Jump to content
Annons

Ljunghusen

Medlem
  • Antal inlägg

    127
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om Ljunghusen

  • Födelsedag 1990-08-15

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Lund

Senaste profilbesökare

3 323 profilvisningar
  1. Jahopp. Är det enda som återstår att formatera om då? Det känns lite tråkigt då jag gjorde det för en månad sedan. Om ni har några galna förslag så som "Ta bort hela ****-mappen" eller dylikt så kan ni ju lika gärna slänga upp dem här då jag ändå måste formatera om det inte funkar!
  2. Hehe, papperskorgen är tömd. Flera gånger. Kan man använda ett program såsom Appzapper eller Appdelete för att "postmortumt" ta bort en applikations filer tro?
  3. Nope. Jag var där inne och pillade till en början, men blev kvickt vidarevisad då jag läste en annan guide. Fan alltså, det här är ju sjukt frustrerande. Jag är inte jättesugen på att formatera om hela maskinen bara för en sån här dum grej! Några fler idéer, någon?
  4. Japp, de är försvunna. Eller, snarare så var de aldrig där redan från början. Känns konstigt att det varken fanns något där eller i receipts? :/
  5. Tjaba! Jag försöker installera Logic Pro 8 igen efter det att jag avinstallerat det. Nu låter dock osx mig inte göra detta då det påstår att "det redan finns en nyare version installerad". Jag googlade lite på det hela och följde bland annat den här guiden: [1] http://www.macosxaudio.com/forums/viewtopic.php?t=45428 Där de förklarar att man ska ta bort en del filer för att helt rensa spåren efter programmet. Jag gjorde detta så gott det gick, men det går fortfarande inte att installera det. Av någon anledning så fanns det inget Logic.pkg i receipt-mappen, och det verkar ju som om det är den viktigaste filen att få väck. I desperation har jag även försökt med att ta bort hela receiptmappen, men utan resultat. Jag fick två nya micar idag som jag är jäkligt sugen att testa, men utan logic blir det svårt. Hoppas det finns någon som kan ge mig någon slags vink om vad det är som behöver göras!
  6. True, fast jag tycker att sådana där med utskjutbara underdelar aldrig riktigt ger tillräckligt med plats till musen.Själv har jag bara ett klassiskt bord med fyra ben som jag målat svart med sprayfärg...
  7. Akta dig för möbler där du inte har plats nog för benen bara, det gör ont i ryggen!
  8. Ljudkortet strömförsörjs med egen sladdiluring. Obalanserad kabel? Hur vet man om den är obalanserad eller ej? Jag gick in på speaker cables på thomann och tog den billigaste 1,5-metern. Hur vet man skillnaden mellan signalkabel och... annan? Shit vad lost man kan känna sig helt plötsligt. Speciellt efter en öl eller två. Hyfast billigt = 100 spänn?
  9. Jag provade att koppla ur allting förutom monitors, ingen bättring. När jag kopplade ur min skärm så blev det faktiskt sämre... vad i?! Om kablarna är kopplade in i monitorerna men inte i ljudkortet så brummar/knastrar det ingenting. Kan det vara något knas med ljudkortet? Jag har provat att testa andra outputs utan bättre resultat också. Förresten, en OT-fråga. Kan man ställa skärmen PÅ ljudkortet, eller mår det dåligt av det? Ett M-audio FW1814. Jag har nämligen lite kass med plats...
  10. Tjenare tjenare! Jag har läst wikin innan och gjorde det igen men blev inte mycket klokare på vad det kan vara som orsakar brummet. Jag sitter på stationär dator med jordat uttag, provade att byta till lite olika uttag men inget hjälpte. Högtalarkablarna är 1,5 meter långa, flyttar jag runt på kablarna ökar och minskar bruset lite men det är fortfarande väldigt högt.
  11. Ljunghusen

    Brummande ESI08or

    Tjenare, fick precis mina ESI nEar 08or och är supernöjd med ljudet när man spelar upp musik, men när det är tyst så är det inte tyst utan det brummar/brusar. En hel del också. När de inte är inkopplade till mitt M-Audio FW1814 så är de knäpptysta. De är kopplade genom tele-tele, såhär efter köpet har jag fått för mig att någon sagt någon gång att man bör ha xlr-tele? Varför isåfall? Blir det inte balanserar med tele?
  12. Med risk för att låta som en besserwisser så är nn19 är en sampler, inte en synth! Men det är inge problemet... Det verkar som om du har förklarat problemet lite för löst, ReWirear du reason till Logic? Jag är ingen Logicanvändare egentligen så jag vet inte ens om det heter samma sak. Funkar det då i reason ensamt, men blir monofoniskt när du skickar vidare det till Logic?
  13. Tjenixen! Nu har något fakkat sig med min dator. Helt plötsligt sprakar det satan och CPU-mätaren i Cubase står på 100% vad fasen jag än håller på med och vad jag än har för inställningar i ljudkortsinterfacen. Jag bifogade en bild. Som ni ser så ligger Cubases cpumätare på 100% medans det bara tar upp 57% av totala cpukraften. En annan grej jag tycker vekrar vara märkligt är att 1071mb minne är allokerat och 1,04gb av växlingsfilen används? Borde inte växlingsfilen ligga på 0 om jag bara nvänt 1071 av mina 2048mb minne? Det kluriga är att det helt plötsligt gick från gångbart på 256samples buffer size till att det ballade ur helt... Några idéer på vad som kan ha hänt? Processorn ligerr på 77 grader enligt speedfan, är inte det lite högt? Jag brukar rensa processorns kylfläns på det 1mm dammlager som brukar ligga därpå efter några månader...
  14. När jag lägger stämmor brukar jag bara sjunga utav tusan och hoppas att det låter bra...
  15. För att om man gör på det sättet så varierar det ofta i någon bpm om man inte sitter aslänge.
×
×
  • Skapa ny...