Jump to content
Annons

SinSonic

Medlem
  • Antal inlägg

    135
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Dagen då SinSonic senast vann var 4 oktober 2014

SinSonic hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

7 Neutralt

Om SinSonic

  • Födelsedag 1979-10-14

Om mig

  • Kön
    Man
  • Min utrustning
    PC, Cubase 8, RME Fireface 800, Access Virus C, Roland JP-8080, Novation Supernova 2 rack, Yamaha CS6R, Roland XV-3080, Korg MS200R, dbx 266XL kompressor, SPL Vitalizer, Lexicon reverb, soft synthar och FXs.
  • Intressen
    Musik är livet.
    Har en liten studio hemma bestående av några synthar och en dator.
  • Hemsida
  1. Tja! Då det kommit på tapeten att bygga ut den nuvarande bostad vi har så har man funderat en del på att avsätta ett rum för studio som sitt enda syfte. Detta har fortfarande okänd storlek. Men kan helt klart vara ganska litet. Pysslar mycket med elektronisk musik så kommer inte direkt behövas plats för trumset eller liknade. Så dator, dubbla skärmar, 2 uppsättningar monitorer, 2 rack, en keyboard, eventuellt DJ set är väl det som ska få plats kort och gott. Lite osäker på vilken ända man ska börja gällande detta så det som slår mig först är, finns det någon form av minimum mått man bör ha i åtanke gällande akustik? Hur pass mycket yta bör man tänka som avsatt för dämpande material?
  2. "Camel Space" ser inte helt fel ut. Helt klar rätt spår för det hela. Tackar!
  3. Mja, ok arp är väl inte rätt korrekt benämning. Är väl snarare en plug för att kunna bygga "mönster" för hur tystnad och ljudsignal ska hanteras. Alltså exemepvlis "tate-ta" mösnter på ljudsignal.
  4. Tja! Har letat lite efter Arpegiator VST plug som man skulle kunna anväda på aduio kannaler i Cubase exempleivis då det är vad jag kör. Hittat ett par som genererar MIDI ARPs, men jag skulle vilka ha en som kan hatera audio i stället så man kan trycka in den på vad som hälst mer eller mindre så länge det har en ljud kannal. Några tips och förslag?
  5. Nu funkar Inspectorn som den ska igen! Konstigt vet inte varför den sluta funka och vad som gjorde att den började fungera igen.
  6. Tja! Har ju hänt en del i studion sen sist. flytt med mer, så jag skickar en liten uppdatering. Liten överblick. Är en DX11 som inte är med i bild riktigt till höger och är vad jag har för att spela med. Racken med prylarna Senaste införskaffade en Korg MS2000R Sist men inte minst, "Lillen" som jag kallar min trotjänare till dator som rymmer dubbla moderkort om så önskas. Är dock inte AMD processorer i den längre då de dog vid en dum åska nu i sommar. Så nu är jag Intel Xeon ägare istället.
  7. Tjenare! Uppgraderade till Cubase 5 för två veckor sen och har funkat bra till nu. Har hänt något mystiskt med Inspectorn som aldrig hänt med någon Cubase jag brukat hitills under alla år. Inspectorn som är till vänster i Sequencer-editorn expanderar inte längre sina modulder vid mus-klick. Så dubble-klickar jag på "Channel" för ett ljudspår expanderar inte den och visar volym kontrollern. Detta problem gäller alla moduler och typ av spår i sequensern. Mans er att det rör på sig typ 2 pixlar eller något då det blir ett litet ryck, men händer inget mer. "This a feature or a bug"? Nån som känner till detta så är jag tacksam för ett svar. EDIT: Det går att få fram "Inspector" verktygen, men för att få det måste man klicka på det "Inspector" vertyg man vill ha, sen klicka på det spår man vill visa verktyget på, DÅ får man se det och använda det. Luktar bug.
  8. Antar det är HD650 du menar. Har ett par själv, dessa kräver lite kräm, så jag skulle rekommendera någon form av förstärkare i mellan då vad du får direkt från ljudkortet inte räcker till att leverera vad ett par 650 kräver för att få den "kick" de verkligen kan leverera. Så alttingen kopplar du in en vanlig förstäkrare i mellan eller så skaffar du dig en enkel liten hörlursförstärkare.
  9. Tja! Måste bara säga jag håller med om hårdvarubiten. Har själv testat en del soft synthar men det känns alltid bättre jobba med hårdvaran när det gäller resultat för intrument. Kör själv endast hårdvara förutom för rynthm, där det inte är så dummt att använda samples för rytm. Men till frågan om gammla synthar, TR modellerna när det gäller trummasiker är redan nämda, och sen MC 303. Waldof Pulse, troligivs Korg:s gammla monster typ MS-20. Novation kom väl lite senare med sin supernova iofs, Roland Juno-106 (kassiker fortfarande, letar själv 😉 ) och JP-8000 (kom iofs 96) . Yamaha har en del modeller med AN1x fast den är ju inte början på 90 talet snarare mit i, men Yamaha har ju en del godingar i DX serien som säkert hadde några kort med i leken. Mycket möjligt någon av EMU:s gammla rom modulder, troligtvis någon av AKAI:s gammla samplers för att sköta lite av den biten med.
  10. Vet inte om det går på JV-1080 att köra 4 mono, får du nog kolla i manual. har själv en XV-3080 som är generationen efter denna, om du vill programmera och välja allt från cubase även expansions korten får du nog gräva lite efter device mallar, eller bygga egen mall och sätta upp vilka midi-kommandon som ska köras för att byta patchar även på expansions korten. annars kan man göra det enklare. köra den Preform- och Part-läge och sen browse:a via synthen vad man vill ha för instrument istället. 😆
  11. Skulle själv kunna tänka mig expandera med en Blofeld så man får lite Waldorf sound, men som sagt, om du kan få tag på en Virus C eller så klaramr man säg ganks längt med en sånn. Men jag skulle nog inte dissa Waldorfs Blofeld helt och hållet med tanke på hur den är kompatibel när det gäller patchar och lite vidarutveckling av de tidigare Walodorf maskinerna. och kan den tämja hur de lät så är den klart fin att leka med. 😆
  12. Kan ha med hårdvara att göra, lika gärna som drivrutiner. Hade ett hårddisk kontroller kort för ett par år sen som av någon härlig anledning gjorde så att mitt ljudkort fick hack i ljudet då någon av diskarna som satt på kortet fick jobba samtidigt som man spelade in. Jag antar du kör med AISO drivare för ditt ljudkort då jag vet det kan vara bekymmer om man bara kör med vanliga drivare rakt upp och ner. men DCP Checker kan vara en god början som tidigare nämnt.
  13. Hehe, har aldrig varit användare av Digidesigns hårdvara, men om jag inte är helt ute och cyklar så är väl Digidesigns hårdvara ganska låst till just ProTools, eller har jag fel? Är väl en smaksak antar jag vad man tycker om för typ av mjukvara/sequenser att spela in i.
  14. Vet inte hur pass du är värd att gå, men RME Fireface 400 skulle jag nog rekomendera får du hög kvalite och du kan expandera lite sen om det skulle behövas utan att behöva byta kort. RME göra schyssta prylar och håller en konstant uppdaterad när det gäller drivrunter så det blir aldrig bekymmer på grund av otillräkliga drivare. Går att få tag på för runt 8000:- ungefär. Så vill du ha kvalite och värd att satsa lite på kvalite så skulle jag rekomendera RME. Finns annars billigare alternativ som E-MU exempelvis.
  15. Lite osäker på om det skulle lösa just detta problem, men har du testat ändra sample buffern? vet att jag haft likande problem med ett internt kort jag hade för ett tag sen och ändra detta värde löste problemet.
×
×
  • Skapa ny...