Jump to content
Annons

Janne Johansson

Medlem
  • Antal inlägg

    74
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Det är så enkelt att det rekommenderade priset på ProjectMix I/O är höjt från 10.695:- till 13.495:-. Detta skedde för någon vecka sedan, så det är förklaringen att det lägre priset finns i kataloger (och fortfarande på vissa butikers hemsidor).
  2. Hej, I min mening är den stora fördelen med Mackies ONYX-bord att de låter väldigt, väldigt bra. Preamparna är av toppkvalité, och även Eq:n är riktigt bra. Byggkvalitén är även den i topp, riktigt bra reglar och rattar. De stora skillnaderna mellan 1620 och 1640 är antalet preampar (åtta på 1620, 16 på 1640), antalet aux sendar (fyra på 1620, sex på 1640) samt det faktum att 1640 har fyra bussar. Att man sedan kan stoppa in ett FW-kort och ansluta direkt till datorn tycker jag är en bra bonus, även om det är lite synd att man bara kommer åt preamparna då.
  3. Tommy, Om du går in på M-Audios produktsida för Pro Tools M-Powered så hittar du nere till vänster länker för att ladda hem testversioner för PC och Mac. Detta är fullversioner, och om du redan har en iLok så är det bara att köra. Lycka till!
  4. Kan det vara så att testet letar efter synk via ljudkortets digitala ingång? Testa att avmarkera de digitala anslutningarna innan testet görs, så ska det nog gå bra.
  5. Ett annat sätt är att satsa på ett mastringspaket typ iZotope Ozone 3 där du enkelt och effektivt kan få till det "lilla extra" som så oftast saknas.
  6. Hej, Jag tror att Korg Electribe ER1mkII skulle kunna passa dig bra. Testa i närmaste musikaffär eller lyssna på demos på Korgs hemsida. Pris 2.975:-
  7. Keystation 49e kommer att funka jättebra och ansluts direkt via USB, men i och med att du säger att du använder datorns inbyggda ljudkort kan du få problem med fördröjning om du ska använda mjukvarusyntar. Vet inte vad för ljudkort du har, men det kan komma att krävas ett nytt sådant för att det ska fungera som du tänkt dig. Både M-Audio och EMU har bra musikljudkort för under 1.000:-.
  8. Försök testa någon maskin i Korgs Electribeserie, exempelvis ER1 mkII eller den rörbestyckade EMX1. Se Korgs hemsida för mer info och demolåtar.
  9. En favorit när det gäller Phaser är TL Everyphase från Trillium Lane Labs. Demoversion finns för nedladdning på www.digidesign.com. Samma företag har även ett konvulverande reverb (TL Space) som inte går av för hackor. Kan sedan instämma i att Sonys Oxfordpluggar är ruskigt bra. Har personligen haft mest nytta av kompressorn och EQ:n, men även reverbet är bra. Digidesigns egen EQIII (medföljer i Pro Tools) är en kanonplugg, och i 7.0 är även ett nytt dynamikpaket med (Dynamics III). Ett tips är att gå in på Digidesigns hemsida och använda deras "Plug-In finder". Där kan du på ett överskådligt sätt se vad som finns, och i de flesta fall hämta hem demoversioner.
  10. Samson har en modell, CO1U, som kostar 1.095:- i Sverige. Antagligen var det den som EM Nordic visade upp. Blue visade även upp sin nya Snowball på AES i förra veckan, men de verkar vara svåra att få tag på i Sverige just nu. EDIT. 1.095:- är det rekommenderade priset från leverantören.
  11. Janne Johansson

    Mac

    I skrivande stund lanserar Apple nya produkter, och bland dem antas vara nya PowerMac G5 med dubbla dualcore G5-processorer. Apple har dock sett till att ingen kan rapportera från lanseringen, så vi får nog vänta en timme eller två till vi vet säkert...
  12. Det finns en svensk serie instruktions-DVD:er som heter Plej! varav den ena är för trummor (finns även gitarr, keyboard m.fl). Den bör din musikaffär kunna ta in om de inte har den. Har för mig att de kostar 299 kronor. Sedan vet jag att vi säljer ganska bra av en bok m. tillhörande CD-skiva av Per Lindwall.
  13. Det finns paket för mixning i surround. M-Audio har ett väldigt prisvärt paket som heter LX4 och kostar 4.790:-. Vill man gå uppåt finns även Genelecs system bestående av 7050B och 5 st. 8020A, men då går även priset upp till cirka 25.000:-.
  14. Presonus FireBox som nämndes är ett bra val. Ett annat intressant kort är Edirol FA66, som visserligen kostar några hundralappar mer än FireBox men som i gengäld stödjer 192 kHz. Båda alternativen har dubbla mikpreampar av bra kvalitét. Det som också kan vara bra att kolla upp är vad för FW-kontroller som sitter i din dator. Texas Instruments är det bästa, men även andra kan fungera. Kolla detta med din handlare för säkerhets skull så att du slipper problem i efterhand.
  15. Tanka hem demoversionen från Clavia och testa själv. Jag har själv haft en vanlig Modular som var till stor glädje, dock kunde den ibland uppfattas som lite kall och digital (vilket den ju faktiskt är). Jag har inte haft möjlighet att A/B-testa, men tycker att G2 låter varmare. Är lite sugen på att skaffa en...
×
×
  • Skapa ny...