Jump to content
Annons

Smilla

Medlem
  • Antal inlägg

    11
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Great! Precis det jag tyckte... amp presetsen är inget vidare... Har hittat nagorlunda bra ljud, men fortsätter testa mig fram. Tack! 🙂
  2. Smilla

    Att spela in gitarrer

    Hejsan! Undrar om nagon kan tipsa mig om hur man bäst spelar in gitarrer i Ableton 9 Live utan att använda förstärkare (har tyvärr ingen för tillfället). Har ett Focusrite saffire 6 ljudkort. Har pluggat in gitarren direkt i ingang 2 pa ljudkortet och använder Audio Effect Rack Amp Simulation. Men är inte rikitgt nöjd med ljudet.... :-( Nagon om har tips om vilka effekter som är bra att använda för att förbättra ljudet att bli mer "clean guitar"? Har samtidigt en annan fraga: är det OK att använda endast ableton samples för sin egen lat och lägga ut pa nätet eller finns det en lag om det angaende intellectual property? Tacksam för svar!!:-) Smilla
  3. Tackar igen för svaren!! Använder 1 o 2 för mick o gitarr, men line ingang för telesladd fran synth tex...nope..bara outputs - de enda ingangarna är 1 o 2 för XLR... sa ska testa med det - bara skaffa sladd först.. thanx!
  4. Ok, tackar!! Hmm.. har du tips pa kabel som har dubbel tele och en XLR i andra änden? Eller har jag fattat fel?
  5. Hejsan, undrar om nan därute kan ge mig tips om hur jag kan koppla min gamla yamaha synt till focusrite (saffire 6 usb) för att spela in pa ableton? Synten har bade midi och Aux out L/R. Vill kunna använda mig av syntens egna ljud, inte VST i datorn. Alltsa vore det logiskt (?) att midi faller bort. är det Aux out som gäller för mig? Vad för sladd gäller da - kan den kopplas till ingang 1 o 2 pa focusriten? Nybörjar fragor, jag vet... men kommer inte vidare p.g.a detta just nu... Nan som rakar se detta o kan förklara..? 🙂
  6. Sorry, förklarade lite dåligt... det som hände var att jag drog ut sladden från micken och satte sedan tillbaka den. Sen dess har jag inte kunnat få in någon signal i ljudkortet från mikrofon..
  7. Hejsan, undrar om någon hjälpa.. Håller på att spela in sång (kondensator mikrofon) med externt ljudkort (Steinberg UR28M), och plötsligt försvann signalen från mick till ljudkort... :-( Någon som har en idé vari problemet kan vara? har startat om etc. , det verkar inte vara något problem med mikrofonen (har testat flera och ingen fungerar) -hoppas att det är sladden (ska köpa ny imorgon) och inte ljudkortet som krånglar eller har någon haft samma problem och det varit något man kunnat fixa till i ljudkortet?
  8. Tack för all feedback - much appreciated!! Far se om det blir preamp eller inte -har spelat in tidigare utan men det var med annat ljudkort (och var inte nöjd...) sa nu kanske det räcker med focusrites inbyggda preamper.
  9. Tackar för svaren hittills!! 🙂
  10. Smilla

    Preamp/ljudkort

    Hejsan, tittade igenom det som skrivits innan om preamp:ar men hittade inget om just min fraga. Haller pa att skaffa grejer till att börja spela in hemma och undrar följande: är det värt att skaffa en StudioProjects VTB-1 Preamp till ett Focusrite Saffire 6 UBS ljudkort (vill förstärka sangen)? Tacksam för svar!
×
×
  • Skapa ny...