Jump to content
Annons

wallie999

Medlem
  • Antal inlägg

    129
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av wallie999

  1. Nej, ok, den fullständiga versionen är inte släppt än, men det finns ju tester av de versioner som är ute (tänker då på release candidate 1 och 2) som pekar på att SP3 förbättrar datorns prestanda jämfört med SP2 (även om SP3 tydligen mest består av buggfixar). Jag har dock inte hittat någon sån gällande musikdatorer, men jag tänkte att någon på forumet kanske hade installerat testversionerna och hade åsikter om det.
  2. Är det någon av er som har installerat service pack 3 och vill ge ett omdöme, eller någon som har hört om eventuella fördelar/nackdelar med SP3 till en musikdator?
  3. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2138931.ab Lite kul kuriosa
  4. Kolla på bredbandskollen.se så att inte felet ligger hos operatören. Annars kan du testa kontrollpanelen/nätverksanslutningar - högerklicka på din uppkoppling och välj reparera.
  5. beror på ur vems synvinkel du tittar du tittar ur lyssnarens antar jag jag tittar ur min egen - jag ser mer pilljobb för att få halvtaskigt material att låta bra, istället för att materialet blir bra framfört från början och all teknik i all ära - det slår aldrig riktigt bra prestationer Det är klart att om band får nys om det här och kräver att vilken inspelning som helst ska fixas till ett bra resultat så förstår jag din oro. Men det är väl upp till dig som producent att kräva en ny tagning om den föregående är dålig och möjligheten att gå in och ändra en ton i en i övrigt bra tagning är ju ganska bra. Och vad det gäller slutresultatet så gäller det endast om pianorullealternativet låter lika bra som liveprestationen, vilket jag tror att det kan göra i vissa situationer. Tekniskt sett verkar det inte finnas några begränsningar, men det betyder ju inte att vem som helst kan programmera solon a la Coltrane. Kunnande och kreativitet kommer alltid att vara centralt och besitter man det så tror jag absolut att man kommer att kunna göra välljudande saker med nya Melodyne. Du har rätt i att vi ser det från olika perspektiv, är man producent i traditionell bemärkelse (spelar in band) är kanske detta inte så upphetsande, men om man som jag producerar hiphop och dansmusik (dvs gör beats och spelar in en och annan rappare) och i princip är ett enmansband tror jag att den här tekniken kommer att underlätta.
  6. Är det inte resultatet som räknas? Om jag gillar en låt så bryr jag mig inte om skaparen har suttit med mus och pianorulle eller gjort inspelningen i en tagning.
  7. Graden av hysteri beror kanske på vilken musik man pysslar med. För samplingsbaserad musik som t ex hiphop är det här en fantastisk uppfinning då man kommer att få en helt annan flexibilitet när det gäller hanteringen av samplingar. För inspelningar som man gör själv är det kanske inte fullt lika upphetsande, förutsatt att man har möjligheten att göra en ny tagning.
  8. Det här kommer att revolutionera samplandet! Jag misstänker att vi kommer att få se en våg av fantastiska hiphopbeats när nya melodyne släpps... 🙂
  9. Ok, jag spelar in musik i 24/44 och mastrar själv (försöker i alla fall ) så jag bör egentligen dithra, men jag hör verkligen ingen skillnad mellan dithrat och odithrat material. Om det beror på okänsliga öron, dålig lyssning eller på att skillnaden faktiskt inte är hörbar låter jag vara osagt, men det känns onekligen lite dumt att göra någonting bara för sakens skull. Samtidigt känns det lite arrogant att tro att jag vet bättre än en hel bunt professionella mastringstekniker, men påståendet från Massey i kombination med att jag själv inte hör någon skillnad gör mig lite misstänksam. Så jag undrar igen, är det någon här som hör någon skillnad?
  10. wallie999

    Dithering

    Jag brukar lite slentrianmässigt använda dithering vid slutproduktionen av min musik, men ska jag vara ärlig så hör jag inte direkt någon skillnad mellan om jag använder det eller inte (min musik är kanske för odynamisk eller nåt). Jag snubblade över en tråd på ett annat forum ( http://www.3daudioinc.com/3db/showthread.php?t=12836 ) där det skrevs att Scott Massey från Masseyplugins (andrahandskällor på ett internetforum är kanske inte världens bästa källa, men...) menar att dithering är meningslöst. Massey säger att pga en bugg i TDM-implementationen av deras pluggar så funkar inte Pow-r dither i ProTools samtidigt som en Masseyplugin ligger på samma kanal. Trots det så har de inte fått in ett enda klagomål, eftersom folk tydligen inte hör någon skillnad. Så varför ska man då använda dithering? Rent tekniskt vet jag varför, men om man inte hör någon skillnad så känns det ju faktiskt meningslöst. Hör ni någon skillnad?
  11. Jag funderar på att skaffa ett nytt ljudkort till min laptop. Det jag behöver av ljudkortet är i princip stereo in/ut och utgång för hörlurar, då jag till största del jobbar med mjukvaru-synthar och samplers. Jag har dräglat en del över Apogee Duet, men då jag kör PC så är det ljudkortet inte aktuellt (och jag har inga planer på att byta till mac, sådeså 🙂 ). Så jag är på jakt efter något motsvarande för PC. Någon skrev i en annan tråd på forumet om att det inte finns någon PC-motsvarighet till Duet och det kanske är så, men jag tycker att det borde finnas nåt mer än budgetljudkort om man bara vill ha 2 in/ut. Eller är jag tvingad att betala för ett gäng omvandlare som jag ändå inte kommer att använda? Ni som sitter på ljudkort med få in/ut, hur har ni löst det här?
  12. Händer mig också lite då och då och är asirriterande 😠
  13. Jag uppdaterade alldeles nyligen och använder Reason i mycket större utsträckning nu än med trean. Regroovemixern är fantastiskt rolig att leka med och svänget är det bästa jag hört någon mjukvara prestera. Thor verkar ju grym också, har inte lekt med den så mycket utan i princip bara använt presetsen, men de låter väldigt bra. Helt klart värt en uppdatering alltså.
  14. Ska du göra söderngrejer kan du ladda ner rebirth från propellerheads. Den är gratis och har 808- och 909-trumljuden som används på de flesta södernbeats. Annars är samplingar det som används mest och då är det vinylbacken på din lokala loppis som gäller 😛
  15. Jag som trodde att man skulle heja på den låt man tycker är bäst... 🙂 Skulle aldrig falla mig in att heja på en artist utan att ens ha hört låten och kunnat konstatera om den är bra eller dålig (nej DivineCo - faktiskt inte ens om James Ingram eller Philip Bailey hade ställt upp... 😉 ). Jag hejar inte ens på Sverige i den stora finalen, om inte låten som skickas dit är bra. 🙂 Äh, jag kör på det klassiska sporthejarbeteendet, håller på den som råkar räknas till mitt lag, i det här fallet "lag hiphop" 😛. Jag håller ju på björklöven i ishockey och de är ju ärligt talat inte särskilt bra, så nog kan jag tänka mig att heja på en halvdåligt Frondalåt... 😉.
  16. Ur led är tiden... på lördag ställer Fronda upp i melodifestivalen. Till er som inte vet vem han är så var han medlem i de 6 apornas armé, en av de mer framträdande grupperna i svensk undergroundhiphop kring millenieskiftet. Att gå från det till melodifestivalen känns hyfsat märkligt... men jag vet i alla fall vem jag ska heja på på lördag 😉 http://sv.wikipedia.org/wiki/Fronda http://sv.wikipedia.org/wiki/De_6_apornas_arm%C3%A9
  17. Ok, nu programmerar jag trummorna i cubase, men i och med groovekvantisieringen i regroove så antar jag att jag lika gärna kan göra det i redrum. Det låter bra det där med att ljuden går att bearbeta i cubase, får tanka en demo och testa. Tack för hjälpen 😉
  18. wallie999

    Regroove och Rewire

    Jag kör reason 3 och använder programmet uteslutande genom rewire in i cubase. Den sak jag använder mest i reason är redrum, vilken jag tycker funkar utmärkt genom rewire då jag kan lägga effekter på varje enskild trumkanal. Jag har börjat kika lite på reason 4, mest pga regroove som verkar spännande (även om jag har förstått att thor är rätt mäktig också). Det jag vill kunna göra är att använda regroove för groovekvantisiering, men bearbeta trumljuden som jag gör nu med vstplugins i cubase och jag undrar om det är möjligt och isåfall hur?
  19. Jag håller med om att valet av DAW-program är godtyckligt, ljudet ut verkar vara detsamma oavsett vilket program man använder. Sen har ju de stora producenterna tillgång till en massa hårdvara som vi dödliga bara kan drömma om och det gör en del för deras produktioner. Då inte sagt att man inte kan göra kommersiellt gångbara produktioner i en hemmastudio, men det underlättar om man har en studio för ett par miljoner 🙂 Ett budgetalternativ som många väljer är att göra beatsen hemma och sen gå in i en "riktig" studio för sång- och rapinspelningen och när det väl är mixat skicka låten/låtarna till en professionell mastringsstudio. Beats är det lättaste att få att låta proffsigt, så om du väljer att göra på det här viset kan du skapa musik som låter riktigt bra (förutsatt att du kan skriva låtar, arrangera och ställa in ljud såsom du vill ha dem).
  20. Akai MPC i olika versioner är standard bland hiphop-producenter. Iofs inget program (om man inte räknar mjukvaran som finns i burken), men den här diskussionen blir lite konstig om inte MPCn nämns. Jag skulle tro att de flesta kör med antingen 2000xl eller 4000. Har iofs hört att Kanye brukar använda SP-1200 till trummorna, men är inte säker på det. Timbaland har en egen modell av Open Labs NeKo och MiKo, om han nu använder den vet jag inte, det kanske bara handlar om pengar, men det står ju timbaland på den i alla fall 😲 Annars verkar det vara protools HD som gäller för de flesta stora producenter.
  21. Testa även att leka lite med kvantisieringen i cubase om du tycker att trummorna blir för statiska. Ställ in lite olika procent swing och se hur det låter så kommer du nog att kunna få rätt enkla trumkomp att svänga. Själv brukar jag mata in de trumsamples jag har tänkt använda i reasons redrum och köra den genom rewire i cubase. Sen drar jag upp ett midispår över en takt eller två och loopar det området och klickar i slagen med musen i pianorollen. Genom det får jag en grundloop som jag kan kopiera ut över spåret och gå in i de enskilda delarna och göra trumvariationer.
  22. Jag skulle nog göra en upptempo soulpop-låt, typ lite gammal motown eller åt dexys midnight runners. Kanske inte världens mysigaste, men det blir lätt att förmedla en genomglad känsla utan att riskera att det blir patetiskt.
  23. Testa! Det är ju bara att välja "undo" om du inte gillar resultatet. Du kan testa med lite olika algoritmer (finns i temstretchmenyn) om du tycker att det låter dåligt. Mindre timestretches brukar inte innebära någon större ljudförsämring (dvs du hör ingen skillnad).
  24. Jag läste den här nyheten på sydsvenskan nyss: http://sydsvenskan.se/digitalt/article299566.ece Stim vill alltså att man ska betala nedladdningen genom internetabonnemanget, en förhöjd månadsavgift som gör att all musik på nätet blir laglig. Det här ser riktigt intressant ut och kanske är en lösning på problemet med illegal fildelning som kan göra båda parter nöjda.
  25. Pirate bay tar väl inte betalt för sin tjänst? Att de tjänar pengar på det är en annan sak... Jag förstår vad du menar, men i praktiken är det ganska svårt att lagstifta mot pekandet. Det skulle innebära, som folk har tagit upp, att söktjänster som google blir skyldiga till brott. Indexeringen hos sökmotorer sker automatiskt genom sk. web crawlers och att det är automatiserat är förutsättningen för att de ska funka så bra som de gör dvs att de kan indexera så många sidor som de gör. Alternativet är manuell indexering, men det är en fruktansvärt tidskrävande metod (fysiska personer måste surfa in på websidor och analysera innehållet på sidan och sen skriva vad sidan handlar om). Jag har svårt att se hur man skulle kunna utforma en lag kring det här som inte slutar med att den antingen är verkningslös eller gör webben i stort sett obrukbar.
×
×
  • Skapa ny...