Jump to content
Annons

berghs.kedjan

Medlem
  • Antal inlägg

    67
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om berghs.kedjan

  • Födelsedag 1972-11-12

Om mig

  • Kön
    Man
  1. Gå gärna in på You Tube och klicka gilla på båda mina tävlingsbidrag till Pianoteqs videotävling (om ni tycker det är bra). Och Pianoteq är onekligen en väldigt trevlig Flygelsimulator!
  2. Huh.... Nu är det ju så att det egentligen inte är ett samlat piano jag vill ha, det blir ju så stelt och dant... Men.... Så länge Pianoteq inte släpper nått för iPad så får jag väl fortsätta ta md datorn (alterntivt försöka överleva med en samlad variant i paddan...) efter att ha lyssnat lite (hittar inte jättemånga demos) så upplever jag ändå iGrand som ett bättre piano, men man skulle behöva spela för att veta säkert...
  3. "Sampla in sitt eget" :-) Kräver mycket jobb och mycket bra micar och dessutom... M.m...
  4. Är detta bästa pianot för iPad, eller är iGrand piano bättre (eller är där ännu bättre pianon? Annars tycker jag Pianoteqs pianon är i en klass för sig, men de finns ju tyvärr inte för iPad.... Ännu...)?
  5. Japp, det verkar fungera! :-) Vad har ni för tips på bästa iPad (mini) pianon, rodespianon, hammond, synthar??
  6. Någon som vet om camera conection kit fungerar eller behöver man både lightning adaptera + midi-interface?
  7. Jag har en Studiologic VMK-188plus och funderar på vad jag behöver för att kunna koppla den med min iPad mini? Med vänlig hälsning,
  8. Jag har använt Mainstage 1 under en längre tid och tycker det är riktigt bra! Men igår uppdaterade jag till version 2 och genast började programmet "lagga"... När jag kör de medföljande instrumenten är det inga som helst problem, men eftersom jag vill köra mitt favoritpiano, Pianoteq, så vill jag givetvis använda detta. Problemet är att det inte orkar driva Pianoteq... Det går i botten ganska fort, och det fungerar ju inte.... I MainStage 1 var det inga som helst problem, körde dessutom ganska ofta dubbla lager av Pianoteq utan problem men med Mainstage 2 så laggar det som sagt direkt (oavsett om jag kör Pianoteq 3 eller 4)... Är det så med alla au-pluggin i Mainstage eller är det specifikt med Pianoteq? Och hur kommer det sig att de medföljande pluggarna (instrumenten) inte ger alls samma CPU-utslag???
  9. Har nu införskaffat en beggad ADK Generis GT2 rörmick som vid första testen verkar låta riktigt trevligt! Helt klart nöjd (åtminstone hittills) med detta inköp!
  10. Jag har själv tittat på sct800 (t.bone) den verkar få relativt bra recensioner men är osäker på hur den klarar f och s (eller om den också dras med "kinadiskanten"? verkar annars ge ett fylligare ljud)? Var ett tag inne på blue spark som också verkar få bra recensioner, framförallt på kvinnliga röster... Men jag kanske är helt ute och cyklar? man kanske måste upp betydligt mer prismässigt??? Hur verkar AT mickarna klara s- o f-ljuden (det går ju även att lyssna lite på Thomann och där verkade de ha lite speciell, men intressant, karaktär...)?
  11. Tack för respons! Claes: Jag har lyssnat en del på din sida, men jag blir inte helt klok ändå... Det finns ju så fantastiskt många alternativ... Tack CHAE för tipset! hur skiljer den sig mot se2200a (bortsett från multipattern vilket se2200a mk2 har)? drloop: Jag sänder länk till ett annat klipp där det jag verkligen retat mig på (framför allt f-ljuden) är verkligen hörbart. jag har försökt testa med att lägga till mikrofonens -10db pad och lite så för att få det bättre (ena strofen i klippet är utan paden och andra är med paden) i andra strofen är "puffskyddet" (helt hemmagjort av en nylonstrumpa dragen över en plastring [dubbelt i andra tagningen, vilket ger 4 lager strumpa...]) flyttat 5-10 cm ifrån mikrofonen, i första tagningen ligger det mer eller mindre mot mikrofonen. I andra tagningen är min hustru betydligt närmare micken än vad hon är i första. Andra strofen känns betydligt bättre (enligt mina öron), men tendensen til "f"-ljuden finns kvar något... Länk till detta klipp: http://www.berghskedjan.se/Familjen/Ljudtest/Poster/2012/5/14_TSM_MT_87s_mk2_ljud.html MVH
  12. berghs.kedjan

    Sångmick?

    Hej! Jag håller på ett projekt där jag enbart kör piano och sång och skulle kunna behöva spela in sången med någon bra sångmick... Både manlig och kvinnlig röst. frågan är vad man borde använda för mick (eller kanske typ av mick) för ett sånt projekt? det är lite olika typ av låtar... Hittills har jag använt mig av en TSM MT87, men tror att jag behöver en bättre mick (får inte riktigt till det ljud jag vill ha, trots en hel del mekande, vilket jag ändå tycker har förbättrat det hela...). Har lagt ut ett smakprov på hur det kan låta med min nuvarande mikrofon på länk (om det underlättar val att höra våra röster): http://www.berghskedjan.se/Familjen/Musik/Poster/2012/4/26_Jag_tanker_lita_pa_Dig_Herre.html Problemet är att jag bor ganska långt från musikaffär och har därför svårt att pröva olika mickar... Så... Vad har ni för förslag?
  13. hehe... uj vilket arbete... frågan är om det ens är möjligt??? Jag har nu testat att ta bort limitern och ställt paden (på mt87:an) på -10db. Med denna inställning så verkar det fungera bättre med "s"-en, vilket gör det mindre läspande, men de sprakiga "f"-ljuden finns kvar... Vet inte riktigt hur jag skall gå vidare... kanske ny mik??? (och eftersom det finns ett mikrofonforum så ställer jag fråga om det där...).. Tack för svar!
×
×
  • Skapa ny...