Jump to content
Annons

Print

Medlem
  • Antal inlägg

    167
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av Print

  1. Jag ser inte spelande utan barréackord som ett alternativ. Vill du kunna spela gitarr och inte känna dig begränsad så måste du kunna ta barré. That´s it. Det är bara att öva och öva. Det gör ont i fingrarna ett tag, men se så släpper det. Kör hårt! 😳
  2. Print

    Stomp pedaler

    Behringers pedaler är ganska kassa. Boss har däremot bra pedaler för det mesta. Behringers pedaler är gjorda i plast. De går sönder. Boss pedaler är gjorda i metall. De går inte sönder. Jag vet inte hur många Behringerpedaler jag sett som lagats med gaffa… Det är ett helvete att byta batteri på Behringerpedalerna. Du måste liksom ha tre händer; två som håller i varsin penna som ska tryckas in i sidan och en som försöker få av locket. På en Bosspedal skruvar du lite på en knopp och VIPS!, så åker locket upp. Behringers pedaler brusar i allmänhet mer än Bosspedalerna. Det enda Behringer är bra på är priset, men tyvärr får man vad man betalar för. 😆
  3. Det finns mycket som kan strula. Kolla lacken efter skador. Provspela gitarren och kolla efter glapp i ingånen, mickswitschen och pottarna. Sprakar och glappar det är det stor risk att du får reparera och byta ut saker. Funkar toggeln (mickbytarknappen) som den ska. Testa mickarna och toggeln genom att knacka löst på mickarna i togglens olika lägen. Då får du även reda på om togglen är löddad rätt. Kolla sadeln. Hur ligger strängarna i skårorna. Är skåran mycket bredare än strängen kan sadeln behöva bytas. Är det FLoyd Rose-stall eller annat svajstall skulle jag be att få skruva upp plattan på baksidan och be att få titta på fjädrarna. Ser de okej ut? Är de tajta eller ser de "utdragna" ut? Hur ser banden ut? Är de väldigt slitna så ska du tänka både en och två gånger. Att byta band är kniksigt om man gör det själv, och dyrt om någon annan gör det. Med detta i bagaget kan du säkert hitta lite som gör att du kan få ner priset. 😆
  4. …och jag är avundsjuk. 😆 Grattis!
  5. Ingen sång för farao! Den är instumental och skitbra! Jag förstår inte varför folk alltid ska ha sång. Det är som om det är obligatosriskt att ha sång, annars är inte låten klar liksom. Dumt! 😉 Tycker även jag att trummorna låter lite för programerade och att de behöver mer dynamik. Pianot är för grötigt. Tonerna "går in i varandra" och blir svåra att urskilja. Men på det hela taget. Riktigt bra!
  6. Den är så jävla vacker! Jag blir fanimig tårögd! Det finns ingen bättre känsla än att få en splajdans ny gura.
  7. Jag ryser! Lite obehagligt. Riktigt bra gjort, men jag hade hoppats på att denna genre var utdöd! Det räckte liksom med det som gjordes på 80-talet.
  8. Äh va fan Kenny! Håll dig till hårdrocken! Det här suger! Rave/techno/club eller vad det nu heter borde förbjudas. Det måste finnas en klausul i någon lag någonstans som vi kan försöka åberopa. Mer metal till folket! Så det så! 😆
  9. När jag köpte en gitarr fick jag pröjsa både tull och moms. Tullen låg på 3%, och momsen på 25%. Problemet är att fraktkostnaden räknades in i värdet. Så det blev avgift på hela kakan liksom, och inte bara på guran. MEN jag sparade över 4000 spänn på affären ändå, så jag ska inte klaga. Rekomenderar www.music123.com. Riktigt bra service, ful kontroll på prylarna hela tiden och snabb leverans... samt billigt!
  10. Va! Nu är det du som tar på dig dumstruten och ställer dig i skamvrån! 🙂 Han är väl mest känd som sångare i Pantera.
  11. Bor i Malmö. Har hittat en finsk och en tysk återförsäljare, men inte en ända i Konungariket Sverige. Vet inte om jag har råd med en dylik stärkare just nu, men det skulle vara kul att prova en. De ska har riktigt bra distar... det är liksom det de är byggda för.
  12. Öhh… som om de just kommit ut med sin första platta och du bara väntar på den andra eller?
  13. Print

    KRANK-förstärkare

    Sitter och surfar, surfar och surfar för att förska få tag på en Krank- förstärkare. Har aldrig provat dessa, men skulle gärna vilja göra då de ska vara överjävliga på att leverera tunga riff. Är det någon som vet var jag kan få tag på en av dessa stärkare? Har hittat i USA, men inte i närområdet liksom… 😉 Jag lovar, jag har sökt forumet… 🙁
  14. Gud så vackert slut på en tragisk historia! Inte ett öga torrt här borta kan jag lova. Kälek och rosor till er alla!
  15. Ja jävlar! Den hade jag glömt bort. Ha! Ska hem och lyssna på KSMB. När alla aldra ser rapport och aktuellt… trallalalalala!
  16. Ja men för fan! Ni får ursäkta, men det här är lite skrattretande. Vadan denna dramatik? Det börjar blir lite löjligt med alla dessa "det -är-ingen-som-förstår-mig-avsked". Om nu punkrockarsnubben inte gillade din artikel och ville försöka knäcka dig i en otroligt fånig diskussion om övertoner så är det väl hans huvudvärk. Inte din! Jag tycker inte att det är skäl nog att sticka faktiskt. Jag vet att det inte är lätt att vara en oförstådd, förbisedd, undervärderad och dramatisk konstnär, men släpp det nu och kör vidare! PS. Inlägget är inte att tolka som ironiskt. eller sarkastiskt. Är själv en oförstådd, förbisedd, undervärderad och dramatisk konstnär.
  17. Mycket bra! Lägg ut en annons på Vendolin om sajten. 🙂
  18. Kan det inte vara så att det finns för många människor här som lägger alldeles för mycket tid i studion med ett för litet socialt liv som följd. Forumet blir någon sorts vänkrets och det diskuteras allt från politisk ideologi till nya frisyrer. Ungefär som man gör på krogen, fast då med "riktiga" kompisar. Mitt råd är att faktiskt gå ut på krogen och snacka med folk live, så slipper jag läsa allt skit som inte intresserar mig.
  19. Oj, det är ju många... ett axplock: In Flames - Pallar Anders Visa Vet inte varför, det är något med ackordföljden Metallica - Orion Ryser Iron Maiden - The Prophecy Introt ger kalla kårar i hela ryggen, texten fantastisk Beatles - Blackbird Behöver väl inte säga mer Soilwork - One with the flies Den senaste… Tjo! Jävlar vad bra!
  20. Jobbar som grafiker/trycksaksproducent i Malmö. Sitter och hittar på olka grafiska lösningar till olika okunniga kunder. Vägrar ha kavaj trots många kundbesök, möten och coorporate bullshit med chefer. Trivs!
  21. Puh! Ja jävlar, här var det ös! Mycket bra låt får jag säga. Jag är alldeles anfådd efter att ha lyssnat. Rätt i pungen! Kör hårt!
  22. Det verkar som om du inte riktigt vet vad du vill. Ska du spela in i studio så är POD eller motsvarande i särklass det billigaste alternativet. Där kan du greja med effekter och byta ljud lite som du vill. Du slipper även uppmickningar, konstiga rumsklanger, tjejen som nyser och andra ljud som kan störa. Å andra sidan blir det aldrig lika bra som att micka en stärkare... men då krävs mer rattande, och grejjande för att få till ljudet (vilket ju i o f s är tjusningen enligt många). Bestämmer du dig för en stärkare är det bara att ta bussen till Växjö och testa olika. Det är ju du som vet vilket ljud du vill ha. Kolla sen annonser på blocket, eller det förstörda Vendolin. Det blir lättare att leta om man vet vad man vill ha. Eller hur? 😉
  23. Jag har börjat mejlbomba så gott jag kan. Fy farao vad dåligt! Jag är förtvivlad! Är för fan beroende av Vendolin… vad ska jag göra nu? 😄
  24. Vill du leka med olika ljud och spela in dessa är en POD att föredra tycker jag. Ska du spela live och harva i replokalen bör du ha en förstärkare för att höras... om du inte "lajnar" POD:envill säga... med då måste du ha ett slutsteg av något slag… men skit i det nu! Köper du en stärkare är du ganska låst vid vad den kan göra. Köper du en POD, eller den billigare (och inte fullt så bra) varianten V-amp, har du hur många möjligheter som helst att ratta fram olika ljud. Med dessa kan du även spela med lurar och öva natten lång utan att väcka grannar och familj.
  25. Varför inte köpa en POD? Då kan du ju ratta fram en massa olika ljud och förstärkarsimuleringar. Att lägga pengar på en stärkare verkar onödigt om du bara ska använda den för inspelning.
×
×
  • Skapa ny...