Jump to content

Nystrom

Medlem
 • Content Count

  349
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Nystrom last won the day on May 15 2011

Nystrom had the most liked content!

Community Reputation

21 Utmärkt

1 Follower

About Nystrom

 • Rank
  Med i gänget
 1. http://www.imdb.com/title/tt2306745/ Enligt mig en sjukt sevärd dokumentär. Roligt att den är inspelad med modern teknik i filmväg, vilket det är sällan man hittar musikrelaterade dokumentärer nuförtiden.
 2. Mozart skrev sin första Opera när han var 12 om det är det du tänker på, har för mig att hans första symfoni var vid 8-9. Of-topic så kan jag rekommendera filmen Amadeus, komisk och sjukt imponerande dokumetärliknande film om Mozart.
 3. Mitt tipps är att skriv om något du känner, för stunden eller har gjort. Något som du kan relatera till. Hittar man bara på fina ord, så låter det alltid kaka, smörigt i mitt huvud.
 4. Skulle kunna tänka mig att prova, dock skulle det vara lättare att höra om man fick höra hur droppet låter.
 5. Jag har själv ett Yamaha np-30. Dock är det bara semi vägda, bra känsla men till piano så skulle jag häldre ha heltunga tangenter. Brukar spela på ett Casio PX-130 ibland, fulltunga tangenter, schysst respons. Om jag skulle vara du skulle jag åka och provspela nånstans. Tipps på läsning: //forum.studio.se/index.php/topic/86401-vilken-keyboard-ska-jag-kopa/
 6. Jag har fiskat upp någonstans att han använder Addictive Drums. Tror det var här på forumet. Har ingen källa.
 7. Antar att det bara är stråkar och piano du behöver mer än 49 tangenter till, då skulle jag köpa ett elpiano med tunga tangenter. Då kommer du undan billigare med. Med tanke på att trummor/synt kan du ju spela på din 49-tangentare
 8. Du får en iPod nano för en femhunka. Jag har haft diverse billigare och dyrare mp3or sen den eran. Min bekvämaste lyssning till vardags som jag användt är Apple's nya hörsnäckor. Riktigt bekväma och bra ljud. Annars har jag användt mina Beyerdynamic Dt 250 innan, dom är ärligare, men inte lika bekväma att lyssna i länge.
 9. Jadu, ibland är man ju lite för het på gröten Och lika fort som bounce-ningen var klar så var filen bortagen, tabbe.
 10. Nej, dina lokala filer som du importerat i Spotify kommer endast kunna spelas på din dator (eller en annan dator där den personen importerat samma spår). Om du vill få ut din musik på spotify så vill ta mig friheten att citera ifrån stims hemsida. -Detta självklart om du inte har en skivbolag som fixar det åt dig, eller har avtal med spotify. Vet inte riktigt hur den processen går till, mer än att den funkar.
 11. Nepp, tyvärr. Provade att köra igenom en Line-box som har nån liknande funktion. Dock utan resultat. Okej, tack för informationen! Ska läsa mer om krypströmmar! Update: Problemet försvinner om jag sänker gainen till botten, sedan höjjar "monitor ut". Ju längre ner volymen ut är, ju högre missljud. Har lyckats spela in tamburinen, det blev helt okej. Men tänka att mitt ljudkort dansar på en av sina sista valser.
 12. Idag när jag satt igång ljudkortet så var det ett liknande ljud. Låter som när en elmotor startas, fast av ett varmt mer "buzz" liknande ljud. Samma som i mitt ljudexemplar, ljudet kommer även fram (fast mycket mindre klart) om fantom-matningen är på vid playback av någonting. Stänger jag av fantom-matningen så finns ljudet kvar. Men det är så pass lågt så jag vet inte om det är jag som inbillar mig eller inte... Har sökt vidare och någon met liknande fel nämnde något om "Earth loops". Någon som har någon kunskap om det som kan förklara lite?
 13. Som jag skrev innan era inlägg, så provade jag att stå runt om i rummet, allt ifrån 1dm-2m framför micken, på sidan och bakom. T.o.m när jag stog 2-3m bakom micken i hörnet på rummet så lät missljudet.
 14. Har undersökt saken vidare, och vrider jag min lyssning på kortet till "input" istället för "playback" så försvinner ljudet. Antar att det är mitt logic som spökar. Frågar är varför det bara uppstår på tamburin?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.