Jump to content

Marcus Carlzon

Medlem
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutralt

7 Followers

About Marcus Carlzon

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 02/06/1988

About me

My music online

Social

 • Skype
  makketbh
 1. Brukar spela in i en garderob som vi fyller med madrasser för att dämpa, samt en massa annan bröte i form av kläder och dylikt. Har aldrig haft någon som klagat på det :-) Nu menar jag verkligen fylla garderoben till bredden med grejjer :-)
 2. Aldrig blivit remixad, då behöver den som ska remixa alla tracksen separat antar jag? :-)
 3. Jag skulle nog sikta på att se över trumkompet lite, jag får inget "go känsla". Men måste säga att sångmelodierna är riktigt sköna och man vill gärna sjunga med :-) Refrängen tycker jag är riktigt fet! Tycker även trummorna sitter lite dåligt i mixen, blir inget tryck liksom. Men bra jobbat! :-)
 4. Denna låten gillade jag mycket mer än den andra! Riktigt grym fastnade för allt! Lycka till detta kommer slå!
 5. Riktigt grymt! Dock stör jag mig lite på programmeringen på trummorna, låter lite för programmerat för min smak. Men schyssta melodier, snygg produktion go for it!
 6. Skön låt, jag gillar horhus pianot, och att det är ute och cyklar lite ibland tycker jag bara låter gött, det låter liksom mer improviserat på det sättet (tycker jag då) liksom som att det sitter en lite halvfull pianist på en bar och spelar med if you catch my drift Saker ligger väl lite här och där i ljudbilden, följ Bluesboys tips så kommer du nog hitta rätt :-) Tycker du helt klart ska va nöjd med din truminsats!
 7. Hon har en mycket fin röst, men den försvinner lite ibland vilket är tråkigt. Men jag gillade låten, men det kändes som det var en MASSA ljud i början, som sedan försvann (vilket var skönt) men om man vänder på det så alla ljuden byggs upp så tror jag att det skulle gynna låten mycket mer. Hade varit kul o höra fler saker du gjort! Fin prod från akkegura till det här!
 8. Jag håller med om det med trummorna, det förstör lite i låtens enkelhet. Lägg ett rakt enkelt trumkomp t.ex, det låter alldeles för komplicerat. För övrigt så tycker jag att gitarren är catchig, även melodierna låter schysst i mina öron :-)
 9. Snyggt skriven, catchiga melodier :-)
 10. Tänkte fråga, vem bestämmer om en låt är färdig? Det är väl ändå jag (eller personen) som gjort låten som bestämmer det? Jag har ca 300 låtar liggandes på min hårddisk som förmodligen hälften är halvfärdiga eftersom jag oftast skriver på akustisk gitarr och endast sång.(Till vardags spelar jag Hårdrock / Metal ) Men om jag plötsligt säger att, nä fan alla dom här låtarna ska va akustiska!, vips så har jag 300 låtar färdiga på min hårddisk. Min poäng är att man inte riktigt kan säga att en låt är "färdig" för det finns oändligt med möjligheter att ändra en låt (no shit)
 11. Klart att vissa har lättare för det än andra, men självklart är det något man kan öva upp. Ju mer låtar man skriver destå bättre blir man helt enkelt, sedan att träna upp sitt gehör / tekniken på sitt instrument för att kunna skriva och spela låtarna lättare är något du bör fundera på om du ska göra
 12. Bra svar från alla här, tänkte kommentera på det att man ska tänka hur man vill att det ska låta i slutprodukten innan. Jag har endast spelat in med ett enda proffs i mitt liv, och det var för 1 vecka sen då vi spelade in våran debutplatta med Anders Lagerfors på Studio Nacksing i göteborg (www.nacksving.com) Han eqade och komprimerade redan på mixerbordet, på trummor, bas, gitarr. Dock inte på sång då körde han bara kompression, vi lirade in 12 låtar och utan någon mixning så tänkte vi "fy fan detta är ju sjukt låter ju så mycket bättre än något annat vi gjort och killen har inte ens mixat" ... när han väl satte sig för att mixa (notera vi spelar hårdrock) så tog det ungefär 2 dagar att mixa klart hela plattan bara för att han hade så bra grundljud in. Dock är ju detta en studio värd flera miljoner och riktigt sjuk akustik. Men han visste redan (han hade hört förproduktionen) hur han ville allt skulle låta och kunde redan då ratta fram eq / kompression när vi bandade) självklart eqade han lite och komprimerade efteråt också. Men det va sjukt kul att se ett erfaret proffs jobba! Han pratade också om att less is more, man kan inte ha 15 olika melodier och 30 instrument spelandes samtidigt - blir en för luddig mix och ingenting får plats i ljudbilden, allting kan höras men d låter inte bra. Less is more (om man inte ska tro på yngwie) Lycka till!
 13. Som dom innan säger, det är åt rätt håll. Det är bara att forsätta skriva, jag har förmodligen skrivit över 200 låtar som är ren skit. Man måste öva låtskrivning precis som allt annat, tar ett tag att bli bra men det är snygg struktur i den!
 14. www.tomhess.net bästa läraren jag någonsin haft, har haft 12 utav dom. Rekomenderas
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.