Jump to content

 • Sennheiser skapar trådlös enkelhet med hjälp av Evolution Wireless Digital

  Trådlöst är avsett att göra det enklare. Det ger dig frihet att uppträda. Det gör installationstiderna snabbare. Men för många musiker som är sin egen ljudtekniker kan trådlösa mikrofoner vara besvärliga eller till och med avskräckande.


  Studio.se

  Evolution_Wireless_Digital_Product_Shot_Staged-7_1800.jpg.85b56fcb26ef15a44f9f218dab023ef9.jpg

  Serien introducerar ett enkelt, appbaserat arbetsflöde med bibehållen flerkanalskapacitet och tillförlitlighet som användare har vant sig med av UHF- och 1G8-mikrofoner.

  "Vi pratade med dussintals band innan utvecklingen av Evolution Wireless Digital", förklarar Oliver Schmitz, produktchef för Evolution Wireless Digital. ”Många bandmedlemmarna är i själva verket multitasking, driver gig bussen, ställer in trådlösa upp på scen, gör bokföring, marknadsföring, you name it. De vill inte bli experter på RF, de vill inte skanna en plats för öppna frekvenser, de vill inte tampas med inställningar. De vill bara ha något som fungerar direkt, så allt de behöver göra är att sätta igång och köra. ”

  "Det är därför vi tog fram en app som gör all planering för dig och guidar dig genom installationen", tillägger Benny Franke, ansvarig för programvaran. ”En app där all expertis ligger under huven och där du inte behöver vara mekaniker för att köra bilen. Det var många detaljer som vi svettade över så att du kan hålla dig lugn före, under och efter framträdandet. ”

  Smartphone_with_Smart_Assist_App_RGB_red.jpg.d3cb3bfddc82f937f3fd3aac4ce5bb3a.jpgLjudteknikern i fickan: Smart Assist-appen guidar användare genom installationen av deras trådlösa mikrofonsystem.

  Varför är det enkelt?

  1. Smart Assist-appen
  Som din ljudtekniker i fickformat guidar appen dig genom installationen i enkla steg. "Om du kan hantera en app kan du enkelt hantera den trådlösa RF-inställningen", säger Benny Franke. En intelligent inställning skapar automatiskt tillförlitliga trådlösa anslutningar, ingen trådlös expertis krävs. Du kan namnge kanalerna för att göra det enkelt att hålla ordning och ha tillgång till alla systeminställningar. Bluetooth Low Energy möjliggör fjärråtkomst till systemet och förenklar synkronisering med mottagaren. Appen innehåller också handledningsvideor som presenteras av Benny Franke för att komma igång och ger användarinstruktionerna för systemen på ett och samma ställe.

  2. Microphone-sändare som kan hantera vilken ljudnivå som helst
  Evolution Wireless Digital-sändare har ett dynamiskt ingångsområde på 134 dB, fem gånger mer än de vanliga 120 dB. Detta innebär att de kan plocka upp allt från en mycket mjuk viskning till en jetmotor på 50 meters avstånd - och detta eliminerar helt behovet av en känslighetsinställning på sändaren. Mottagaren har ställts in med ett förstärkningsvärde som täcker de flesta tillämpningar, vilket du enkelt kan ändra om så önskas. Ett nytt användargränssnitt gör detta superenkelt - inga komplexa undermenyer, allt är tillgängligt från samma skärm.

  3. Ingen frekvensberäkning - och mer manöverutrymme
  Mer och mer RF-enheter används på scenen men Evolution Wireless Digital (EW-D) tar på sig denna komplexa miljö och hjälper dig att snabbt komma igång. Appen skannar miljön för att hitta öppna frekvenser. Och eftersom EW-D har lånat teknik från Sennheisers toppmodeller i Digital 6000- och Digital 9000-serierna genererar de trådlösa mikrofonsystemen inga signifikanta intermodulationsprodukter. Detta ger inte bara mer utrymme i ett visst frekvensfönster, men appen kan också helt enkelt ställa in de trådlösa länkarna med 600 kHz intervall utan någon frekvensberäkning och kan därför få plats i fler frekvenser än vad ett vanligt mikrofonsystem klarar av.

  Evolution_Wireless_Digital_Experience_Shot-27_1800.jpg.982c82848cf567d80b87589882694d4e.jpgTeknik från högre Sennheiser-serier gör frekvensberäkning till något från det förflutna. Låt bara appen skanna rummet efter öppna frekvenser, vilka kan ställas in med 600 kHz intervall.

  4. Exceptionella specifikationer i varje detalj
  EW-D har en låg latens på 1,9 millisekunder och en batteritid på upp till 12 timmar för sändare med det uppladdningsbara batteriet BA 70. Detta tar dig hela vägen från soundcheck till slutet av showen och mer därtill. En bandbredd på 56 MHz med upp till 90 kanaler per band gör det enkelt att hitta utrymme även i de mest överfyllda RF-miljöerna.

  5. Fantastiskt ljud
  Som ett digitalt system använder EW-D inte en kompander. Glöm bullergolv och artefakter - systemet låter som om det är kabelanslutet.

  6. Komplett utbud av proffstillbehör
  Från nydesignade antenner till antenndelare, boosters, laddningsapparater - du hittar allt för att utöka ditt system och hantera större multikanaluppsättningar för personliga och streamade liveshower.

  Evolution_Wireless_Digital_ADP_UHF_Directional_Antenna_Front_RGB_red_1800.jpg.0b925905cd8ecc9844272065f702eb6d.jpgADP UHF-fjärrantennen har utskärningar för att minska vindpåverkan.

  Goda nyheter för sångare: EW-D handhållna sändare kan användas tillsammans med vilken trådlös kapsel som helst från Sennheiser eller Neumann. Detta inkluderar Neumann KK 205- och KK 204-, nya Sennheiser MM 435- och MM 445- samt Digital 9000-kapslar - för första gången på denna prisnivå.

  Perfekt för ditt scen- eller streamingscenario
  ”Oavsett om du är en sångare / låtskrivare som gör dina första spelningar och vill använda ditt eget mikrofonsystem, eller ljudtekniker för ett band som har mikrofoner, IEM och en mixer i ett bekvämt rack och använder en mix-app - Evolution Wireless Digital passar perfekt in i ditt föredragna användarscenario, oavsett om du planerar en personlig eller en streamad live-spelning, avslutar Oliver Schmitz.

  Evolution Wireless Digital är tillgängligt nu, med ett urval av uppsättningar för handhållet, instrument, lavalier, headmic, kombination och bas (se bilaga i bifogat pressmeddelande).

  För dina sociala mediekanaler:
  Sennheiser Evolution Wireless Digital - lika enkelt som en app men otroligt professionellt.

  Läs mer här


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

×
×
 • Create New...