Jump to content

Evil_E

Medlem
 • Posts

  121
 • Joined

 • Last visited

Reputation

5 Neutralt

About Evil_E

 • Birthday 04/21/1974

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Stockholm

Recent Profile Visitors

5,213 profile views
 1. Hallå! Har bara lyssnat igenom med lurar, och jag tänkte direkt på gitarrspelet i början på låten, från 0-25 sek. Det blir lite rörigt (min uppfattning) när sången kommer in. Jag skulle istället ha plocket som ett intro, och sen ha lugna softa nerslag istället när du sjunger och sen ta upp plocket igen i refräng. Det du vinner då är också att det blir lite mera drag i refrängen när du lämnar över från vers till refräng. Men i övrigt, bra jobbat, skön låt!
 2. Det kom en uppdatering för ca 1 månad sedan, är det inte nu i december 2020 du menade? Jag skulle iaf. testa att logga in med annan användare (skapa en ny om du inte har en) och se om Logic Pro fortfarande kraschar när du startar det. Jag antar att den kraschar oavsett om du startar den utan att öppna ett nytt/befintligt projekt eller när du öppnar via projekt? Vilken version av Logic har du? senaste versionen är 10.6.1 Hälsningar, David
 3. Man kan ju alltid hoppas! Tröttsamt med alla som säger X istället för 10... 😉 Det ska bli extremt spännande att se vad M1:an går för! Julafton kom tidigt 😄 😄 😄😜
 4. Ja, har stoppat uppgradering till Big Sur, annars slutar mitt Apollo-kort fungera o troligtvis en drös med pluggar (bl.a. Waves o UA). Tror det kommer ta ett par månader innan iaf. de stora drakarna uppdaterat sina mjukvaror.
 5. Det var en väldigt behaglig melodi och sång, den lyssnar jag gärna igen på. Fortsätt komponera och skriv låtar är mitt förslag 😉
 6. Skön låt! Har bara lyssnat genom lurar, men tycker du har fått till ett bra sväng. Skönt avskalat på något sätt!
 7. Du kan dock numera "Relocate sound library" till en extern disk om du vill. Mitt ljudbibliotek i Logic ligger på ca 70GB så det gör mycket om man har en liten disk som de flesta Macbook Air har. Du kan som JakobP är inne på köra Logic på den konfigurationen du har, men större projekt eller om du har större instrument du vill ladda in så blir det väldigt tight med 8 GB i ramminne.
 8. Riktigt trevlig bekantskap den där Följ med! Kommer definitivt att lyssna igen 🙂
 9. Lyssnat genom lurar och tycker att sången behöver bli tydligare / mera framträdande i mixen låten Into your eyes. Annars tycker jag att det var bra låtar! Keep up the good work!
 10. @Grimberg Jag gissar på ljudkortet, om du har möjlighet se om du kan låna ett ljudkort för att säkerställa att det är ljudkortet, men ett dedikerat ljudkort och i/O buffer size på 64 eller 32 så bör du komma ner till eller under 10ms i roundtrip, och då bör du inte uppleva någon latens.
 11. Jag har testat och kört många olika musikprogram på PC men framförallt n-Track, Reaper, Cubase. Jag gick över till Mac för ca 7 år sedan och Logic Pro X. För min del har det resulterat i betydligt mera kreativitet. Logic har och har haft sin del av buggar och saknade features (jämfört med t.ex. Cubase) men jag älskar att det är så lätt att komma igång och skissa på en låt, och där tycker jag faktiskt Logic gör ett betydligt bättre jobb än många av konkurrenterna. Men om man arbetat upp ett bra flöde i ett program så är det nog svårt att byta. En nackdel med t.ex. Logic är ju att det bara finns för MacOs. Mac-datorer är ju inte direkt billiga om man jämför med PC och/eller Hackintosh. Det handlar nog mycket om vad man känner sig bekväm med. De flesta programmen har väl en tröskel som man behöver ta sig över. Har du tid över så kan du ju plöja igenom ett antal videos på tuben med hur man jobbar i Logic och dess för och nackdelar o.s.v. Lycka till!
 12. Inlägget skrevs för lite drygt 11 år sen 🙂
 13. Kan bara intyga att Logic Remote är guld värt via paddan!
 14. Hej Smilla, Hittade följande ang. Abletons samplingar: https://www.ableton.com/en/articles/sounds-samples-presets-live-commercial/
×
×
 • Create New...