Jump to content
Annons

Radiogossen

Medlem
 • Content Count

  167
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Radiogossen last won the day on August 24 2016

Radiogossen had the most liked content!

Community Reputation

8 Neutralt

About Radiogossen

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 07/03/1965

Profilinformation

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Borlänge
 • Min utrustning
  MOTU 8m och Phonic P6a i studion. På fältet använder jag MOTU 8m och MOTU stage-B16. När behovet av kanaler är litet använder jag min Edirol r-44 och till snabba enkla inspelningar fiskar jag upp ZOOM H1. Mikrofoner: AKG C414, Neumann KM184, Röde NT5 mfl. Lurar: ATH-M50 och K240. Inspelning, redigering och mixning gör jag på PC med ADOBE Audition 3 (gamla versionen). Filmar gör jag med Panasonic HPX 171 men sneglar lite på Blackmagics grejer.
 • Intressen
  Live-inspelningar; körer, band, naturen, tal. Fotograferar eller filmar gärna i samband med ljudupptagningen.
  Studioinspelningar i egen källarstudio.
 1. Mmm. Cool Edit. Det var länge sen. Jag började med det programmet och bytte sedan till Adobe Audition eftersom Adobe köpte/tog över Cool Edit.
 2. Jag använder MOTU Stage b16 som har 16 analoga ingångar med mic-preamp. Fina grejer men dyr. MOTU 16A har också 16 ingångar men bara line-level. Borde bli perfekt för er. Budget varianten kräver synkning och det får man göra med öronen/ögonen. Peta lite på kanalerna sinsemellan.
 3. Har en isärplockad Fostex du kan få om du vill. Har inte velat slänga den. Än. Byggsats som sagt. Rem saknas. Kanske nåt mer.
 4. 1. Köp ett ljudinterface med 16 ingångar 2. Be någon med rätt resurser om hjälp 3. Använd befintligt/billigt stereointerface och importera två spår i taget.
 5. -Kan jag ta en kabel som har rca-hane i ena enden och mono-tele i den andra och koppla mellan? Ja.
 6. Ingen expert, men så här tycker jag: Rent ljud, fyller upp (stereo)utrymmet väl. Mycket bra. Kanske lite lång efterklang. Svårt att säga när man inte själv kan ratta och testa. Kanske ska det vara så i den här genren?
 7. Till vänster om volym-ratten för lurarna finns source-knappar. Om Main mix är intryckt borde du höra samma sak som går ut i högtalarna. Har du effekter där borde de höras i lurarna också.
 8. Såld. Glömmer alltid bort hur man ändrar i rubrike.
 9. Elorgel i fint skick säljes på grund av flytt. Fullt fungerande och fint ljud. Hörlursuttag för störningsfritt spelande. Avhämtning. Västerås. Annons på Blocket, 800:-
 10. Utan att inveckla sig i teorier och specifikationer så är det enklaste att gå in till närmaste välsorterade kabelhandlare och köpa en sladd med rätt kontakter i ändarna och testa. Jag gissar att det kommer att funka.
 11. Om det bara handlar om filöverföring kan du ju ta ur minneskortet ur spelaren och peta in i datorn och kopiera där.
 12. Låter bekvämt. När jag vill lyssna avslappnat händer det att jag knäpper händerna bakom nacken och det påverkar ljudet. Nackstödet påverkar säkert lyssningen, men tror inte det spelar så stor roll. Prova att ta bort det eller byt stol. Blir det skillnad? Påverkar det ditt arbete?
 13. Tack Laban för förtydligandet. Det är skillnad på fas och tid (fasfel och tidsskillnad). Som radiomänniska har jag hakat upp mig på uttrycket fasfel i ljudsammanhang. Jag tror man egentligen menar tidsskillnaden mellan ljudkälla och mik. Jag brukar räkna med 3 ms per meter.
 14. Jag tycker ljudkorten utvecklas väldigt. Jag har ett Motu 8m med 8 preamps där specen för USB ser ut så här: USB 2.0 (44.1 to 48 kHz): 64 in/out USB 2.0 (88.2 to 96 kHz): 32 in/out USB 2.0 (176.4 to 192 kHz): 24 in/out Inte så dåligt ändå för USB2?
 15. Motu:s senaste, Ultra Lite mk4, använder USB2. Verkar som att USB3 inte behövs i audio sammanhang.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.