Jump to content

SoloNo1

Medlem
 • Content Count

  770
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by SoloNo1

 1. Hej slejnard! Hade tänkt skriva lite tidigare än väntat då jag lyssnade på låten i bilen igår. Nu lyssnar jag i lurarna hemma och måste säga att det låter grymt jävla bra, närheten är fenomenal, speciellt jämfört mot hur det lät i bilen. Det lät givetvis bra där också, men inte alls samma närhet och känsla som jag upplever nu när jag lyssnar i lurarna. Top Notch
 2. Hej på er! Tänkte dela en låt som en vän till mig skrivit och spelat in helt själv. Den här versionen har jag dock mixat, han har dock mixat låten själv, tyvärr har jag inte den versionen. Min vän heter John Nyberg och spelar alla instrument samt sjunger på detta klipp, han var alltid en gitarrist för oss alla, han har aldrig påvisat att han kan sjunga på säkert 20år. Ge gärna feedback om ni tycker detta låter lika bra som jag, jag kommer delge feedbacken till honom så att han förstår att han har talang!
 3. Städar lite hemma och hittade en Metal Zone mT-2.
 4. Hej och välkommen! Bra tips ifrån Jon ovan, minns själv när jag satt i samma funderingar som dig. Min slutsats är att använda sig av riktigt bra samplingar, finns VSTi som har det mesta där alla ljudet i stort gifter sig med varandra, några exempel är, Nexus 2 - Har hur mycket expansioner som helst. Här är ett klipp ifrån en egen låt som är gjord med Nexus 2. Fler tips längre ned på VSTi. Dune 3 Avenger Diva Zebra2 Sylenth1 Serum Spire Maschine ifrån Native Instruments Massive ifrån Native Instruments
 5. Gjorde ytterligare en variant igår, skulle nog vilja ha något mittemellan denna och version 2. Hjälp mig gärna här. Den här är lite för diskant, och för lite hög vox enligt mina öron. Ver - 2 ovan är lite för instängd. Stämmer detta in hos er?
 6. Riktigt behagligt att lyssna på och väldigt vackert!
 7. Trevlig Mixamannen, här kommer det en som jag nu efteråt korrigerat lite, lite lägre trummor samt stämmor på ett parti. Samt lite lite mer mellanregister.
 8. Borde nog centrera sången mera på slutpartiet. Hur upplever du annars Eqn annars över spåret? Är det för instängt? Kan uppleva i mina andra lurar att mellan/övre registret kan behövas höjas lite.
 9. Hej på er! Har ikväll försökt få till en lite renare mix, lite lägre trummor, lite högre gitarrer. Försökte även se över panoreringarna som Nbient skrev.
 10. Hej på er! Oj, vilka fina ord ifrån er allihopa! Jättekul att läsa, och stort tack för att ni bidragit till det bättre! Skall finjustera lite små saker på låten som slutet, samt försöka få fram lite mer tydlighet i mixen. Som sagt, ni har hjälpt till så att det gått åt rätt håll!
 11. Skall ta mig en lyssning Mixamannen, hammond är fina grejjor! Ställde om lite EQ på mastern, även testat lite körer etc på denna version.
 12. Den har jag, menar du att den skall läggas på mastern eller på trummorna?
 13. Skall kolla gitarrerna, inte omöjligt att det är så, höll på med rätt mycket saker inatt. Tänkte på det efter jag svarade på ditt eq test att jag faktiskt var och pillade på eqn på mastern igår som förmodligen rättar till det vassa. Gitarrerna skulle ju inte påverka hela ljudbilden, och det är ju faktiskt så att allt låter vasst. Tanken var att hålla sig till 3 minuter i början och valde då bort solot. Utveckla gärna tanken gällande breaket, låter intressant, känner själv att låten skulle må bra av något sådant! Skall även se över vers 2 och se hur det skulle låta! Bra tips!
 14. Tackar Mixamannen för hjälpen! Du har helt rätt i detta, hörde detta i morse, mina öron var nog helt slut i natt, gjorde en sak med gitarrerna innan jag gjorde en mixdown. Skönt att påpekade detta, det är lätt att vänja öronen när man lyssnat många gånger på låten. Hur tycker du annars nivåerna är? Liten känsla av att trummorna skall sänkas något. Tack för din feedback!
 15. Nu ligger även nya keys på låten, dem förra var gjorda innan sång/gitarr och passade inte riktigt in längre. Ligger även med ny sång i slutet, dock är både sång och keys endast pålagt på versionen ovan och har inte exporteras tillsammans. Låter dock väldigt lovande måste jag säga nu, skall fixa till några slag som inte passar in och möjligen lägga till dubbeltramp på partiet innan slutet.
 16. Tackar mixamannen! Var tvungen att sätta mig och försöka mig på att ändra mixningen efter ditt tips, säg gärna ifall du tycker att det är åt rätt håll! Gjort om i slutet, keyboarden som ligger där nu är endast stöd för sången/kören när den läggs, tanken är att det skall läggas sång som jag spelar på keyboarden.
 17. Lyssnat idag på mixen, inte nöjd med gitarrljudet alls, känns pålagt och poröst på något sätt, limmar inte alls. Tar gärna emot tips och idéer!
 18. Gjorde om mixen, sänkte keysen lite och panorerade gitarrerna lite. https://soundcloud.com/tommie-johansson-3/jjt-addiction-2020-01-13-full-mix-2
 19. Fick lite gitarrer idag, mixat i lurarna då lillgrabben lägger sig vid 20:00. Har dock försökt att "bygga" upp låten som Nbient var inne på, har även försökt hitta reverb som passar ihop. Blev detta bättre eller sämre tycker ni?
 20. Där har du faktiskt en poäng, skall testa att ta bort synthen på versen och sedan bygga upp den som du beskriver, bra tips!
 21. Hej och tack för din feedback! Det är precis så som jag också upplever det också faktiskt, kommer bli korrigering på samtliga delar vid mixningen! Vilken version lyssnade du på?
 22. Tack för dina fina ord! Studio är en fantastisk sida som bjuder generöst med feedback samt vägledning! Har tyvärr inte fått resterande filer för slutmix, har varit mycket på sistone. Ser fram emot riktiga gitarrer samt lite ändringar på trummorna för att få lite mer variation. Tack för din feedback!
 23. Lyssnade precis på mixen i bilen nu, här det det väldigt dovt just nu som vanligt när man mixat i mina lurar, har inte lärt mig dem ännu kan man säga.
 24. Hej allihopa! Detta är en gammal inspelning som en kompis till mig lade sång på en mp3á då han fick några idéer. Tyvärr har jag inte kvar projektet av någon konstig anledning, vad tror ni om en nyinspelning av låten med denna sång?
 25. Såg när jag postade inlägget att du påpekade även sången, mycket riktigt så var det väldigt mycket oväsen just där!
×
×
 • Create New...