Jump to content
Annons

CarlML

Medlem
  • Antal inlägg

    25
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Den modellen jag har 200x140 med stort glas går på 33106 kr. Ungefär den som visas på deras sida fast jag har dörren på samma sida som glaset. Sen tillkom en del för leverans och montering. Inte direkt billigt alltså.
  2. Tyvärr är det ett av orkesterns dyrare instrument. Nya börjar kring 40 tusen för ett billigt instrument, proffsnivå går på sådär 100-150 (fast en ny Heckler kostar nog kring 350 idag). Å andra sidan kanske man köper ett instrument som ung och spelar hela livet och sedan säljer vidare till en favoritelev (som spelar hela livet på instrumentet och sen säljer vidare till sin favorielev, de håller i princip i evighet) . Fagotter dyker upp begagnade på blocket ibland, räkna kring 25 för ett östtyskt användbart instrument men räkna med att renovera för kanske 5 för att få tiptop. Viktigt att ta hjälp av en kunnig instrumentmänniska för att kolla kvaliteten då. Ett begagnat riktigt bra instrument kan nog gå på sådär 50 till 80 men då får du något du klarar dig igenom musikhögskolan och första orkesterjobbet. Rekommenderar annars att du kollar Howarth i London, de har även begagnat och omsättningen verkar mycket större än i Sverige. http://www.howarth.uk.com/ Men tipset är kanske snarare att ringa upp musikskolorn runt där du finns. Kanske finns det något instrument som väntar i en garderob på att bli spelat. Då kan du också få kontakt med en lärare som kan hjälpa dig att komma igång vilket kan spara massor av tid. Största problemet är rören som aldrig blir som man tänkt sig, ett evigt pysslande är det. Kolla till exempel här om rör (ungefär så komplicerat som det går att beskriva det... ) http://www.pipebandarticles.com/showart.as...;cat=2&l=se // Gunnar Ok, tackar, lite rimligare priser där på howarth även om det inte är direkt billigt. Begagnat på något sätt verkar vara bästa altrnativet, då kanske de hunnit få lite karaktär också.😛
  3. Sök på Google på "faggott" vetja 😛 Hehe, nä men på engelska heter de bassoon. Den har skön bas tycker jag. Gillade denna: Skulle också kunna användas i Nightmare before christmas liknande musik.
  4. Tackar! Ah kul, jag fick upp ögonen för fagott för inte så länge sedan. Det är verkligen ett coolt instrument. Verkar vara extremt dyrt dock, på musikpunkten koster de ca 150 tusen styck... har du något tips på var man kan få tag i en billig så vore det välkommet. Vore kul att lära sig lite. Skall definitivt experimentera en hel del med placering av dämpning.
  5. Tack för tipset. Den nuvarande setupen är vad det antagligen kommer bli dock så jag får försöka hitta ett sound som fungerar ändå. En aning reverb kan man lägga på i efterhand också.
  6. Det är ingen som tvingar mig att sitta i "lådan" direkt hehe. Det är främst när jag spelar in som det verkligen behövs. Det är ganska rymligt där inne dock så det är helt ok a sitta där och lira. Jag dunkar ofta takten med foten också när jag spelar, sånt kan bli jobbigt för grannarna heh. Akustisk gitarr är det som skall spelas in ja, skall bara skapa bästa möjliga förutsättningar först. Det skall bli som en liten studio. Skall ställa in skärm, tangentbord och koppla upp en dator som får stå utanför. Fixa mysig belysning och så.
  7. Oj, nu såg jag detta. Crunchers Iso-box är nog inget för dig, om du inte är väldigt kortväxt 😛 Fattar inte varför du vill sitta i en låda och knäppa på gitarren. Alla rum i din lägenhet eller hus låter antagligen bättre än denna låda hur många tusen kronor du än lägger på behandling, men det är ju vad jag tror. Lycka till i ditt sökande! Tackar för länken, intressant. Främsta anledningen till att jag vill ha "lådan" är för att jag bor i lägenhet med en hårt trafikerad väg utanför så det är ofta mycket bakgrundsljud. Det är i stort sett omöjligt att isolera något av rummen på ett bra sätt för att komma undan det. Sen är det väldigt skönt att kunna spela på kvällarna/nätterna utan att störa grannarna. Tycker om att vara för mig själv när jag skapar musik och när man övar så repeterar man ofta saker länge...inte så kul att lyssna på för andra... akustisk gitarr kan låta rätt högt det med. Har slängt upp en stor badrums matta på väggen framför där jag sitter tills vidare och jag börjar gilla ljudet i rummet. Låter rätt mäktigt i total tystnad och ljudet klingar av rätt bra tycker jag. Skall dock fortfarande köpa lite ljudabsorbenter.
  8. Nåja, jag tog en bit överbliven matta och ställde i hörnet, blev genast mycket bättre så jag tror jag e på rätt spår.😉 I övrigt funderar jag på några sådana här Foamzorb: http://www.goldenagemusic.se/goldenageacoustics/uk/index.htm Ett par i hörnen och några på väggen...
  9. Hej, jag har en tonfälla som jag skall använda att spela in gitarr i: http://www.farnqvists.se/ Det är i stort sett en box på 200x140 cm som är ljuddämpande. Den dämpar rätt bra och stänger ute i stort sett allt ljud. Det blir väldigt oförlåtande ljud dock, minsta grej hörs väldigt tydligt, saker man inte lägger märke till i ett vanligt rum. Det är bra för att öva precisionen.😄 Väggarna invändigt är helt kala nu så det blir ett väldigt studsande av ljud, en aning burrande skulle jag säga, inte så mjukt. Vad skulle ni föreslå för inredning för att skapa bästa möjliga miljö för att spela in gitarr i? Någon slags självhäftande skumgummi på strategiskt utvalda platser kanske? Kom gärna också med förslag på var man kan köpa dylika material i stockholms området. Edit:Skall tillägga att det är akustisk gitarr det gäller.
  10. Tack för svaret. Ok det låter som ett sätt att göra det på men inte särskilt smidigt om man skall göra det mycket. Skulle mer vilja ha en approach där man skulpterar ljudet istället för att klippa och klistra. Kanske inte är Cubase grej... Jag vet att Melodyne har en lite sådan approach men när jag testade det så blev det kasst resultat. Kan ha berott på en rätt dålig inspelning dock.
  11. Hej, är det möjligt i Cubase att flytta en del av ett ljudspår så att resten anpassar sig, dvs förlängs och förkortas? Som att tex... man placerar en marker vid platsen man vill flytta och sedan två temporära marker, en vid varje sida som avgränsar området man vill påverka. Sedan flyttar man mitten markern så blir det en squash/stretch effekt på båda sidor. Är det möjligt i Cubase? Om inte, vilket program är bäst på att hantera sådant?
  12. Här är ett exempel på hur dåligt det verkar funka. Det enda jag gjort med filen jag postade i början är att i Melodyne selecta alla noter och flytta dem upp 4 steg/tonlägen. Fattar inte varför det skall bli så kasst resultat: http://hem.bredband.net/polyboost/guitar_part2.wav Pitchen är ju inte ens i grunden ändrad... måste göra något fel...
  13. Jo det funkar säkert väldigt bra på tex elektronisk musik eller när tonerna inte går in i varandra men det kommer de i stort sett alltid göra med en gitarr så det verkar inte funka för mig i alla fall. Dock så har jag hört att Melodyne skall vara väldigt bra på att som du säger ändra timing och stretcha delar, samtidigt som man behåller det naturliga ljudet/pitchen mm men när jag gör minsta ingrepp så börjar det skorra... som om man kört det genom ett dåligt rymd filter.🙁 Eftersom inte ens minsta ingrepp fungerar så drog jag den slutsatsen. Skall dock testa med en renare inspelning utan brus. Jo brummet är alldeles för starkt. Vid närmare lyssning är det en väldans massa nagel action som hörs också haha.🙂 Jag har melodic detection på ja. Tack för tipsen i alla fall.
  14. Jo tonerna går in i varandra en del + att det är bakgrunds-humm. När det gäller att förlänga eller förkorta delar så är det inga stora ingrepp jag försöker göra dock, det räcker med att flyttar en ton en aning så börjar det skorra. Kanske hade en övertro på detta program... som inte verkar funka alls...
  15. Ok, jo jag hörde något om det men som jag förstod det så skulle det i nästa version bli möjligt att separera ackord till enskilda noter. Eftersom denna inspelning mest är en följd av enskilda toner så tyckte jag att programmet borde klara att separera dem redan nu. Vad skall man annars ha programmet till i dess nuvarande form liksom? En annan grej är att om jag tex förlänger eller flyttar delar så låter det riktigt uselt och elektroniskt. Inte alls lika naturligt som i filmerna. Vet inte what is up.
×
×
  • Skapa ny...