Jump to content

SoloNo1

Medlem
 • Content Count

  740
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SoloNo1

 1. Jag vet precis vad du menar, minns när jag lyckades få in leadljudet i mixen, i mitt fall i hårdrocks genre såg fick jag verkligen använda mycket eq samt skar bort mycket botten, lek sedan får du svepa i mellanregistret, om jag minns rätt så var det nästan alltid störande missljud vid 3,5k - 3,8k dock väldigt hårfint för att sedan höja vid lite ovan. Sedan är saturation bra! Jag använde mig av Console ifrån slate, finns en bra preset att utgå ifrån, shimmer låg i slutet som gjorde susen. Vid två spår av Leaden brukar jag panorera hyffsat nära center L25/R20, möjligen lite tidsförskjutning på ena leaden. Men alla mixar är olika, mitt tips är att våga tunna ut leaden, EQ!
 2. Precis sådan feedback man vill ha! Nu blir det till att gå igenom trummorna, och även byta ut synthgitarrerna på refrängen till riktiga ikväll förhoppningsvis. Tack för din feedback!
 3. Laddade faktiskt upp en till på direkten! Inte någon större skillnad, höjde basen lite och eqáde lite mot sub-basen. Bättre eller sämre tycker du?
 4. Tack slejnard, menar du synth-basen eller den riktiga som spelas? Får lyssna igenom trummorna, har mixat sången ikväll , lätt att man missar just viktiga detaljer som detta! Var sångljudet bra tycker du annars? sitter med lurar, har haft svårt som attans att få till det med dem innan.
 5. Grymt bra jobbat med låten! Gällande plugins så gillar jag skarpt Nexus 2, ta även en titt på Synthmaster som också är väldigt bra! Sylenth är väldigt populär också, men Synthmaster var en senare upptäckt som visade sig vara grymt bra enligt mig!
 6. Hej på er! Har ett samarbete med två vänner på distans, vi har precis spelat in den här låten som handlar om missbruk. Vi spelar in mest för nöjes skull när vi har lite tid över, det här är resultatet av den första låten tillsammans! Hoppas få lite feedback ifrån er på låten, mixen etc. https://soundcloud.com/tommie-johansson-3/jjt-addiction
 7. Hej allihopa! Har ikväll testat att lite pålägg av sång & orgel på låten, refrängen är ganska tunn just nu, sångaren fru skall lägga leaden. Annars är det en enkel råmix utan tanke på nivåer etc. Kom gärna med input vad ni tycker, funkar det? https://drive.google.com/file/d/1PkdwHgR7zr-IF7wsgenL_DyyhEky6j3f/view?usp=sharing
 8. Hej, Du kan mycket väl ha rätt i detta, man skall inte underskatta det undermedvetna. Jag är dock född 81och lyssnat mestadels på 80-tals musik och framåt förutom vissa legender givetvis. Jag fick mest en chock när jag hörde likheterna när jag lyssnade på klippet. Upphovsmässigt kan det bli diskussioner eller åsikter, tror dock inte mer än så. Men visst är det skrämmande likt måste jag säg.
 9. Hej pop53, hade önskat att sångare med kaliber skulle fixa just text samt slinga. Får lite egna ideér på refrängen samt vid övergången 1,27. Ett samarbete med en vokalist hade helt klart varit grymt!
 10. Hej bassace, Höll på att köra av vägen när jag tryckte på länken i bilen, förstår vad du menar alla dagar i veckan. Kul att du delade med dig av klippet, har själv aldrig hört låten!
 11. Hej, Det kan du ge dig på, vet du någon eller är du möjligtvis sångare själv?
 12. Tackar för din grymma feedback! Håller helt med dig gällande in-beaten! En grym saxmelodi hade ju varit grymt passande när du påpekar det faktiskt. Någon som kan spela detta? Skall se över basen. Tack igen
 13. Hej Cris, Tycker det låter riktigt bra, visst påminner det lite om Håkan, men det är ändå väldigt tilltalande och låter mycket bra! Får en blandad känsla av olika inspirationer när jag lyssnar på detta, mina spontana tankar går till. Magnus Uggla Ebba Grön Håkan Hellström Trevlig sommar!
 14. Hej, Detta är en iåtidé som jag skrev för många år sedan, dock kan jag ej riktigt släppa den. Vad tycker ni? Skall man låta den gå i graven eller skall man fortsätta på den? https://drive.google.com/file/d/109-Hz9h4yXgOT9RedcECA9AJPCAs-uaF/view?usp=drivesdk
 15. Det var galet kul, kanske är det någon här i forumet som har en början på en låt som kan byggas upp på samma sätt?
 16. https://drive.google.com/file/d/1-aHDtgixVyjQxwTWw7ifpRqElL6_9nR8/view?usp=drivesdk
 17. Här är en färsk video, tror jag haft ett klipp uppe i låtsektionen på detta forum för några år sedan! Spelar keyboard.
 18. Hej på er, skulle behöva hjälp av någon vänlig själ, skall lägga backtracks för en livespelning på en låt som vi spelade in i studion för några år sedan. Problemet är att den varierar lite i temp, 140-143 bpm ungefär. Vad jag förstått så kan man med hjälp av Tempo Detection i Cubase Pro versionerna sätta Fixed tempo på ett helt spår.. Skulle vara jättetacksamt ifall någon har lust att hjälpa till! Mvh Tommie
 19. SoloNo1

  Klaustrofobi

  Klaustrofobi Visa fil Hej! Ett litet klipp ifrån en låtidé vi hade för några år sedan. Texten är rätt destruktiv och speglar sångarens känsla för tillfället. Inlämnare SoloNo1 Inskickat 2018-01-07 Kategori Pop/Country  
 20. Version 1.0.0

  2 downloads

  Hej! Ett litet klipp ifrån en låtidé vi hade för några år sedan. Texten är rätt destruktiv och speglar sångarens känsla för tillfället.
 21. SoloNo1

  Tommie

 22. Version 1

  39 downloads

  Hej på er låtskrivare! Ett klipp jag hoppas ni gillar. Kom gärna med Positiv feedback, speciellt ifall ni tycker man skall jobba vidare på själva ideén. Ha det gött, Mvh Tommie
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.