Jump to content
Annons

Glennster

Medlem
  • Antal inlägg

    29
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt
  1. Kanske en ART Tubefire8 kan vara något? Tubefire Den har visserligen ingen adat-ut men i kombination med en begagnad AD-omvandlare, typ Alesis Ai3 eller nåt, så får du en hyffsat billig uppsättning bra preamps. Köpte den själv från England för strax under 5000 och använder en gammal hederlig ADAT-bandare som AD-omvandlare för att få det digitalt in i mitt Motu 2408mk3-kort. Har dock inte hunnit testköra den fullt ut eftersom jag hållit på att bygga om min studio, men det jag har hunnit testa hittills låter kanon - och den är betydligt roligare att ratta på än en ADA8000 😛
  2. Tackar för åsikterna och kritiken. Vi är precis i planeringen för skiva 2, så det är bra att få input på saker man kan förbättra. Man blir ju tyvärr aldrig fullärd.. 🙂
  3. Under en begränsad tid finns nu vår självbetitlade debutskiva att ladda hem GRATIS från www.spinningblackcircle.com Jag är en av tre gitarrister i bandet och har själv spelat in och producerat skivan i min egen "hemmastudio", så synpunkter och åsikter om inspelningen är välkomna. Sprid gärna adressen! /Anders
  4. Skulle kunna tipsa om ART Tubefire 8. Ett 8-kanals firewireinterface med rörpreamps. Har just köpt en från England för runt 5000kr. Använder den dock själv enbart som preamp och har inte hunnit prova att använda den som ljudkort. Men preamparna låter bra och du har fantommatning, lowcut, pad och phaseshift på varje kanal. (Fantommatningen dock i grupper om 4) Den har ju inte så mycke val av digitala in- och utgångar, men kan byggas ut med en till likadan via firewire för 16 kanaler. Och jag har även för mig att det går att koppla på firewireinterface från andra tillverkare.. Kontakterna är kombination XLR/Tele och kanal 1 och 2 har dedikerade instrumentingångar.
  5. Tack för ditt svar, jag blev lite klokare! Men vad menar du med <i>bara digital ... ut</i>? Menar du typ spdif då? Om jag köper ett moto, går det att få fler än 8 ingångar på något sätt då? Med en Motu 8pre så går det bra att koppla till fler kanaler via adat-ingångarna. Jag gjorde själv en koppling i en liten studio med en 8pre och en Behringer ADA8000 - Då fick jag enkelt och billigt totalt 16 kanaler in och ut. Behringern är väl inte den bästa, men den funkar.. Går ju självklart även att koppla ihop med en till 8pre.
  6. Du behöver först och främst en insertkabel - i det här fallet blir det en stereo-telekontakt till 2 mono-telekontakter. Stereopluggen sätter du in i tex insert 1, och monopluggarna kopplar du till poden - den ena till input och den andra till output. Signalen går då alltså från det du kopplat in på input 1 till input på poden och sedan ut från poden tillbaka till kanalen. Om det är så att du vill spela in med poden så är ju det bästa att koppla från podens output till någon av inputarna på framsidan av ljudkortet.
  7. Smidigast är ju att skicka alt 3-4 till ljudkortets ingång, för main out vill du antagligen använda till högtalare.. Den kanal du ska spela in adresserar du då till alt 3-4 (se då även till att knappen alt 3-4 to mix är nertryckt om du vill ha medhörning i högtalarna). Ljudet ut från datorn kan du ju koppla in på tape in eller på en av dom två stereokanalerna så att du kan höra det som är inspelat.
  8. Personligen så tänker jag mest på kontakterna när jag letar kabel. En neutrik eller liknande är ju att föredra då dom allra billigaste med dom där små skruvarna har en tendens att snabbt falla sönder vid frekvent användning. Köpte även en gång några billiga kablar på Kjell & Co och där var materialet i själva kontakten så tjockt att jag verkligen fick vålda ner dom i min stagebox.. Inte bra för resten av utrustningen.. Annars är det ju så att har man inte hi-endprylar hela vägen så lönar det sig knappast att köpa den dyraste kabeln. Jag menar, har du en no-name mikrofon, ett gammalt brusigt Behringerbord, datorns inbyggda ljudkort och datorhögtalare som monitorer så kommer dina inspelningar inte att låta fantastiskt bara för att du köper en 3 meters mikrofonkabel för 750 kronor + moms..
  9. Glennster

    Rackmontera mac G4?

    Har just införskaffat en ny rackmöbel och fick en ide om att lägga en plan hylla längst ner för att placera min dator på. Datorn är en Mac G4 (quicksilvermodellen) och jag tänkte lägga den på sidan (för att spara plats i höjdled), men nu har ju den modellen inte direkt ett plant chassi så den ligger ju bara och guppar så fort man stöter till racken. Är det någon som vet av någon form av rackmonteringskit för en sådan burk, eller är det någon som har kommit på någon egen genial lösning??
  10. Glennster

    Ljud i Aula

    Det går bra att gå från balanserad xlr-kontakt till obalanserad tele - finns nog många trådar här på forumet om hur man löder ihop det om du är osäker.
  11. Glennster

    Ljud i Aula

    Med tanke på dom kontakter du har fått med så skulle jag tro att dom har tänkt så här: Från mixerbordet - xlr (master out) till tele (line in) på fronthögtalarna. Från fronthögtalarna - rca ut till tele in på bakhögtalarna. Du gör då likadant på båda sidor: Master out left - vänster fronthögtalare vidare till vänster bakhögtalare. Och sedan: Master out right - höger fronthögtalare vidare till höger bakhögtalare
  12. Men hur skulle det funka om du i menyn "Devices - VST Connections - Inputs" tog bort alla stereobusar och i stället lägger upp 8 stycken monobusar med ljudkortsingångarna 1 till 8 fördelade över busarna..?
  13. Kan det möjligtvis vara så enkelt att du i projektet i Cubase lägger upp 8 monokanaler och på kanal 1 sätter du ingång 1Left, på kanal 2 ingång 1Right osv...? Har provat 8Pre i en studio med Cubase Studio och då blev det ett sådant upplägg, samma sak i ett gammalt VST/32 på Mac..
×
×
  • Skapa ny...