Jump to content
Annons

Radiogossen

Medlem
  • Antal inlägg

    153
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Dagen då Radiogossen senast vann var 24 augusti 2016

Radiogossen hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

8 Neutralt

Om Radiogossen

  • Födelsedag 1965-07-03

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Borlänge
  • Min utrustning
    MOTU 8m och Phonic P6a i studion. På fältet använder jag MOTU 8m och MOTU stage-B16. När behovet av kanaler är litet använder jag min Edirol r-44 och till snabba enkla inspelningar fiskar jag upp ZOOM H1. Mikrofoner: AKG C414, Neumann KM184, Röde NT5 mfl. Lurar: ATH-M50 och K240. Inspelning, redigering och mixning gör jag på PC med ADOBE Audition 3 (gamla versionen). Filmar gör jag med Panasonic HPX 171 men sneglar lite på Blackmagics grejer.
  • Intressen
    Live-inspelningar; körer, band, naturen, tal. Fotograferar eller filmar gärna i samband med ljudupptagningen.
    Studioinspelningar i egen källarstudio.
  1. Mmm. Cool Edit. Det var länge sen. Jag började med det programmet och bytte sedan till Adobe Audition eftersom Adobe köpte/tog över Cool Edit.
  2. Jag använder MOTU Stage b16 som har 16 analoga ingångar med mic-preamp. Fina grejer men dyr. MOTU 16A har också 16 ingångar men bara line-level. Borde bli perfekt för er. Budget varianten kräver synkning och det får man göra med öronen/ögonen. Peta lite på kanalerna sinsemellan.
  3. 1. Köp ett ljudinterface med 16 ingångar 2. Be någon med rätt resurser om hjälp 3. Använd befintligt/billigt stereointerface och importera två spår i taget.
  4. -Kan jag ta en kabel som har rca-hane i ena enden och mono-tele i den andra och koppla mellan? Ja.
  5. Ingen expert, men så här tycker jag: Rent ljud, fyller upp (stereo)utrymmet väl. Mycket bra. Kanske lite lång efterklang. Svårt att säga när man inte själv kan ratta och testa. Kanske ska det vara så i den här genren?
  6. Till vänster om volym-ratten för lurarna finns source-knappar. Om Main mix är intryckt borde du höra samma sak som går ut i högtalarna. Har du effekter där borde de höras i lurarna också.
  7. Utan att inveckla sig i teorier och specifikationer så är det enklaste att gå in till närmaste välsorterade kabelhandlare och köpa en sladd med rätt kontakter i ändarna och testa. Jag gissar att det kommer att funka.
  8. Om det bara handlar om filöverföring kan du ju ta ur minneskortet ur spelaren och peta in i datorn och kopiera där.
  9. Låter bekvämt. När jag vill lyssna avslappnat händer det att jag knäpper händerna bakom nacken och det påverkar ljudet. Nackstödet påverkar säkert lyssningen, men tror inte det spelar så stor roll. Prova att ta bort det eller byt stol. Blir det skillnad? Påverkar det ditt arbete?
  10. Tack Laban för förtydligandet. Det är skillnad på fas och tid (fasfel och tidsskillnad). Som radiomänniska har jag hakat upp mig på uttrycket fasfel i ljudsammanhang. Jag tror man egentligen menar tidsskillnaden mellan ljudkälla och mik. Jag brukar räkna med 3 ms per meter.
  11. Jag tycker ljudkorten utvecklas väldigt. Jag har ett Motu 8m med 8 preamps där specen för USB ser ut så här: USB 2.0 (44.1 to 48 kHz): 64 in/out USB 2.0 (88.2 to 96 kHz): 32 in/out USB 2.0 (176.4 to 192 kHz): 24 in/out Inte så dåligt ändå för USB2?
  12. Motu:s senaste, Ultra Lite mk4, använder USB2. Verkar som att USB3 inte behövs i audio sammanhang.
  13. Kul att du frågar. För mig som har pysslat med hembyggen i många år blir en del saker självklara, eller åtminstone att jag vant mig vid hur jag brukar göra. Det handlar om mekanisk stabilitet. Förvånansvärt mycket problem och trassel uppstår på grund av mekanisk instabilitet. Du måste fästa trafon i lådan och trådarna mot anslutningspinnarna på något sätt. Denna trafo är konstruerad att sitta på ett mönster/kretskort. Du kan förstås fästa trafon och trådarna på annat sätt, se bara till att grejerna sitter fast. Det är trist om anslutningspinnarna skulle skadas på trafon, den är ju ganska dyr.
  14. Börja bygga enkelt. Det är fördelen med egenbyggen, man kan förändra och förbättra med tiden. Lådans material är inte kritiskt, ta det som passar utseendemässigt och plånboken. Trafons in- och utgångar är balanserade så partvinnad skärmad kabel blir bra. Inte nödvändigt med kabel för PA bruk, de är gjorda för att dra i och trampa på. I din låda är de skyddade ändå. I nödfall kan du vrida ihop tre isolerade trådar till kontakterna. Kortets hål kan du göra lite större med en liten borr, se bara till att du får kontakt mot kabelanslutningarna. Kapa sen bort onödiga kopparbanor med kniv eller fräs. När det gäller jordning och skärmning får du läsa på själv, här finns det lite olika varianter. Ex. vis omkopplare för jordlyft.
  15. Kul projekt med hög utdelning för liten insats! Har pysslat lite med liknande projekt. Bytte trafo i befintliga lådor. Ser snyggt ut på utsidan i alla fall. Gör du en egen borde 1U räcka gott. Om du inte gör egna mönsterkort bör du använda experimentkort för infästning av trafo och kablar. Trafosarna är väl hyfsat skärmade i sig. En aluminiumlåda blir lätt och bra. Om du inte gjort det tidigare kan du få inspiration av exemplen hos Lundahl: http://www.lundahl.se/schematics/
×
×
  • Skapa ny...