Jump to content
Annons

erikstahlgren

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Vi spelar in på en 16 kanalers rullbandare och vill få över alla spår separata till cubase. Finns det något billigt sätt att lösa detta på? Vi behöver ju inga mickförstärkare.
  2. Jag har köpt en Tascam 244. En 4 kanals kasett-porta. Jag har verkligen problem med att förstå hur den funkar. Hur jag än försöker så lyckas jag inte få stereo i remix-läget. När jag gör en dubb på spår två hör jag både det inspelade spåret och ljudet ifrån micken men när jag spelar upp båda spåren hörs det andra spåret bara ytterst ytterst svagt och båda i vänster bara. Är det någon med erfarenhet av denna fina maskin så hör gärna av er
  3. Jag har köpt en ny vräkig dator och ljudkort men jag har väldigt hög input och output latency 23 och 33 milisek. Datorn är en ny Acer Aspire M3-58tg som är en burk med i7 processor 2 x 170Ghz, SSD-hårddisk bla,bla sen har den Usb 2 portar och en Usb 3port. Ljudkortet är ett Focusrite Scarlett 2i4 USB 2. Jag kör med Cubase 5 i Windows 7 64-bitars. Det borde ju inte vara så hög latency? Bra dator och bra ljudkort. Innan hade jag en gammel dator med ett gammelt firewirekort och det funkade som ett smäck. Har ni någon idé?
  4. Vad det en DC-63:a? Vad sålde du den för? Eller bytte du den mot dom andra?
  5. Jag fick reda på att dom har valt att banta bort rewire funktionen i AI 4 så nu har jag bytt tillbaka till SX 3 så nu fånkar det.
  6. Hej! Intressant tråd! jag har kommit över en Milab DC-63 i fint skick som jag kanske kan få köpa. Vad kan man ge för en DC-63:a eller vad värderas dom till? Någon som vet?
  7. Hej! Jag tänkte börja använda reason 4 till mitt Cubase AI 4. Jag har fått förklarat att man ska starta Cubase först och så ska Reason startas i Slavemode automatiskt men det gör det inte. Jag har också klickat bort: Release driver when application is in background i Device setup men Reason startas fortfarande inte i Slavemode. Jag är jättetacksam om någon vill hjälpa mig.
  8. Ja det är ju ett alternativ... hur bränner man fast det? Fast sen vill jag ju bara lyssna på reverbsignalen altså spela in reverbsignalen på ett separat spår
  9. Jag är nybörjare i hemmastudiosammanhang. Jag läste i nya studio idag om baklängesreverb och jag förstår inte riktigt hur jag spelar in reverbsignalen till en separat audiokanal. Jag har inte fattat det här med bussar och aux än... men jag har skapat en fxkanal och slängt in reverbet där och så skickar jag sången dit och det låter bra men sen står det still. Jag avänder Cubase Sx3 kanske är bra att säga. Tack på förhand! //Erik
×
×
  • Skapa ny...