Jump to content
Annons

kkj

Medlem
  • Antal inlägg

    34
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Senaste profilbesökare

2 560 profilvisningar
  1. kkj

    Hauptverk Pipe Organ

    Fick igång HW i vad som då är stand-alone.Tog en midifil och det fungerade. Ingen reverb? låter kort (eller torrt) Noterade att det var en del inställningar. Men vad jag kan se kopplar jag samtidigt bort kontakten med ljudbiblioteket (Kontakt4) och sedan kommer jag inte tillbaka ingen (mitt eget minne!)
  2. Vad gör Soundcraft och you tube med filen? Komprimerar förstår jag, men vad kan jag påverka? Komprimeras filen till en viss storlek (storlek/sekund) oavsett utgångsmaterialet. I Cubase kan jag göra olika val när jag gör en s.k. audio mixdown. Men vilka?
  3. kkj

    Hauptverk Pipe Organ

    Hur fungerar Hauptverk pipe organ ihop med Cubase? Någon som vet?
  4. kkj

    Hauptverk Pipe Organ

    Nu ordnat Frågan är; vet någon hur Hauptverk fungerar ihop med Cubase?
  5. kkj

    Hauptverk Pipe Organ

    Skulle ladda ner Hauptverk pipe organ för test. Men när jag ska installera den, tycker datorn inte om den dieten. Har någon erfarenhet av detta. Vad gör jag för fel?
  6. Claes! Nu är det 2015, gäller din rekommendation fortfarande? Pro 2900, finns den idag? Jag ska ha lurar att lyssna med till datorns musikprogram, komponering och mixning. Och att lyssna på (mest klassisk musik) Vill alltså INTE ha överdriven bas och diskant. Ljudbild år orkesterhållet. Bör vara öppna.
  7. kkj

    cubase låser sig?

    Kan vara så, men jag har inte tagit det riktigt på allvar. Ville inte tro det först, men eftersom du ställer frågan så.........ja kanske
  8. kkj

    cubase låser sig?

    Helt plötsligt har Cubare börjat låsa sig och stänga ned då och då. Det har inte hänt tidigare. Vanligtvis när jag lägger till ett nytt instrument. Det behöver inte vara många instrument i projektet eller stor fil, men verkar som att Cubase har vissa aversioner mot en del melodiprojekt. Min undran är: Vad kan det finnas för orsaker? Ingenting annat sker på datorn. Den inte uppkopplad på internet. Jag sparar nu ofta för om det visar sig att ett projekt vill triskas, men man undrar.
  9. Minnesproblemet är i mitt huvud (kan det vara något med maten? därför att jag helt plötsligt inte kommer ihåg hur man får fram velocity-linjen. Ni vet, man drar en linje för att höja eller sänka volymen. T.e.x. låta slutackordet tona bort. Ja, en bagatell! Har använt detta flera ggr. och nu....borta! Som ett svart hål. Ledtråd, var så vänlig.
  10. kkj

    Kyrkorgel- Pipe organ

    Finns det någon bra orgelplugg? Eller är det en för liten intressegrupp? Denna fråga har visserligen varit uppe förut, men eftersom det var ett tag sedan kanske det dykt upp något nytt.
  11. Att använda Kontakt4. En gammal tråd men kanske det finns någon därute. Har försökt testa några demo-alternativ som nämnts här tidigare, men inte fått det att fungera ihop med Cubase o Kontakt4. Men har någon lyckats få till stråket i Kontakt4. Det finns diverse inställningar men jag tycker det är knepigt. Det blir inte så bra ....eller är det jag som inte vet hur man gör på bästa sätt?.
  12. Hela tiden bildas det en "Audio" -mapp I de mappar jag har. Tar jag bort dem uppstår en ny nästa gång jag startar datorn och programmet. Inget problem egentligen, men jag undrar hur det kommer sig.
  13. Är det någon som jämfört olika format? Vilka format tar Soundcloud? Vilket är det slutliga tipset hur man bäst gör om man ska ladda ned till S-cloud. WAV-fil alltså?
  14. Efter en lång tid med Kontakt 4 så är det fortfarande mycket oklart, helt enkelt därför att det är roligare att göra musiken än att tränga sig in i "instrument edit mode" för att ta ett exempel. Man skulle gå kurs.......
  15. kkj

    kontakt 3

    Det där tycker jag var en jäkligt bra sammanfattning även för 2:an! Jag förstår. Eftersom ljudbiblioteket är min prioritering förstår jag att Kontakt 3 är fel väg. Nu dök det upp en förslag att jag skulle titta på "Reason" Jasså! Är det en ide?
×
×
  • Skapa ny...