Jump to content
Annons

Alexander Paul

Medlem
  • Antal inlägg

    56
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om Alexander Paul

  • Födelsedag 1982-10-17

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm

Senaste profilbesökare

2 607 profilvisningar
  1. Aha, jag hade glömt ändra till File. Då var det löst. Tack! Nu känner du en som jobbar så här 😄
  2. Det var marquee tool jag testade först, men kunde bara hitta Mute där. Jag har testat backspace också. Då delas ljudspåret i två. Det kan vara skönt att ha möjligheten att ändra en ljudfil permanent om den till exempel ska användas i andra projekt senare. Jag utgick från att ett så dyrt program skulle inkludera grundläggande möjligheter att redigera en ljudfil, men Audacity är ju gratis så jag kan kombinera båda
  3. Hej! Jag undrar hur man tar bort (inte tystar) ljud i ett spår t.ex om man har ett sångspår där något oavsiktligt ljud mellan två fraser måste tas bort. Jag vill alltså att ljudet försvinner permanent och att filens längd inte ändras på något vis. I Audacity är det bara att markera och välja Generate -> Silence.
  4. Tack för feedback! Har fått hjälp med att mixa, men mixen är delvis baserad på min input (framför allt är sången i refrängen mer framträdande nu). Tänkte inte så mycket på basen själv, men fick samma feedback av en annan så det ligger säkert något i det. Tror det handlar mycket om att jag måste lära mig att urskilja olika spår och vad som gjorts/bör göras med dem. Är ju mest intresserad av/delaktig i låtskrivandet och där har jag märkt att jag börjat tänka på ett helt annat sätt när jag lyssnar på musik.
  5. Här är min andra låt. Blev en blues-duett istället för country denna gång. Ni som missade min förra låt The Storm kan hitta den på samma Youtube-kanal.
  6. Min första komposition. En countrylåt om att inte kunna släppa taget. Har skrivit och komponerat själv, men har fått hjälp med sång och el-gitarr.
  7. Gillar introt även om det är i längsta laget. Tänker att man med den här typen av musik lätt kunde komplettera med en radio edit där vissa delar är nedkortade. Gillar ljuden i överlag, får lite sci-fi och tv-spelsvibbar, men melodierna fastnar inte riktigt för mig.
  8. Nu är jag visserligen inte så insatt i sidechaining som nybörjare, men tycker också det låter lite konstigt i sammanhanget.
  9. Lät en sångerska sjunga in en låt till mig och då fick jag med lite backing tracks och harmonies. Undrar hur man ska tänka med reverb om man har flera spår där någon sjunger samma sak i syfte att göra ljudet fylligare? Bör man köra på exakt samma reverb-inställningar på båda?
  10. Kan inget om busar än. Viktigt i de flesta mixar?
  11. Använder främst Logic efter att jag gått över till Mac, men jag har en gammal licens till FL Studio så jag kan kolla vad det är för något. Någon som vet om det finns någon liknande inbyggd funktionalitet i Logic?
  12. Hej! Jag håller på att försöka lära mig att mixa och har nu kommit till stereopanorering. Har en låt som innehåller följande: Trummor (helt trumset) El-bas 2 akustiska gitarrer som strummar likadant Sång Pianosolo (som ersätter sången vid ett tillfälle) Tänker mig att jag panorerar de två akustiska gitarrerna hyfsat mycket till vänster respektive höger? Resten bör väl vara i mitten? Eller kan man göra något med instrument (t.ex. pianot) som inte har något annat instrument att komplettera?
  13. Har övat sång på eget bevåg (med hjälp av online-kurser) ett tag och gjort stora framsteg. Har inga större problem med andning längre och kan hålla tonen någorlunda bra. Mitt omfång är dock fortfarande väldigt begränsat och känner att en ökning uppåt med några enstaka toner skulle göra stor skillnad. 1. Har ni tips på några enstaka övningar jag kan fokusera på (gärna med videoklipp)? 2. Ifall man får rekommendera sångpedagoger på detta forum, och ni vet nån bra i Stockholm, så uppskattas det också.
  14. Jo planen är att komplettera med att ta sånglektioner irl så småningom. Har precis börjat jobba efter flera års studier så det har inte varit ekonomiskt möjligt fram till nu.
×
×
  • Skapa ny...