Jump to content
Annons

kkj

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av kkj

  1. kkj

    Hauptverk Pipe Organ

    Fick igång HW i vad som då är stand-alone.Tog en midifil och det fungerade. Ingen reverb? låter kort (eller torrt) Noterade att det var en del inställningar. Men vad jag kan se kopplar jag samtidigt bort kontakten med ljudbiblioteket (Kontakt4) och sedan kommer jag inte tillbaka ingen (mitt eget minne!)
  2. Vad gör Soundcraft och you tube med filen? Komprimerar förstår jag, men vad kan jag påverka? Komprimeras filen till en viss storlek (storlek/sekund) oavsett utgångsmaterialet. I Cubase kan jag göra olika val när jag gör en s.k. audio mixdown. Men vilka?
  3. kkj

    Hauptverk Pipe Organ

    Hur fungerar Hauptverk pipe organ ihop med Cubase? Någon som vet?
  4. kkj

    Hauptverk Pipe Organ

    Nu ordnat Frågan är; vet någon hur Hauptverk fungerar ihop med Cubase?
  5. kkj

    Hauptverk Pipe Organ

    Skulle ladda ner Hauptverk pipe organ för test. Men när jag ska installera den, tycker datorn inte om den dieten. Har någon erfarenhet av detta. Vad gör jag för fel?
  6. Claes! Nu är det 2015, gäller din rekommendation fortfarande? Pro 2900, finns den idag? Jag ska ha lurar att lyssna med till datorns musikprogram, komponering och mixning. Och att lyssna på (mest klassisk musik) Vill alltså INTE ha överdriven bas och diskant. Ljudbild år orkesterhållet. Bör vara öppna.
  7. kkj

    cubase låser sig?

    Kan vara så, men jag har inte tagit det riktigt på allvar. Ville inte tro det först, men eftersom du ställer frågan så.........ja kanske
  8. kkj

    cubase låser sig?

    Helt plötsligt har Cubare börjat låsa sig och stänga ned då och då. Det har inte hänt tidigare. Vanligtvis när jag lägger till ett nytt instrument. Det behöver inte vara många instrument i projektet eller stor fil, men verkar som att Cubase har vissa aversioner mot en del melodiprojekt. Min undran är: Vad kan det finnas för orsaker? Ingenting annat sker på datorn. Den inte uppkopplad på internet. Jag sparar nu ofta för om det visar sig att ett projekt vill triskas, men man undrar.
  9. Minnesproblemet är i mitt huvud (kan det vara något med maten? därför att jag helt plötsligt inte kommer ihåg hur man får fram velocity-linjen. Ni vet, man drar en linje för att höja eller sänka volymen. T.e.x. låta slutackordet tona bort. Ja, en bagatell! Har använt detta flera ggr. och nu....borta! Som ett svart hål. Ledtråd, var så vänlig.
  10. kkj

    Kyrkorgel- Pipe organ

    Finns det någon bra orgelplugg? Eller är det en för liten intressegrupp? Denna fråga har visserligen varit uppe förut, men eftersom det var ett tag sedan kanske det dykt upp något nytt.
  11. Att använda Kontakt4. En gammal tråd men kanske det finns någon därute. Har försökt testa några demo-alternativ som nämnts här tidigare, men inte fått det att fungera ihop med Cubase o Kontakt4. Men har någon lyckats få till stråket i Kontakt4. Det finns diverse inställningar men jag tycker det är knepigt. Det blir inte så bra ....eller är det jag som inte vet hur man gör på bästa sätt?.
  12. Hela tiden bildas det en "Audio" -mapp I de mappar jag har. Tar jag bort dem uppstår en ny nästa gång jag startar datorn och programmet. Inget problem egentligen, men jag undrar hur det kommer sig.
  13. Är det någon som jämfört olika format? Vilka format tar Soundcloud? Vilket är det slutliga tipset hur man bäst gör om man ska ladda ned till S-cloud. WAV-fil alltså?
  14. Efter en lång tid med Kontakt 4 så är det fortfarande mycket oklart, helt enkelt därför att det är roligare att göra musiken än att tränga sig in i "instrument edit mode" för att ta ett exempel. Man skulle gå kurs.......
  15. kkj

    kontakt 3

    Det där tycker jag var en jäkligt bra sammanfattning även för 2:an! Jag förstår. Eftersom ljudbiblioteket är min prioritering förstår jag att Kontakt 3 är fel väg. Nu dök det upp en förslag att jag skulle titta på "Reason" Jasså! Är det en ide?
  16. kkj

    kontakt 3

    Till de som har Kontakt 3. Hur tycker ni att den är? Ljudbanken? handboken? svår eller lättmanövrerat?
  17. kkj

    ladda ner?

    Att ladda ner från internet, tex. Cubase, instrumentplugg och annat, fungerar det. Hur blir resultatet??
  18. Har de inget inne på Musikbörsen att visa ?? JAg hara bara Miroslav och finns 40 km Öster om Kristianstad men du är välkommen att kolla på det om du vill. Mattias Musikbörsen verkar ha dåligt med demo att visa. Du håller till nere vid Listerlandet eller hur? Jag hör av mig!! Kristian J
  19. kkj

    visa mig din orkester!

    Liksom alla andra som ska till att köpa orkester och liknande ljud drabbas man av en massiv beslutsångest. Det beror naturligtvis på att man inte kan testköra något alternativ. Därför är min fråga: Finns det någon i Kristianstad eller dess närhet, ja, låt oss säga nordöstra Skåne, som skulle vilja demonstrera sitt Miroslaw, Vienna, EWQLSO eller liknande för mig, så att jag äntligen kan komma till skott!!
  20. En liten undran. Om man lyssnar på demo-saker från ewqlso och andra så låter det nästan för bra. Har det suttit högavlönade demospecialister som kan alla kända och ökända trix för att få till det?
  21. Rullband eller hårddisk var frågan, fast nu har det blivit en massa tugg som jag inte fattar ett dugg om (kusinen från landet ni vet). Vi har ju kommit överens om att hårddisk är valet. Låt oss gamla rullbandsfantaster sitta i våra små lyssnaralkover och njuta av hur det kan komma (någorlunda) välljud ur dessa electromekaniska antika underverk. OK, det låter bättre ur en svart låda av plastic men hur kul är en svart låda av plastic? Den s.k. estetiska dimentionen. Sen kan man man ha en diskussion om signalbehandling analogt eller digitalt, men förs inte den på något annat ställe på detta forum??
  22. opus99: Om det inte låter som när de själva spelar, så är det faktiskt inte en inspelning, per defintition. Det är då man brukar kalla det för produktion, vad jag förstår, då det man hör på skivan inte har någon motsvarighet i verkliga livet, utan är en virtuell skapelse. Många har spelet i huvudet men signalerna till fingrarna är hindrade med glappa kontakter och dåliga ledningar. Men man spelar bra i princip!! Undertecknad hör till dessa sorgliga individer 🙂
  23. Många vill nog efteråt förändra maximalt det som spelades in från början. Eller att inte spela in själv alls och i stället använda färdiga gitarrljud i programmet. Jag tycker för egen del om att spela själv och sen behålla det som det lät. Om det verkligen ska låta som det lät när man spelade, så är definitivt en DAW rätt väg att gå. Rullband färgar ljudet på ett sätt som av tradition anses vara en snygg färgning, men det är inte att jämföra med DAW när det gäller hur nära originalet det låter. Nu kan man teoretisera och säga att den digitala representationen är mindre exakt eftersom en sinuskurva är stegad i stället för jämnt varierande, men ärligt talat; hur många tycker att det låter så illa som somliga vill påstå...? Resultatet hamnar dessutom ändå i digitalt format på CD-skiva och då "förstör" man ju i så fall ljudet lika illa som om man hade spelat in digitalt från början... 🙂 Reservdelar och service för bandspelare blir allt svårare och dyrare att lösa. För mig är valet väldigt enkelt om valet står mellan DAW och rullbandare - oavsett om man vill redigera i efterhand eller inte. Som med digitala bilder då. Om pixlarna är tillräckligt små (upplösningen tillräckligt stor) ser man dem naturligtvis inte utan bilden verkar helt perfekt. Någon nämnde tidigare Studer A-807 eller A-810 som exempel på rullbandare. Ja, det är sannerligen drömmaskiner speciellt om man njuter av att bara titta på den välgjorda tekniken. Men nu talar vi pengar: inköpspris, servicekostnader, reservdelar kräver en tjock skrothandlarplånbok!!
  24. Är det olika skolor här kanske? De som vill att inspelningen ska låta ungefär som då de själva spelar (akustiska instrument t.ex.) och de som trixar med inspelningen på olika sätt och INTE vill att det ska låta som då de själva spelar.
  25. Som ägare av ett antal rullbandare (TEAC 2 kanal och 4-kanal) ska medges att det ät ett pyssel naturligtvis. Den som är supernoga gör naturligtvis en rengöring av tonhuvuden m.m. innan inspelning. För oss rullbandsfantaster är det ett kärt pyssel i och försig. En maskin av god kvalitet intrimmad för just det bandet som ska användas får ett bra masterband, men det är ingenting för den ovane. Största nackdelen med analogt är ett visst brus och att en kopia blir alltid lite sämre. Brus läggs till brus. En digital kopia blir ju likadan. (Finns det digitalt brus?) Nu pratar jag om finstämd pianomusik eller annan lågmäld orkestermusik där alla missljud hörs kanonbra. Jag gissar att vid en hårdrocksinspelning med alla rattar på max är bruset ganska ointressant. Digitalt är naturligtvis vägen att gå men jag tröstar mig med att mina 40 år gamla inspelningar går bra att spela upp (ännu!) men vissa av mina 8år gamla datorfiler är för evigt förlorade.
×
×
  • Skapa ny...