igång och skissa på en låt, och där tycker jag faktiskt Logic gör ett betydligt bättre jobb än många av konkurrenterna. Men om man arbetat upp ett bra flöde i ett program så är det nog svårt att byta. En nackdel med t.ex. Logic är ju att det bara finns för MacOs. Mac-datorer är ju inte direkt billiga om man jämför med PC och/eller Hackintosh. Det handlar nog mycket om vad man känner sig bekväm med. De flesta programmen har väl en tröskel som man behöver ta sig över. Har du tid över så kan du ju plöja igenom ett antal videos på tuben med hur man jobbar i Logic och dess för och nackdelar o.s.v. Lycka till!
 4. Inlägget skrevs för lite drygt 11 år sen
 5. Kan bara intyga att Logic Remote är guld värt via paddan!
 6. Hej Smilla, Hittade följande ang. Abletons samplingar: https://www.ableton.com/en/articles/sounds-samples-presets-live-commercial/
 7. Har haft EZKeys ett tag, funkar bra för mig att snabbt slänga ihop eller leka med melodier eller importera midi från annat håll och se vad det är för ackord... finns ju piano pluggar som låter betydligt bättre, men tycker att man (en) får mycket för pengarna... Kolla om de inte har en demoversion som du kan test-köra!
 8. Misstänker att de kanske inte tillverkar så många, även om jag kan tycka att det är lite väl saftigt pris...
 9. @illerrre: Vad händer med ditt bås? Har du några bilder eller varför inte ett ljudexempel från båset resp. utanför när det spelas något där för att få en uppfattning av dämpningen och akustiken... Väntar med spänning på det Wellness o Co. håller på med speciellt om det blir prisvärt, det är vi inte direkt bortskämda med i Sverige.
 10. Har Macbook Pro retina och jag skulle välja en bärbar alla dagar i veckan pga. flexibiliteten man får genom en bärbar. Har också använt en Mac Mini med 2 skärmar och den har fungerat bra, men smidigheten att enkelt kunna ta med sig datorn har varit ett riktigt stort plus!
 11. Det finns en annan tråd ang. detta som kanske kan vara intressant... betydligt billigare än dessa... sparta systems kabiner är ju minst 120.000:- vilket är sinnessjukt mycket. Kolla denna tråd: //forum.studio.se/index.php/topic/104864-var-hitta-nagon-som-kan-bygga-ljudisolerat-inspelningsbas/page__st__60#entry1544488 Sen har vi Wellness här på studio forum som har ett projekt på gång om att bygga bås, skicka PM till honom och hör dig för... Lycka till!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.