Jump to content
Annons
  • entries
    5
  • comments
    5
  • views
    11,344

About this blog

Här kommer lite smått och gått från mig

Entries in this blog

Musikutbildningen i Sverige

Jag brukar inte skriva politiska inlägg eller samhällsåsikter jag har, men nu känner jag att jag behöver skriva av mig lite då jag tycker mig se en hemsk utveckling inom den svenska musikutbildningen i sverige. Den förra regeringen införde så kallade meritpoäng i gymnasiet. Dessa poäng är helt klart till för att få elever att välja vissa ämnen i gymnasiet och visar även regeringens åsikt kring olika ämnens status. Kan tilläggas att kulturella ämnen inte ger några som helst meritpoäng. 

Anders F

Anders F in Allmänt

Dagens session med Leid Hedman

Idag fortsatte inspelningen av jazzplattan. Det va en bossa som det skulle läggas en nylonsträngad gitarr på. Det är inget märkvärdigt egentligen, men jag ville bara beskriva min lycka över mitt matchade par av qtc40. Jag gjorde en typ av AB uppmickning på gitarren som jag bfgofar en länk till som ni kan lyssna på i hög upplösning 24bit/44.1. Innan kan jag dock beskriva nervositeten jag fick när jag kopplar upp mickarna och ena inte fungerade. Bytte ingång och det

Anders F

Anders F in Allmänt

Att resa sig upp

Hej Idag hände det mig en sak som säkert händer alla hela tiden, men som ändå fick mig att börja fundera på vad en gammal jazzmusiker sa till mig för många år sedan. Han sa att alla musiker lider av mer eller mindre manodepression. Detta har genom tiden för mig fått mer och mer sanning i sig och jag förstår vad mannen menade.  exempelvis satt jag precis och lyssnade på ett rep som kändes helt ok när det spelades in, men nu i efterhand tyckte jag det lät skit och hittade inte mycke

Anders F

Anders F in Allmänt

Dagens Session med Jan Allan

Hejsan Idag skulle man in i studion och spela in jazz. Måste erkänna att jag verkligen gillar att spela in jazz då det mycket handlar om att få fram musikerns sound och dynamik på ett sätt så musikern känner igen sig i då de ofta lagt ner oändliga timmar på att få fram sitt eget sound. Mixen skall helst vara minimalistisk också om man gjort allt rätt. Musikern som skulle komma va trumpetaren Jan Allan. Innan vi ens startade sessionen så hade jag förberett mig och funderat ut hur jag vi

Anders F

Anders F in Allmänt

Jakten på gitarrsoundet

Hejsan! I detta inlägg tänkte jag beskriva lite hur min väg till att jaga gitarrsound har varit. Det handlar inte om att jag velat ha världens bästa gitarrsound, men det ska vara det sound som jag hör i mitt huvud och jag gillar. Det har varit stort slit, med en del ryck i hårstråna, många aha-upplevelser, samt mycket tips, try and error. Fokuset hat legat på distat kompljud. Det hela började väll helt enkelt när jag fick pro tools första gången och använde sansamp-pluggen på gitarr. T

Anders F

Anders F in Allmänt

×
×
  • Create New...