Jump to content
Annons

MusicNixon

Medlem
  • Antal inlägg

    626
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om MusicNixon

  • Födelsedag 1974-11-30

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Stockholm
  • Intressen
    Musik: Gitarr, Bas, Mac, Logic

Socialt

  • Skype
    niklas@nixon.nu
  1. Jag får också nostalgikänslor av Music X. 😑 Man grottade in sig ordentligt i MIDI på den tiden. Körde det i ganska många år innan jag skaffade min första Mac runt -94. Jag hade en Korg DS-8 och en Roland U-220.
  2. Om det finns någon över så testar jag gärna! God Jul! niklas@nixon.nu
  3. Väldigt tråkigt att höra. En stor förlust för Sveriges/världens musikliv. Vila i frid. 🙂
  4. Faktum är att det behövs ljudtekniker... eller scentekniker överhuvudtaget. Ljud, ljus, teknik, scenbygge m.m. Ljudtekniker i studior kryllar det av, där får man nog bli sin egen. Det jag snackar om är främst liveljud/ljus på teatrar, konserter, radio, TV m.m. Branschen behöver mycket nytt ungt folk som vill åka med på turné. Det som krävs är att man har gått i Piteå, Dramatiska Institutet, Boomtown i Dalarna eller motsvarande högskoleutbildning. Men är man duktig och har rätt utbildning, finns massor av jobb inom liveteknik. Som anställd eller egen.
  5. Jag är under pågående utbildning på SMI, så jag svarade "ja" på om jag är utbildad. Kanske inte helt rätt, men ändå. Pluggade även en vända på KMH för en massa år sedan. Jobbar samtidigt sedan 7 år på gymnasiet som musik- och ljudtekniklärare.
  6. Vad menar du med startskivan? DVD-installationsplattan? Eller hårddisken? Enligt Apple bör man köra 'Reparera skivbehörigheter' från skivan som innehåller det uppgraderade systemet. T.ex. om du uppgraderat till 10.5.2 bör du inte reparera med DVD-skivan som innehåller 10.5.0. Bäst att köra medan datorn är igång alltså. http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=25751-sv I övrigt är Reparera skivbehörigheter något som var viktigare i Mac OSX begynnelse, 10.0 - 10.3. Men det kanske kan lösa ett och annat problem fortfarande.
  7. Logic 8 Studio. Varför? Tyckte ganska illa om Logic (4) när jag pga lärarjobbet började använda det. Sakta men säkert började jag uppskatta progammets tänk och övergav Cubase. Jag gillar den öppna miljön med Envionment, och att det finns så många användbara pluggar inne i programmet. Det är väloptimerat och väldigt prisvärt. Uppskattar också den gråa anspråkslösa layouten. Kollade upp min historik över musikprogram. Music X på Amiga fick mig att börja en gång i tiden. Jag gjorde mest bakgrunder att öva gitarr till. 89-94 Music X (Amiga) 94-96 Studio Vision (Mac) Ett studioprogram av Opcode, som även låg bakom MIDI-systemtilläggen som alla Macare under Sys 7-OS9 harvade med. Det lades ner i slutet av 90-talet. Synd, för programmet var trivsamt. Programmet var tidigt ute med audioinspelning. Många utvecklare från Opcode skissade sedemera upp AU-plattformen under OSX. 96-01 Cubase 3.0 - VST32. 01-nu Logic 4-8 (Körde dock aldrig 5:an)
  8. En annan länk: http://www.recordingwebsite.com/articles/eqprimer.php
  9. Vad har du för låtbakgrund? Färdigproducerade beats som du lägger på rap på? Då handlar mixningen i stort sett om att ställa volymerna. Alltså lagom rap i förhållande till beatet, två reglar bara. Kolla så inte mastervolymen slår över på rött. Mer än så behöver du knappt göra för att det ska låta "hyfsat", förutsatt att du har en ok mikrofon och spelat in med vettig mickteknik. Sedan kan man gå vidare, beroende på var ens "hyfsat"-nivå ligger. Lite kompressor och eq är en naturlig fortsättning, men helt plötsligt ökar svårighetsgraden markant. Man kan ratta bort sig väldigt snabbt. Tipset är att testa och testa. Vill man veta vilken ände man ska börja i rekommenderar jag som tidigare i tråden, Studios Mixologi, ingen bok utan en tidning för 100 kr.
  10. MusicNixon

    Byta ut dongeln

    Jag bröt av min dongel förra våren, och fick betala ca 700 kr för en ny. Jag fick scanna in och maila min gamla faktura. UPS kom och hämtade den gamla dongeln vid dörren, och levererade en ny ett par dagar senare. Sedan dess är jag skitträdd om dongeln. Vill helst inte ha den i byxfickan.
  11. Jag kör nya Alu iMac 24", med ett M-audio FW 1814 och upplever inga problem.
  12. Shit, vad det svänger om Black Market. Tänk om man varit med på den tiden de fyllde Scandinavium och Jaco strödde ut danspulver på scenen.
  13. Några månader tror jag räcker. 8.0.2 eller nåt. 🙁
×
×
  • Skapa ny...