Jump to content

SoloNo1

Medlem
 • Content Count

  770
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

SoloNo1 last won the day on January 19 2020

SoloNo1 had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutralt

About SoloNo1

 • Rank
  Med i gänget
 • Birthday 07/09/1981

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Sköndal

Recent Profile Visitors

10,734 profile views
 1. Hej slejnard! Hade tänkt skriva lite tidigare än väntat då jag lyssnade på låten i bilen igår. Nu lyssnar jag i lurarna hemma och måste säga att det låter grymt jävla bra, närheten är fenomenal, speciellt jämfört mot hur det lät i bilen. Det lät givetvis bra där också, men inte alls samma närhet och känsla som jag upplever nu när jag lyssnar i lurarna. Top Notch
 2. Hej på er! Tänkte dela en låt som en vän till mig skrivit och spelat in helt själv. Den här versionen har jag dock mixat, han har dock mixat låten själv, tyvärr har jag inte den versionen. Min vän heter John Nyberg och spelar alla instrument samt sjunger på detta klipp, han var alltid en gitarrist för oss alla, han har aldrig påvisat att han kan sjunga på säkert 20år. Ge gärna feedback om ni tycker detta låter lika bra som jag, jag kommer delge feedbacken till honom så att han förstår att han har talang!
 3. Städar lite hemma och hittade en Metal Zone mT-2.
 4. Hej och välkommen! Bra tips ifrån Jon ovan, minns själv när jag satt i samma funderingar som dig. Min slutsats är att använda sig av riktigt bra samplingar, finns VSTi som har det mesta där alla ljudet i stort gifter sig med varandra, några exempel är, Nexus 2 - Har hur mycket expansioner som helst. Här är ett klipp ifrån en egen låt som är gjord med Nexus 2. Fler tips längre ned på VSTi. Dune 3 Avenger Diva Zebra2 Sylenth1 Serum Spire Maschine ifrån Native Instruments Massive ifrån Native Instruments
 5. Gjorde ytterligare en variant igår, skulle nog vilja ha något mittemellan denna och version 2. Hjälp mig gärna här. Den här är lite för diskant, och för lite hög vox enligt mina öron. Ver - 2 ovan är lite för instängd. Stämmer detta in hos er?
 6. Riktigt behagligt att lyssna på och väldigt vackert!
 7. Trevlig Mixamannen, här kommer det en som jag nu efteråt korrigerat lite, lite lägre trummor samt stämmor på ett parti. Samt lite lite mer mellanregister.
 8. Borde nog centrera sången mera på slutpartiet. Hur upplever du annars Eqn annars över spåret? Är det för instängt? Kan uppleva i mina andra lurar att mellan/övre registret kan behövas höjas lite.
 9. Hej på er! Har ikväll försökt få till en lite renare mix, lite lägre trummor, lite högre gitarrer. Försökte även se över panoreringarna som Nbient skrev.
 10. Hej på er! Oj, vilka fina ord ifrån er allihopa! Jättekul att läsa, och stort tack för att ni bidragit till det bättre! Skall finjustera lite små saker på låten som slutet, samt försöka få fram lite mer tydlighet i mixen. Som sagt, ni har hjälpt till så att det gått åt rätt håll!
 11. Skall ta mig en lyssning Mixamannen, hammond är fina grejjor! Ställde om lite EQ på mastern, även testat lite körer etc på denna version.
 12. Den har jag, menar du att den skall läggas på mastern eller på trummorna?
 13. Skall kolla gitarrerna, inte omöjligt att det är så, höll på med rätt mycket saker inatt. Tänkte på det efter jag svarade på ditt eq test att jag faktiskt var och pillade på eqn på mastern igår som förmodligen rättar till det vassa. Gitarrerna skulle ju inte påverka hela ljudbilden, och det är ju faktiskt så att allt låter vasst. Tanken var att hålla sig till 3 minuter i början och valde då bort solot. Utveckla gärna tanken gällande breaket, låter intressant, känner själv att låten skulle må bra av något sådant! Skall även se över vers 2 och se hur det skulle låta! Bra tips!
 14. Tackar Mixamannen för hjälpen! Du har helt rätt i detta, hörde detta i morse, mina öron var nog helt slut i natt, gjorde en sak med gitarrerna innan jag gjorde en mixdown. Skönt att påpekade detta, det är lätt att vänja öronen när man lyssnat många gånger på låten. Hur tycker du annars nivåerna är? Liten känsla av att trummorna skall sänkas något. Tack för din feedback!
 15. Nu ligger även nya keys på låten, dem förra var gjorda innan sång/gitarr och passade inte riktigt in längre. Ligger även med ny sång i slutet, dock är både sång och keys endast pålagt på versionen ovan och har inte exporteras tillsammans. Låter dock väldigt lovande måste jag säga nu, skall fixa till några slag som inte passar in och möjligen lägga till dubbeltramp på partiet innan slutet.
×
×
 • Create New...