Jump to content
Annons

Nystrom

Medlem
  • Antal inlägg

    319
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Allt postat av Nystrom

  1. http://www.imdb.com/title/tt2306745/ Enligt mig en sjukt sevärd dokumentär. Roligt att den är inspelad med modern teknik i filmväg, vilket det är sällan man hittar musikrelaterade dokumentärer nuförtiden.
  2. Mozart skrev sin första Opera när han var 12 om det är det du tänker på, har för mig att hans första symfoni var vid 8-9. Of-topic så kan jag rekommendera filmen Amadeus, komisk och sjukt imponerande dokumetärliknande film om Mozart.
  3. Mitt tipps är att skriv om något du känner, för stunden eller har gjort. Något som du kan relatera till. Hittar man bara på fina ord, så låter det alltid kaka, smörigt i mitt huvud.
  4. Skulle kunna tänka mig att prova, dock skulle det vara lättare att höra om man fick höra hur droppet låter.
  5. Jag har själv ett Yamaha np-30. Dock är det bara semi vägda, bra känsla men till piano så skulle jag häldre ha heltunga tangenter. Brukar spela på ett Casio PX-130 ibland, fulltunga tangenter, schysst respons. Om jag skulle vara du skulle jag åka och provspela nånstans. Tipps på läsning: https://www.studio.se/index.php/topic/86401-vilken-keyboard-ska-jag-kopa/
  6. Nystrom

    max martin ljud

    Jag har fiskat upp någonstans att han använder Addictive Drums. Tror det var här på forumet. Har ingen källa.
  7. Antar att det bara är stråkar och piano du behöver mer än 49 tangenter till, då skulle jag köpa ett elpiano med tunga tangenter. Då kommer du undan billigare med. Med tanke på att trummor/synt kan du ju spela på din 49-tangentare 🙂
  8. Du får en iPod nano för en femhunka. Jag har haft diverse billigare och dyrare mp3or sen den eran. Min bekvämaste lyssning till vardags som jag användt är Apple's nya hörsnäckor. Riktigt bekväma och bra ljud. Annars har jag användt mina Beyerdynamic Dt 250 innan, dom är ärligare, men inte lika bekväma att lyssna i länge.
  9. Jadu, ibland är man ju lite för het på gröten 😉 Och lika fort som bounce-ningen var klar så var filen bortagen, tabbe.
  10. Nej, dina lokala filer som du importerat i Spotify kommer endast kunna spelas på din dator (eller en annan dator där den personen importerat samma spår). Om du vill få ut din musik på spotify så vill ta mig friheten att citera ifrån stims hemsida. -Detta självklart om du inte har en skivbolag som fixar det åt dig, eller har avtal med spotify. Vet inte riktigt hur den processen går till, mer än att den funkar.
  11. Nepp, tyvärr. Provade att köra igenom en Line-box som har nån liknande funktion. Dock utan resultat. Okej, tack för informationen! Ska läsa mer om krypströmmar! Update: Problemet försvinner om jag sänker gainen till botten, sedan höjjar "monitor ut". Ju längre ner volymen ut är, ju högre missljud. Har lyckats spela in tamburinen, det blev helt okej. Men tänka att mitt ljudkort dansar på en av sina sista valser.
  12. Idag när jag satt igång ljudkortet så var det ett liknande ljud. Låter som när en elmotor startas, fast av ett varmt mer "buzz" liknande ljud. Samma som i mitt ljudexemplar, ljudet kommer även fram (fast mycket mindre klart) om fantom-matningen är på vid playback av någonting. Stänger jag av fantom-matningen så finns ljudet kvar. Men det är så pass lågt så jag vet inte om det är jag som inbillar mig eller inte... Har sökt vidare och någon met liknande fel nämnde något om "Earth loops". Någon som har någon kunskap om det som kan förklara lite?
  13. Som jag skrev innan era inlägg, så provade jag att stå runt om i rummet, allt ifrån 1dm-2m framför micken, på sidan och bakom. T.o.m när jag stog 2-3m bakom micken i hörnet på rummet så lät missljudet.
  14. Har undersökt saken vidare, och vrider jag min lyssning på kortet till "input" istället för "playback" så försvinner ljudet. Antar att det är mitt logic som spökar. Frågar är varför det bara uppstår på tamburin?
  15. Jag provade olika positioner ifrån micken, även fast jag stod 2-3 meter bakom micken i ett hörn så fanns ljudet fortfarande kvar. -Klicket var en tabbe vid utsparning ifrån mitt håll, om det hörs något i bakrunden (elbas och gitarr, så är det läck igenom väggen eller lurarna) Det är inte gnissel ifrån metallstolparna, det låter mer som nån slags störning. -Sket i spelaren och la in länken istället nu!
  16. Hejsan! Jag försökte nyss spela in en tamburin hemma, efter mycket pyssel med olika mickar så får jag inte till det. När jag spelar på tamburinen, så blir det någon slags störning i form av ett gnällande ljud. Det gnällande ljudet kommer bara fram när jag spelar på tamburinen, shaker, sång, acke gura (u name it..) funkar utan problem. Bifogar en snutt ifrån missljudet jag menar, någon som har nån idé på vad det är? -Följdfråga, hur får jag bort det? Mickar jag provat, SP b1, Röde Nt1a & ett stereopar av småmembraniga kondensatormickar. https://www.dropbox.com/s/nplhcwmqm8g55um/Output%201-2.mp3
  17. Länka låten med vettig kvalite så kan jag försöka plocka ut så mkt jag kan 🙂
  18. Du hyr en orkester, köper ett helt gäng feta mickar och en kanon schysst kunnig tekniker som kan micka en konserthall! Eller så spanar du in East&west orkester-pluggar!
  19. Fick idag en gammal radio ifrån 30-talet av Farfar som kommer ställas som decoration i studion. Helt fungerande, det enda som behövs är att snickra ihop en antenn. Philips 522a Har några tankegångar på att ta tag i någon el-kunnig vän och installera en brygga för Tele in/ut. Man borde kunna använda den som någon slags förstärkare, vore coolt och se hur man kan färga ljudet med den ☺️ Har hittat manualen och kopplingschema till den, så finns det någon som har koll på gamla apparater så kan den ju skicka ett PM så kan vi byta några ord. Vore ett sjukt kul projekt. - Om inte annat så är den sjukt fin att titta på.
  20. Öppna den pluggen du vill använda i pianorollen, clicka på rex. Om det kommer upp en ruta så klicka på antingen everything eller den som menas för midi (kommer inte ihåg vad den heter). När den börjar rulla på så är det fritt fram att spela.
  21. Kollar här: http://wiki.kontrollrummet.com/Akustikbehandling#Placering Jag skulle inte placera mig i ett hör, iaf inte för mixning.
  22. Tjena, ta en koll här, det kommer hjälpa ditt bygge i slutendan! https://www.studio.se/index.php?act=ST&f=6&t=149&s=
  23. Metronome eller som man brukar kalla det "klick". Symbolen bredvid play etc i FL. Ser ute lite som den här: Annars kan du lägga ett par simpla trumor. kick på 4/4 och en snare på 3an typ. Tänker du i livesammanhang så är det bara öva öva öva
  24. http://www.thomann.de/se/the_tbone_usb1x.htm
×
×
  • Skapa ny...