Jump to content
Annons

Ernst

Medlem
  • Antal inlägg

    17
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Ernst

    Mac

    Jag funderar allvarligt på att köpa mig min första mac och en begagnad powermac G5 handlar det om. Men jag har lite frågor som jag hoppas kunna få svar på. 1. Finns det nån av G5 modellerna som är bättre/sämre? 2. Nåt operativsystem som är bättre/sämre? 3. Har hört att en del grafikkort tar massa kraft, finns det nåt man bör undvika att köpa där? 4. Hur är det med andrahandsvärde på en mac? 5. Hur vet man vad man bör betala för de olika modellerna? 6. Hur är det med minnen och hårddiskar till mac, är det samma som till pc? 7. Något annat man bör tänka på? Kan väl nämna också att jag kommer använda pro tools, pro tools M-powered och reason framförallt om det har nåt med saken att göra. Tacksam för svar. /Erik
  2. Ernst

    Mac och pc?

    Då är det förmodligen lika enkelt med två mac då eller? /Erik
  3. Ernst

    Mac och pc?

    Skulle det va lättare att koppla ihop två pc istället då?
  4. Ernst

    Mac och pc?

    Jag kör för tillfället Cubase sx2.0 på en pc men har funderat på att eventuellt skaffa en mac istället. Då tänkte jag att man kanske kunde använda min gamla pc till mjukvarusyntar och sånt så sparar man lite kraft i mac:en. Finns det nåt sätt som man kan koppla ihop en mac med en pc och få det till att funka? /Erik
  5. Ernst

    Shelving filter?

    Ok då fattar jag. Måste testa hans ide och se om jag kan få till ett schysst gitarrsound........
  6. Ernst

    Shelving filter?

    Vad är och gör ett shelving filter? Läste i nya studio att Addic59 använde det på sina guror........att det är nån typ av eq har jag fattat men vad är skillnaden?
  7. Men borde det inte funka bättre än vad det gör?
  8. Jag har ju i princip samma grejer som illvaesen varför funkar det inte då? Mina hårddiskar är hitachi 7200rpm med 8MB cashe och en acesstid på 8ms så det kan väl ändå inte vara ett problem? Jag har iofs bara 512MB ram är det det som är problemet då tro? Ljudkortet är ett Terratec med 8in/8ut som jag har fått låna av en polare. Ska man köpa ett M-audio kort istället kanske? Jag kom på en konstig grej som kanske har med saken att göra. När man trycker ctrl, alt, delete så får man ju fram aktivitetshanteraren. Om man klickar på fliken processer så ser man ju vad processorns kraft går till. Då tar cubase ca 30% eller nått sånt och resten finns på "systemets väntetid" eller nått sånt. Ska det va så?
  9. Pc:n jag har nu har en Amd sempron 2600+ processor och 512Mb ram. Hårddiskarna är snabba så där kan jag inte tänka mig att problemet ligger. Borde det inte palla mer än 8-10 kanaler då? Jag ska nog kolla upp möjligheterna att köpa mig en riktig G5 så man förhoppningsvis kan utföra vad man vill med grejerna. För den måste väl klara 40 audiospår om man bara har tillräckligt med ramminne också? Är Firewire diskarna snabba eller? En fråga till: Är det samma ram-minne och hårddiskar på mac och pc?
  10. Ernst

    Jag blir galen.......

    Jag har länge tänkt bygga studio och har med åren samlat på mig diverse saker. Mitt problem har varit att jag aldrig haft en dator som har funkat. Köpte en Pc med amd processor för ett tag sedan som jag tänkte att den måste funka ett tag men redan efter 8-10 spår UTAN effekter så pallar den inte längre. Jag blir så trött på sån skit! Så nu undrar jag om det bästa är att skaffa mac eller finns det pc som funkar. Jag bör väl nämna också att jag under en tid körde digital performer på en mac och tyckte det funkade skitbra medan jag nu kör Cubase och tycker att det är si sådär. Frågan är då vad man ska skaffa för mac. Jag vill ju kunna köra åtminstone 40 kanaler med lite pluggar och en del softsyntar och annat utan att det skiter sig. Är det G5:an som gäller då? Tacksam för svar! /Erik
  11. Ernst

    Triggplugg?

    Är det någon som har koll på om det finns någon trigg-plugg för att "eftertrigga" trummor till Cubase? Jag är nybörjare på Cubase men jag vet att det finns till andra program så jag antar att Cubase inte är sämre eller? MVH/Erik
  12. Ernst

    Pro Tools LE

    Jag är rookie på detta område så ha överseende. Om jag fattat rätt så är det VST-pluggar som är till Cubase men vad heter motsvarigheten till PT? Finns det mycket pluggar så som reverb, kompressor och diverse andra effekter att tillgå till PT? Hur funkar det med softsyntar och sånt? Jag kommer att starta ett projekt där jag kommer jobba med miditrummor men ljuden ska hämtas från någon eller några mjukvarutrummaskiner av något slag. Funkar sånna grejer bra i PT eller?
  13. Ok förrutom att gitarrmelodin i början kändes mer som en gitarrövning än en melodi. Men det är ju min åsikt......
  14. Lysande musik. Sången är grym men det känns som hon kan höja sig dom där sista 5% så att det blir hundra. Som sagt mindre chorus och reverb på gitarrerna samt dubba en massa så är ni hemma sen. Lite mer stämsång (gärna en kille) hade jag gillat men det är ju vad jag tycker. Synd att ni inte kan hitta en trummis. Det blir så lättare att köra på då. Men lycka till i framtiden!
  15. Blues låter inte så här enligt mig. Detta skulle jag kalla pop. Blues SKA vara "blue" det vill säga deppigt. Detta var alldeles för glatt. Du måste försöka komma in i rätt "mood" när du ska skriva blues.
×
×
  • Skapa ny...