Jump to content
Annons

Villa Superstar

Medlem
  • Antal inlägg

    74
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Jo precis och det är lite därför jag frågar, själv tycker jag det känns väldigt konstigt att använda långfingret när man ska lägga ett dur-ackord. Funderar mest på om det bara är en vanesak eller om det inte är rätt sätt.
  2. En ny fråga. När ni tar ett barré på nedersträngarna, alltså inte låga e-strängen utan barréformation som när man tar ett b på andra bandet, vilka fingrar är bäst att använda. Vid dur-ackord har jag märkt att jag bara använder, förutom pekfingret för själva barréet, bara lill och ringfingret för att trycka ner de tre "extra" strängarna. Oftast låter det helt okej men det kanske finns någon mer utbredd standard eftersom denna variant känns rätt hemmagjord.
  3. Kul att komma hem och se att tråden flödar över av tips, tack alla 🙂. Har provat framför allt tipsen med att trycka med sidan av fingret och pressa mer med tummen på baksidan. Nu kan jag faktiskt efter lite pillande få fram ett rent barré-ackord 🙂, sen måste det såklart övas en hel del för att jag ska kunna ta det lite snyggt och snärtigt. Jag har lånat min mammas gamla gitarr att spela på, den kanske inte är den bästa med sina dryga 25 år på nacken och en spricka på sidan men det känns som den duger för min nivå just nu. Har nån nåt mer tips får ni gärna forsätta posta, själv ska jag sätta mig och fila på att få fram det perfeka F#m-ackordet 🙂.
  4. Villa Superstar

    Barré-ackord

    Jag fick under min lata sommar för mig att jag skulle lära mig att spela gitarr och har hållit på och plinkat i lite drygt 3-4 veckor. Har kommit så långt att jag kan ta i princip alla "vanliga ackord" (dvs dur, moll + några 7:or och sus 2,4) "flytande" och utan att behöva fundera särskilt mycket. Men något jag har fortfarande har rätt stora problem med är alla barré-ackord. Till att börja med går det väldigt långsamt om jag ska byta mellan ett barré och ett vanligt ackord, hursomhelst är det kanske bara träning som kan hjälpa där (även om tips är välkommet). Det som är lite jobbigare att jag har svårt att få ett barré-ackord att låta rent. Även om jag försiktigt placerar ut mina fingrar låter oftast de lägre strängarna (alltså de som sitter längst ner på gitarren) orent och skramligt och att ta ett rent ackord när man spelar en låt är bara att glömma. Finns det några tips vad det gäller barré-ackord som jag missat. Jag spelar på en rätt gammal akustisk nylonsträngad om det kan göra nån skillnad.
  5. Kort sagt, vad brukar ni göra när ni tappar sugen och allt ni gör bara låter skit (eller är det bara jag som hamnar i såna gropar). Har hamnat lite i en sån svacka just nu och jobbar på att ta mig ur den. Försöker tänka att det är bra att jag gör gör någon musik överhuvudtaget eftersom allt komponerande är bra träning (?). Förr senare måste det ju låta bättre liksom 😄.
  6. Är lite osäker på skillnaderna mellan keyboard/synth. Jag är som sagt inte jätteförtjust i mitt nuvarande klaviatur så en utveckling av det känns inte som det närmaste alternativet. Begagnat är helt klart ett alternativ (bor dock i linköping), ska kolla upp harmony-central. Tack för hjälpen och fortsätt tipsa.
  7. Har tröttnat på mitt lågkvalitets-midiklaviatur nu och eftersom jag rätt sällan spelar in utan mer använder det till att spela vanligt på funderar jag på att skaffa mig en keyboard (eller synth eller vad det kallas). Alltså en sån som går att spela på utan inblandning av dator 😎. Min budget är rätt begränsad just nu så ett billigt alternativ vore klart bäst. Ligger väl just nu på hyfsad nybörjarnivå efter att inte ha spelat särskilt aktivt på kanske 2-3 år. Slutklämmen är väl att jag söker tips på modeller/tillverkare/affärer eller annat som jag ska undersöka i min jakt på något att ställa på den tomma platsen under mitt fönster 🙂. Inga tips är för små.
  8. Som rubriken säger så kraschar Cubase (i stort sett) alltid när jag ska stänga av det. Allt går fint under användning men när jag ska stänga av låser sig hela programmet. Det fungerar inte heller att tvångsavsluta (typ alt-ctrl-del) utan det krävs en fysisk omstart av datorn för att bota detta. Det här börjar bli rejält jobbigt och jag har börjat tänka efter både en och två gånger innan jag startar programmet, så vill inte jag ha det 🙁. Hjälp.
  9. Claes: Dessvärre inte, däremot kanske jag kan testa det på en annan dator och se om samma problem uppstår. lundin: Menar du en knapp på keyboardet? Isåfall så måste jag nog säga nej eftersom det inte finns några knappar på keyboardet 😛. Det skumma är att detta problem inte uppstår alltid, då och då kan det komma en ton som tas på nertryck men dessa fall är tyvärr i klar minoritet.
  10. Villa Superstar

    Midiproblem

    Mitt midikeyboard har börjat bete sig lite allmänt underligt på sistone. För det mesta ignorerar Cubase (även Noteworthy Composer) tangentnedtryckningar och istället tar uppsläppningen av tangenten som nedtryckningen och således spelar in den istället. Har försökt att byta ASIO-drivers och flytta ignoreport-filen men det har inte hjälpt. Är inte någon expert på Cubase och vet inte riktigt vad som kan vara felet.
  11. Jag har nyligen haft ett uppehåll från mitt musikskapande på omkring 2 månader. Innan uppehållet använde jag ett midiklaviatur av typen Midistart 2 tillsammans med Cubase SX och även om jag hade lite problem med installationen fungerade det för det mesta prima. När jag nu idag stoppade in kontakten och körde igång Cubase kom ingen signal in i programmet. Jag har provat att byta ASIO drivrutiner och fipplat lite med ignoreportfilter-filter (vet inte riktigt vad den gör men det hjälpte förra gången ) till ingen nytta. Windows upptäcker klaviaturet (plingar när jag stänger av och sätter på det) och jag kan välja det som in-signal i device setup i Cubase, men själva in-signalen verkar inte upptäckas av varken Cubase, NoteWorthy Composer eller något av de andra program jag har provat. Jag har, vad jag vet, inte gjort några nämnvärda förändringar på datorn under uppehållet. Har provat att installera om klaviaturet utan resultat. Jag mailade tillverkarens support i förra veckan men har ännu inte fått något svar. Ni är mitt sista hopp 😱. Vad kan tänkas vara fel och vad ska jag göra åt det? Alla tips är välkomna .
  12. Diwic: Har följt ditt råd och dragit iväg ett mail till tillverkaren, inte helt på säker att de svarar dock, grundat på utseendet (eller moderniteten) av deras webbsida 🙂. Och som svar på din fråga har jag inte installerat eller ominstallerat någon ny hårdvara (vad jag kan komma på).
  13. Nu har jag provat att installera om klaviaturet och det fungerar fortfarande inte. Börjar bli alltmer desperat :|, nån som har nån gissning på vad jag ska försöka mig på?
  14. Diwic: Nix det gör det inte, provade både med NoteWorthy Composer och ditt ackord-program. Ingen reaktion. johahl: Kan prova det. Det jag dock tycker är lite märkligt är att det fungerade tidigare 😆.
  15. Jag har nyligen haft ett uppehåll från mitt musikskapande på omkring 2 månader. Innan uppehållet använde jag ett midiklaviatur av typen Midistart 2 tillsammans med Cubase SX och även om jag hade lite problem med installationen fungerade det för det mesta prima. När jag nu idag stoppade in kontakten och körde igång Cubase kom ingen signal in i programmet. Jag har provat att byta ASIO drivrutiner och fipplat lite med ignoreportfilter-filter (vet inte riktigt vad den gör men det hjälpte förra gången 😉) till ingen nytta. Windows upptäcker klaviaturet (plingar när jag stänger av och sätter på det) och jag kan välja det som in-signal i device setup, men själva in-signalen verkar inte upptäckas av Cubase. Jag har, vad jag vet, inte gjort några nämnvärda förändringar på datorn under uppehållet. Vad kan tänkas vara fel och vad ska jag göra åt det? Alla tips är välkomna 😛.
×
×
  • Skapa ny...