Jump to content
Annons

Björn

Medlem
  • Antal inlägg

    74
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Björn

  1. Jag har kört Cubase SX3, sen 5, sen 6, sen 7, sen 8. Nu har jag köpt snabbaste Macen på marknaden i princip, och trots denna ruinering, som enbart gjordes för att jag tänkte jag skulle spara tid när det gäller exportering/bouncning, så är det ingen märkbar skillnad mot tidigare långsam dator. Alltså problemet ligger i Cubase. Som arbetande producent, så är det ohållbart, när man tex vill exportera många lager för att skicka till mixning el dylikt. Finns det något man kan göra för att underlätta bouncning på något vis? Ligger alltid på typ 3-4 min per spår, när det är ett stort projekt, med mkt pluggar. Tips mottages tacksamt! Björn
  2. Kankse redan visste men.. Spara en template eller kopia på den du är nöjd med, så du har en tom med klara mix/kanal/fx inställningar, sen öppnar du dom två projekten bredvid varandra, så kan du markera alla ljudspåren(inte lagren, utan själv ljudfilerna) och dra över till det andra projektet.(nya)
  3. Mystiken både tätnar och klarnar. Jag har luskat runt o talat med olika aggrigatorer och branchfolk. *Taxan från Spotify och alla dylika varierar beroende från avtal till avtal(olika för varje aggrigator) Generellt så har Major-bolagen stöst, men även många independent bolag har stor, efterssom att ett avtal gjort av paraplyorganisationen för många indebolag gjorts. Detta innebär dock oftast att man ändå tjänar minst på major för dom tar en större procent på deras "större" inkomst. *En tum-regel är att alla tjänster som tar betalt via avgift och inte procent, är sämre än dom som tar en procent. Har du möjlighet att släppa via indiebolag, så välj det framför distrokid, Tunecore, Cdbaby osv. *Spotifys bet per stream är (tumregel) 10 gånger högre på betalande lyssnare, versus gratis. Men den genomsnittliga siffran senaste åren hamnar på 0,059 SEK. Dvs 1 miljon spelningar ger i genomsnitt ca 59.000 SEK Detta är alltså ett genomsnitt på den höga taxan sammanslagen med den låga. Se till att få veta båda dessa siffror av din aggrigator. Generellt så verkar det som att det finns oro för att skaran av lyssnare inte ökar nu, lika fort som mängden låtar, vilket gör att kakan ska delas på fler, det spås av vissa därför en dyster framtid. Å andra sidan har spotifys per/spelning summa växt och dom sikat på minst det dubbla om 10 år, så vi får väl se. Mvh Björn
  4. Hej! Det är så mycket hemligheter runt hur mycket Spotify betalar ut till aggrigatorerna, och hur mycket som dom sedan betalar ut till bolagen/artisterna. Sedan står vi kreatörer längst ner på stegen och får lita på det som sägs i princip, men vi kanske kan försöka skapa oss en bild tillsammans kanske som kan klargöra det hela lite mer, och finna ut bra alternativ. Jag håller på att starta upp en label, alternativt etikett just nu, och funderar över vilken distrubutör eller aggrigator jag ska använda mig av. Sedan ett par år jag har det nu så ligger jag på ett indiependent bolag, som distruberar via Phonofile, . Som jag har förstått det så har Phonofile en riktigt bra deal tillsammans med många andra indiependent aggrigatorer, tack vare SOM´s förhandling, och matchar därför majorbolagen bra. Det finns ju en uppsjö av smidiga(och billiga) aggrigatorer som man kan vända sig till direkt som artist/producent, men frågan är vad dom får netto ifrån spotify. I dom flesta fallen verkar det vara betydligt mindre än önskvärt, så även om dom enbart tar en liten peng av dig, som kreatör, så är deras "In-Summa" mkt mindre. Vad är era tanker och tips?
  5. Hej! Ett vanligt problem (hände mig oxo) är: Har du senaste Logic, så är det 64 bit, medans tidigare Autotune är 32 bit, så du måste uppdatrea autotunen, eller skaffa senare version.
  6. Vibratech säljer bara hela taksystem, inte enbart vissa komponenter, så vi måste leta vidare :/
  7. Hej! Stort tack för tipsen! Andrum: Ja precis, Hängare som har någon form av absorberande egensklaper, för isolerande tak, för minimal vibrations överlevnad 🙂 Vibratech sålde bara hela systemen, med reglar osv, vi har redan inhandlat reglarna(kran upp 18m) så vi behöver hängare att fästa det nya taket under det existerande, med lite luft-mellanrum Lee: Tack för tipset! Hmm Jag är inte byggaren själv, så jag klurar lite på om dom kan passa. Har du någon erfarenhet av dessa? Mvh Björn
  8. Hej! Vi håller på och bygger en studio med ett gäng "flytande-rum". Väggar och golv är gjorda och härnäst ska taket hängas upp. Vi har fått rekommendationen att skaffa "resilliant-hangers" av våran aukustiker, men hittar inte några sådana i Sverige(vet ej vad dom heter kanske) Har någon här tips om vart man kan hitta hängare för taksystem, med absorberande egenskaper? Mvh Björn
  9. Vi håller på och bygger ett par flytande rum, våran aukustiker är från England och vet ej var man hittar sånt i Sverige. Är det någon som vet vart vi kan hitta detta? Tack på förhand Björn
  10. Efterssom vi alla är dator/ljudkorts baserade och har i princip en preamp var såsom läget är nu så lutar det åt en lösning med: 16 (14 ut/2 in) kanaler kabel, mellan varje rum och insp rummet. Som man sedan kopplar till ett mixerbord inne i insp rummet, ett mixerbord med förstärkare och monitor kontroll, och där får en line-out. då har vi medhörning från dator via mixerbordet, medhörning i mixerbordet. Är det någon som ser några större varningstrianglar dinglande runt denna idé?
  11. Aah intressant! Är det enbart för lyssning eller? Har man en sån per person då?
  12. Hejsan allesamman! Vi håller på och bygger en studio på 120m2, exkl kök osv. som i princip består av: 4st prodd rum (varav 3 i princip vägg i vägg med trummrum) 1st trumm/instrument/band rum Vi håller på och funderar över bästa lösningen gällande kablage och åtkomst. Tanken är att vi alla ska kunna koppla in oss, spela in ett gäng kanaler ifrån trummrummet, in till vårat rum, samt givetvis talkback/lyssning. Vi är ett gäng som inte har stor erfarenhet av studiobygge, men har god hjälp av aukustiker och råd från olika håll. Är det någon här som har erfarenhet av kabeldragning med multikabel, och kan tipsa oss om någon smart lösning, eller varna för onödiga fel. Alla erfarenheter och tankar välkommnas! Mvh Björn
  13. Stort tack för alla goa svar! Är det samma preamp i La-610 som i UA 6176? Jag tycker dt verkar gött att ha en go rör-preamp för att färga ljud när man linear bas osv, men som sagt, den kanske inte passar så bra till Manleyn. Linus: Ja mitt rum är halv-behandlat men inte nog, men jag är mitt i en studioflytt så det ska nog ordna sig på nya stället. Men ja efter att ha läst mkt och fått goda råd så har jag förstått att jag vill ha en redig preamp som gör micken bättre rätta. Ja det känns som jag kanske ska ha kvar m73D:n och satsa på rör istället. Vad säger folk om Avalon VT-737SP? Den har jag också funderat på. Hur är den preampen med en manley? U87 ska ju vara gammal standard i Hiphop.
  14. En telefunken V76, vad har den för karaktär? pme: en RND 517, är inte det lite samma som Vintage Designen? hmm Ang LA610 vs 6176. Jag har fått för mig att 6176 är bättre för då kan man bypassa olika steg, kompressorn tex, jag vill nog använda distressorn som kompressor ändå.
  15. Hej tack för svar! Hmm jo rummet är sådär behandlat, uppdämpat en del med stenull på väggar och tak, dock inte särskilt jämnt dämpat(frekvens mässigt). Avstånd har jag faktiskt först på sistone börjat köra längre ifrån, det blir helt klart dynamiskare, men kanske inte jätte stor skillnad i mellanregistret känns det som. Jag kör det genom ett apollo quad. Vad är trafo för nånting?
  16. Hej! Jag har en Manley Ref C, och en Neumann U87, genom en Vintage Design m73d. Jag tycker preampen låter för hård för min smak. Jag vill köpa en preamp i 15-30k klassen. Har fundrat över UA 6176, eller Manley Core tex. Finns det någon bra preamp som har både rör och ren karaktär man kan växla mellan som passar kanske? Jag spelar in mkt RnB/Hiphop men oxo mjukare sång, så jag vill ha nåt med möjlighet till snabba tranisenter men oxo något fylligt tubigt. Paradox? 🙂 Tacksam för tips!
  17. Sarah, jäävlar va grym du är! Grym röst! Kör hårt!
  18. Jag kör den genom en vintage design m73d, tänker att den borde funka sjysst på den micken, men kanske inte. hmm okej det kan vara ett impedans problem alltså? Kan du inte utveckla 🙂 Tacksam för hjälp!
  19. Men detta är intressant: "I always had the second engineer line up every available mic that I thought might be a contender for the vocal, and I'd have Stevie, for example, sing through each of them to see which one sounded best. The only thing was, to her the best-sounding mic was always a dynamic. 'Dreams' was recorded with a Sennheiser 441 — that sounded great for her, and that happened to be what we were using. I liked the dynamics because they had that proximity effect, and I used to put a rubber band around a wind-screen and place that on the microphone, making sure the wind-screen was about a half-inch from the front of the mic. I'd say, 'Keep your lips up against that wind-screen,' and that way I got a lot of bottom, to which I could then add top if I wanted to."
  20. Jag har en 441, tänkt att använda till sång inspirerad av fleetwood mac osv, men den är väldigt skarp och tunn tycker jag. Så det är sällan jag använder den som jag tänkt. Har en från 70talet gjord i tyskland ska tilläggas.
  21. Yoo! Kontakta Partillo Productions! Bästa som finns i Göteborg!
  22. Det är i princip som tidigare skrivare sade, det förutsätter att du har infoline framme(Den väljer du uppe i vänsra hörnet), dvs den svarta raden ovanflör projektet som visar info om alla events. Där finns även ton att ändra. Funkar även på audiofiler smidigt. Hoppas det funkar.
  23. Riktigt bra låtskriveri! Vart bor du i landet?
×
×
  • Skapa ny...