Jump to content
Annons

golly

Medlem
  • Antal inlägg

    64
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om golly

  • Födelsedag 1978-03-21
  1. Jasså, mitt var minsann fullt med text. be dom skicka ett nytt.
  2. golly

    cubase 4

    Dom är uppdaterade. både project mix och cubase.
  3. golly

    cubase 4

    Plockade fram mitt Logic 7.2 idag för att se om jag kunde utesluta fel på ljudkortet, vilket jag kunde. Det funka så bra så jag vart alldeles rörd av glädje... Project mix är ett guldverktyg. Boven är alltså cubase 4 och med tanke på att jag har dubbelkollat alla inställningar med svenska supporten, så känns det som att steinberg har i framtiden lite och bevisa för mig innan jag överväger att köpa några fler produkter från dom.
  4. golly

    cubase 4

    Menar du under fliken mackie controll bla, bla, bla, där jag ser vilka kanaler som är aktiva?
  5. golly

    cubase 4

    vart/hur? förklara lite närmare.
  6. måste lära mig skriva fortare......
  7. Har du flera spår som funkar med typ samma inställning på kompressorn så kan jag inte se varför du inte kan använda dig av en send, du spar ju på datorns cpu.
  8. golly

    cubase 4

    Ok, har haft cubase 4 i någon vecka och har hitills inte använt det under någon produktion, men så i dag tänkte jag att jag skulle åka och spela in lite trummor på 8 kanaler... I min lilla studio som jag har kör jag med en project mixI/0 (m-audio) som jag har använt under en längre tid nu både med cubase sx3 och logic pro 7.2, har aldrig haft några problem förut men i dag och med cubase 4 så hände det något som jag med min kuskap inte kan lösa. När jag går in i vst connections och väljer 8 ch in så blir det två kanaler som är inaktiva när jag tittar i device setup under mackie control, i detta fall var det kanal 2,3. Så jag gick tillbaka till vst connections och tittade om jag gjort något knasigt men icke, men jag gjorde om proceduren och gick åter till device setup och tittade under mackie controll, och det var fortfarande problem men nu var det kanal 1,2. Ok tänkte jag, jag kollar och ser hur det är i praktiken så jag gjorde 2 audio spår och kopplade en mick och då upptäckte jag att om jag satt micken på kanal 3 och ville ha den till spår 1 så funkade inte det när jag valde ingång 3 som input på kanal 1, på ren irritation så valde jag bara några andra inputs och utav slump hittade jag signal på input 4. (dubbelkolla att micken inte satt i 4:an) Utav frustration så stängde jag ner allt och startade om allt, skapade ett nytt project, såg till att jag hade kanalerna kopplade i vst connections, gick in i device setup, men nu hade jag bara en kanal som var inaktiv men det var inte någon av dom som var tidigare utan nu var det kanal 8, och när jag sedan skulle göra en test inspelning så var problemet med att signalen hittades på en annan kanal än den jag stoppat micken i kvar. Jag vet att det låter som om tråden borde vara i bland ljudkort, men problemet fanns inte med logic eller gamla sx3, så det känns som om det är programmet som inte kan komunicera med project mix. Bör säga att jag har den senaste drivrutinen för project mix, har även senaste uppraderingen av cubase 4. Datorn som jag använder är en macbook pro. Är det jag som har tappat greppet? Om inte, snälla få mig back on track. 😄
  9. golly

    Cpu i Cubase 4

    Jaha då har man lagt på lite mer pluggar på låten och om jag stoppar låten nu och tittar på cpu:n så står den på 20% , blir inte riktigt klok. ska nog ta och ringa mi7 när helgdagarna börjar se sitt slut.
  10. golly

    Cpu i Cubase 4

    Håller med, sitter med en macbook pro 2,16 Ghz med 2 gb ram, så datorn är nog ok. Kan verkligen inte se vad det skulle kunna vara.
  11. golly

    Cpu i Cubase 4

    Upptäckte att även fast jag stoppat en låt så står performence mätaren på ca: 6 - 10%, bör inte den gå i botten när låten står still? har för mig att den brukade göra det i sx3. (Bör säga att jag även inaktivera alla pluggar för att se om det hjälpte men icke.)
  12. Det var glädjande att läsa, vet du om den håller samma pris? har nämligen bara information om den gamla modellen. Line Audio pratade om att priset skulle behöva höjas - troligen runt 10% - men det har inte blivit av ännu, så min gissning är att det kommer en prisändring till årsskiftet ungefär. Jaja, 10% kan man väll stå ut med om produkten är bra. Du skrev att den var bra till sitt pris, förklara lite närmare tex. håller den för en skiv produktion eller är den bra för en hemma pulare som vill göra bättre demos.
  13. Det var glädjande att läsa, vet du om den håller samma pris? har nämligen bara information om den gamla modellen.
  14. golly

    Bra mikrofonpreamp?

    Hallå, är det någon som har testat Line audio´s mikpreamp (omp8ch). Skulle vara underbart och få lite information om vilken klass den håller. Mvh. golly.
×
×
  • Skapa ny...