Jump to content
Annons

jayko

Medlem
  • Antal inlägg

    74
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    1

Allt postat av jayko

  1. jayko

    Pedal tråd

    köpte mig min första distpedal idag sedan typ 1989... då blev det en ibanez skalbaggedist... minns inte vilken.. men idag blev det en mi audio crunch box! F a n vilken härligt varm pedal! Kör den rakt in i pod xt'n och låter underbart! Jämförde med ibanez ts7 och boss ds-1... hann väl inte ratta så noga, men när jag pluggade in crunch boxen fick jag en liten wowupplevelse... Någon annan som kör MI Audio ännu?
  2. Jag får "The system cannot find the file specified. " både i Safari och firefox. Finns det någon känd lösning på detta?
  3. jayko

    NAMM-Nyheter!

    http://www.uaudio.com/ Ja se där 😕 Expresscard.. hmpf... hade gärna sett firewire 800 istället... men inga nya kort? snart måste de byta ut de där gamla grafikkorten!!! uad-2 med samma kraft som 4 uad-1!! det vore news det...
  4. jayko

    NAMM-Nyheter!

    väntar otåligt på uad-nyheter.. kanske nån powercoreplugg?... och så.. ja... om logic 8 visas upp...
  5. jayko

    PPD

    stämmer verkligen inte! varierar extremt mycket mellan olika bolag, titlar och antal som får returneras.. men vill man sälja in en okänd platta så bör man däremot erbjuda 100% returrätt.
  6. jayko

    PPD

    70-100:- stämmer ofta på butikernas första köp... sedan går det ofta upp mot 110... vissa bolag tar upp emot 120:- och då är dessa siffor efter butikernas eventuella rabatt hos bolagen.. det riktiga ppd-priset är egentligen 5-15% högre... dvs nästan alltid mellan 90-120:- plus moms...
  7. digi002 har inte fw800... som sagt har fw800 och fw400 helt olika kontakter... men alla fw400-enheter som på något sätt kopplas i en fw800-kedja kommer att fungera, men aldrig snabbare än på fw400-bussen... eller är jag helt fel ute?
  8. Är det någon mer som tycker det känns som att Digidesign håller på att ladda för t.ex. digi003? Argrument: §Mbox Pro §Command8+digi002r till mkt bra pris §Command8 g r a t i s vid uppgradering från LE till HD. Har de för många command8 och digi002r på lager som de vill bli av med innan lanseringen av digi003? Spekulera!
  9. jayko

    kore

    svarar mig själv efter lite djupare research.. rtaspluggar i au/vst-miljö går icke. synd....
  10. jayko

    kore

    tänkte införskaffa mig kore nu. läste att man då kan köra au-pluggar i rtas-miljö... någon som vet om det går att köra tvärtom också? någon som har kore förresten? kritik? /j.
  11. ja det skulle vara intressant! kanske har du även några tredjepartspluggar som du kan köra på? både instrument och effekter. vilken macbook är det? 1.83ghz? /j.
  12. tips: när det gäller mer avancerade logicfrågor... http://www.logicpro.se guldforum för oss logicnissar!
  13. jag kan väl posta mina tips också då... om det gäller kommersiell musik.... § tagningar, tagningar, tagningar.... § klipp, klipp, klipp... varje stavelse måste låta perfekt... § pitch! pitcha ovanstående klipp... sur sång funkar inte i radio! 8autotune på ett helt leadtrack känns sådär va?.." § volymautomation.... återigen.. varje stavelse måste låta perfekt... "in your face"... § dubbar! många många overdubs på accenter och punchlines... även dessa uppklippta, pitchade och volymautomatiserade... otajta dubbar förstör punchen! § olika eq-inställningar på olika klipp/tagningar... man vill inte ha proximity på fel ställe... § variationer i effekter på vers, ref osv... att ha mer/mindre blöt sång beroende på hur arret ser ut under låten, kan lyfta sången mycket... § sånganpassat arr... låta sången och instrumenten turas om att "leada"... inte så snyggt att ha en punchline samtidigt som en gura gör värsta grejen... om det inte är någon effekt... blablabla.. detta gäller ju kommersiell musik... i vissa fall är en enda tagning det enda som gäller... i vissa låtar, till vissa röster, är sm57 bäst.. andra briljerar i manley ref c... våga testa! over and out. /j.
  14. jayko

    digidesign.com

    hmm.. mjo... misstag att inte länka.. å andra sidan... man utgår nästan från att alla intresserade har sidan bokmärkt...(?) /j.
  15. jayko

    digidesign.com

    digidesign.com är online igen och klart snyggare! inte så viktigt inlägg men ändå 🙂
  16. jayko

    Hårdvarusynth

    håller med! hade jag haft 20 lax liggandes hade jag skaffat mig en TI Polar.. oavsett vilken genre jag tänkt att prodda. /j.
  17. jayko

    Logic Pro & Macbook Pro

    någon som sett något sådant? Det nämndes ju tyvärr inget om logic i macworlds test. står den sig mot powermac g5? /j.
  18. jag kör logic 5.5 på pc parallellt med logic pro 7.1 i osx. logic 5.5 är fullt kompatibelt med vst. dock saknas freeze och offline bounce.... och massa andra goa grejer. mixbussen låter inte något vidare heller. rekommenderar folk på pc (och mac) att mixa i pro tools. låter helt enkelt mycket mycket bättre. mer dynamik och högre upplösning i nedmixningen. konstigt, men det hörs ganska uppenbart. det finns tusen trådar om detta så.. ja... kolla i pro tools-tråden om ni är intresserade... /j.
  19. jayko

    g5 + digirack

    tar upp den här tråden igen, då man är på gång å ska köpa en beggad g5'a... vilka modeller gäller detta? det framgår inte av ovanstående länk till duc... nån som har provat med en nyare g5'a? /j.
  20. jag kör logic 7.1.1 med digi 002r på en iBook G4 1.2 utan problem.... dock har jag slängt in 1Gb RAM... kan köra ett antal ljudspår och några tyngre syntar plus några vanliga logic pluggar... kör i 512 i buffer typ jämt... inte så kul... men okej i mix... /j.
  21. Alt+X eller i audiomenyn.... cpu performance eller något liknande...
  22. Bombfactory, bombfactory, bombfactory. 😉 Nädå.. de är väl inte sådär superbra egentligen... A-B test mot Uad va ganska talande... men ändå... la-2 och fairchild låter fortfarande härligt... Kör man mac så ska man definitivt ta sig en titt på McDsp... finns i de flesta format nu för tiden... EQ och Comp låter oförskämt bra... Men Sony Oxford är väl ändå i en klass för sig? I alla fall deras EQ... EDIT: McDsp finns ju numera till XP också... /j.
  23. jayko

    VST-RTAS

    Hej. Har en kompis som har en tidig version av VST-RTAS-adaptern.... han kan inte spara presets i Pro Tools... Det står Sorry, Not Implemented Yet.... Någon som vet om denna funktion nu finns i senaste versionen? /j.
  24. jayko

    Pro Tools 7

    okej... så har det äntligen presenterats.. här har man gått och väntat och hoppats... hmmmm. efter en dryg halvtimmas surfning på digidesigns hemsida så... tjae... besviken? jo då.. visst.. 32 bussar.. skitbra... nu slipper man mycket jobb.... men fortfarande 32 aktiva audiospår åt gången.... s u c k.... förlåt, men jag har absolut ingen som helst förståelse för detta beslut... bjud till med 64 åtminstonde... det är inte så att det kommer säljas mindre hd-system för det... bjud till med obegränsade audiospår.... ni kommer bara tjäna på det! vad är det som händer??? 32 kanaler... va fan.. bara trummor tar ju upp hälften!! 32 kanaler räcker inte ens till all sång ju!! ska man behöva köpa pthd om man vill göra något som eventuellt kan likna en proffsig prodd? och... jaja... cpu-snålare motor... instrumentkanaler.... två gratispluggar... typ e n nyhet i digirack... tss... hade inte digi köpt wizoo? eller i alla fall startat nåt samarbete....? skicka med ett par feta syntar... skapa en integrerad sampler!! nej, jag förstår verkligen inte... surfade lite på motu.com tidigare idag... dp4.6.... verkar hur cool som helst... innovativa nyheter för varje liten uppdatering som kommer... logic pro... apple bjuder verkligen till!!! de skickar med typ allt de har!!! visst, det kostar lite mer... men då kunde väl digi gjort LE till en mellanvariant... och kört denna version till m-powered... äsch.. jag är inte så arg egentligen... har ju redan bestämt mig för att köpa logic pro... men längst där bak i tankarna hade jag nog ändå hoppats på att köra vidare i pro tools... för att det är (var) så bra... stabilt, stilrent och välljudande... men det räcker inte längre... tyvärr. detta känns fortfarande som pro tools 6. argrumentera emot mig... övertyga mig om att pro tools är världens bästa daw. jag behöver tröst! 😱 /j.
  25. det ska vara gratis inom samma del-version.. dvs... 10.3.x... dock inte från 10.3 till 10.4... frågan är dock om det är möjligt att uppdatera till 10.3.8 som är rekommenderat från digidesign.... om man kör programuppdateraren kommer förmodligen 10.3.9 upp.... vilken är känd för att strula med PT.... /j.
×
×
  • Skapa ny...