Jump to content
Annons

aoly

Medlem
  • Antal inlägg

    21
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av aoly

  1. Tjena, börjar må dåligt av att inte få jamma med någon och gör därför ett försök här. Jag bor i Jessheim som ligger en halvtimme nordöst från Oslo och lirar gura. Mestadels stonerrock och metal har det blivit, men plinkar också en hel del bluesrock och annat på egen hand. Om någon här på forumet befinner sig i dessa trakter och vill styra upp något så skicka ett PM! Tar även tacksamt emot hjälpande länkar.
  2. Risken att få ett nej är ju en risk du får acceptera då du använder någon annans material. Ge personen samma beskrivning av projektet som du skrivit här och fråga om det är okej att du använder det specifika spåret. Även om juridiken skulle vara på din sida så bör man väl ändå alltid föredra ärlighet för att undvika krångel i det långa loppet. Fan, han/hon kanske går igång på idén! 😳
  3. Testa att skära hårt i botten på kicken och se till att basen har kort attack. En lite mer klurig lösning är att köra en multibandskompressor med sidechain som får kickens botten att ducka för basen. Hur högt du ska skära i kicken får du helt enkelt lyssna dig fram till.
  4. Bästa tipset, helt klart. Det finns inget som heter snabba resultat. Att bli bättre och starkare ÄR segt och den som är villig att offra mest är också den som vinner mest. Du måste ändå hålla med om att detta varken är tids- eller planeringskrävande. aoly - stating the obvious since the början
  5. How I do it: 1. Spela basspåret så cleant som möjligt, inga dubbeltoner/skräp någonstans. Ljudet bör också vara så rent och obesudlat som möjligt. 2. Pitcha ner en oktav. 3. Kör genom Amplitube, välj någon bas-preset och ev ratta tills du tycker att det passar till låtens sound. Om du, som jag, har gitarren väldigt lågt stämd (jag kör i 😎 så kan det vara en god idé att spela basspåret en oktav högre på guran för att undvika lågfrekvensgröt. Att komprimera efteråt antar jag att du tar för givet. Metoden är inte perfekt, men duger ypperligt åt mig som inte äger en bas.
  6. Megadeth - Tornado of souls Personligen värderar jag inte ett solo utifrån hur tekniskt skickligt det framförs, utan hur det bidrar till låtens själ. I fallet med mitt val så bidrar väl i och för sig nostalgifaktorn lite grann.
  7. jag! 🙂 Och jag, och grafiker 🙂
  8. aoly

    Mastra i reason?

    Så långt tänkte inte jag 🙂 Men bättre alternativ än Reason måste det ju drälla av. Det kanske är en ekonomisk fråga, men själv är jag relativt kriminellt inställd till Internet 🙂
  9. aoly

    Mastra i reason?

    Kan inte påstå att din idé är bra, men hursomhelst så har du rätt. Dra in mixdownen i valfri sampler och kör på from there. Jag skulle dock hellre se att du mastrar i t ex Wavelab eller något annat som har VST-stöd. EDIT: Förtydligar lite. Orsaken till att jag gillar VST-stöd är att Reason rätt och slätt är dåligt på mastring. Mastringssektionen funkar dugligt till att putsa en mix, men det är allt. Whatever floats your boat 🙂
  10. Lyssnar nu, är inne på tredje spåret. Gillar Faceless som fan! 😉 Har dåliga högtalare här på jobbet men det här låter grymt bra! Mycket fin separation på allting i mixen och tyngden ligger precis där den ska. Även sången klingar bra, möjligen någon dB över önskad nivå. Förmodligen inget man tänker på efter ett par lyssningar. Väldigt starkt klick på baskaggen, men jag tror att det är dessa diskantrika högtalare som färgar. Tack för skivan! Den här kommer att spinnas både en och annan gång.
  11. Pluggar är bra alternativ till fysiska grejer. Någon tipsade ovan om att dubba med lite dist, förmodligen det bästa tipset i tråden. Att dubba med mycket dist blir mycket riktigt grötigt, och att ha mycket dist men inte dubba blir tunt. Detta gäller i synnerhet när man använder pluggar. Ett annat tips är att testa Entombed-stilen: kör signalen genom olika distar och mixa till en lagom blandning. Lirar du analogt så kan en reamp-box komma väl till pass här.
  12. Det råkar inte vara så att du även kör Reason via ReWire? Problemet som du beskriver har jag ofta stött på med SX3 och Reason i samkörning, det brukar för mig uppstå när en loop börjar om. Vet faktiskt inte vad det beror på, men överbelastning på CPU är en tänkbar orsak. Dock inte så sannolik för min del.
  13. Grattis till ett lyckat bygge Florian! Såg att du har fixat en jagga vid något tillfälle också. Vad är det man säger, dubbel avundsjuka är mycket avundsjuka? 😎 Om du nu dissar forumet så får jag önska dig lycka till i fortsättningen! Kanske kommer jag på studiebesök en vacker dag. Tråkigt att folk drar! Kan förstå det till viss del, men det kan inte hjälpas att det osar lite kinkighet här och var.
  14. Känner tyvärr inte till något med vst-stöd, men däremot ett annat program med en bunt inbyggda - dugliga - effekter. Det streamar gitarren med väldigt låg latency och funkar (iaf för mig) prima tillsammans med Winamp. Strular det så ska vi nog kunna lösa det. Guitar FX Box (gratis testversion)
  15. Låter bra, men saknar originalitet. Våga flumma mer! 😉 Spana Groundation så förstår du vad jag menar. Reggae kan vara reggae på olika sätt. Även om det är roots.. Väntar med spänning på fler låtar.
  16. Efter 13 år får det väl vara dags, med tanke på hälsan, kroppsodören och dagens priser. Jag slutade snusa för 16 dagar sen och tänker lägga av med rökningen när snusbehovet är borta. De värsta besvären gick över under andra veckan, men utan cigg skulle jag bli en mindre trevlig person... Det kommer bli en tuff vår helt enkelt 😉 Planen är att börja träna och motionera lite grann efter att jag flyttat till Varberg (vilket blir hyfsat snart). Jag tror att det kommer kännas hur bra som helst efter ett tag då jag i nuläget är så otränad man kan bli. Men så länge jag orkar hålla i plektrumet och kaffekoppen så är det väl lugnt... 😳 Hursomhelst, jag önskar alla quitters lycka till! När det känns jobbigt, se till att låta bli snusen/ciggen och tänk på att alla besvär kommer försvinna när kroppen är kvitt giftet och vanan. Känn i snusgropen efter ett par veckor, känslan av friskt och fräscht tandkött peppar dig!
  17. Annan tråd om detta ämne. You look!
  18. Bome's Mouse Keyboard (gratis/trial) är ett annat sätt att använda sitt tangentbord som klaviatur, tillsammans med en midi-loopback kan du använda MK i de flesta sequencers. Duger åtminstone till att skapa enkla basslines och dylikt. Det finns tutorials på hemsidan, för de som är intresserade, som förklarar på ett lättbegripligt sätt hur man ska gå till väga. 😳
  19. aoly

    Musiknarkoman

    Skål och tackar, trevligt att musiken uppskattas dessutom! Förhoppningsvis så finns det möjlighet att återuppliva bandet nästa år då gitarrist #2 kommer hem från japan. Skulle det finnas intresse av att höra de första två låtarna så släng iväg ett PM bara 😉
  20. aoly

    Musiknarkoman

    Så var det dags att registrera sig efter en tids fönsterfluktande häromkring. Jag är en 22-årig (well, passet säger 25) snubbe från Borås, som har spelat gitarr i 11-12 år. Har i princip alltid figurerat i diverse hobbyband på sub-demo-nivå och stilarna har varierat från punk till heavy metal till döds/thrash till stoner rock.. ombyte förnöjer? 🙁 Numera sysslar jag med lite allt möjligt, producerar electro/techno/industri/ambient/stoner/döds/thrash.. you name it. Det är extremt svårt för mig att hålla mig inom ramarna för en viss stil så att säga, om jag skulle släppa en CD så skulle den antagligen låta som nån slags mixtape. Anledningen till att jag har fastnat just här är att jag har tänkt bli en sån där ljudtekniker i framtiden, efter plugg och allt vad det innebär. Nån bättre resurs, än detta forum, att ha på vägen har jag svårt att tänka mig 😠 Här har jag hittat en bunt med bra tips redan, keep it up! Om ni vill höra lite av mitt plinkande så kolla in det senaste bandets sista låtar: http://www.ett38.se/highway-r40/ Vill ni veta nåt mer så är det bara att fråga, jag kanske rentav svarar! Adieu
  21. Ledsen att behöva ta upp en gammal tråd det första jag gör här, men jag måste bara fråga... 😠 Har ni donat fram en strupe än? Musiken låter enormt bra, i mitt tycke funkar det perfekt utan sång! Påminner om Nile men där finns även lite Neurosis och dylikt. Good shit som man säger här i västergötland!
×
×
  • Skapa ny...