Jump to content
Annons

Adi

Medlem
  • Antal inlägg

    9
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

  1. Efter en längre paus i mitt musicerande valde jag att börja göra musik igen. Men eftersom jag har väldigt begränsade utrymmen så sålde jag allt jag hade i min gamla hemmastudio och köpte utrustning som tar minst plats. Checkade i 3D modell innan köp att jag fick plats med allt på bordet. (Bifogar bilden). Så min fråga är. Är det här det värsta placeringen av monitorer, eller blir det lite bättre av att väggen inte avslutas i ett 90 graders hörn? Ibland har jag känslan av att jag hör ljud mitt framför ansiktet. Antar att det reflextionerna av väggen som spökar. (Tycker det är häftigt men kanske inte så bra när jag har tänkt att mixa allt hemma).
  2. Jag var och provlyssnade dessa ett antal gånger då jag skulle ha ett par små monitorer till hemmastudion. (Platsbrist). Tyckte att de lät väldigt ärligt. Det jag saknade hos dem var bottenregistret. Var nära att köpa dem men valde ett par andra dyrare monitorer. Men om du vill ha mer monitor för pengarna så skulle jag rekommendera hs80m.
  3. Perfekt. Det var precis det jag letade efter. Tack.
  4. Behöver byta ut DC kontakten på min TR-707 och är ute efter en elektroniskt verkstad som kan göra det. Helst någon som har lite erfarenhet av just liknande arbete. Är det någon som har några tips? Kanske en el-verkstad där ni har fått era musikprylar reparerade.
  5. De billigare interfacen är inte så bra lämpade för sends & returns, då de helt enkelt inte är menade till sådan användning. Sedan går det att få till det, men det är alltid en massa workarounds. Jag skulle hellre satsa några hundralappar extra och få ett kort som gör jobbet den är menad för. Angående Akai-kortet så kan jag inte uttala mig om det då varken jag eller någon i min omgivning har erfarenhet av deras ljudkort.
  6. 8i6 är nog det bästa valet. Men då blir det lite över den tänkta budgeten.
  7. Focusrite Scarlett. Har bäst micpreamps.
  8. Genelec 8030A 8/10 Har tills nyligen använt mig av Alesis monitor one (passiva) men efter att ha flyttat så fick jag ett väldigt begränsat utrymme att jobba på. Så under det senaste tiden har jag ha med mig egna mixar och varit i musikbutikerna och lyssnat och lyssnat och lyssnat.... Valet stod till sist mellan Yamaha hs50m och Genelec 8020. Men det blev ett par genelec 8030a då de tar lika stor plats som hs50 fast ger mer ljud. Jag valde genelec då jag tyckte att jag kunde urskilja ljuden i mixen på ett bättre sätt. (På gott och ont). Tiden får säga sitt om jag har valt rätt, men valet var inte helt självklart från början
×
×
  • Skapa ny...