Jump to content
Annons

PCI-slot och Delta 1010LT


NutCase

Recommended Posts

Min gamla XP-dator håller på att krascha, så nu tänkte jag köpa en aningen bättre dator. Ingen superduperdator med i7, utan något som jag använda som ersättare för den jag har nu och köra XP på. Vill inte ta steget till Win 7 riktigt ännu och budgeten är inte så bra.

Hur som helst så täntke jag införskaffa ett M-Audio Delta 1010LT PCI-kort. Frågan är bara om det passar på dagens moderkort? Googlar lite och inser att det inte är kompatibelt med PCIe x1 x16, vad det nu betyder.

Hur ska jag veta att kortet är kompatibelt med just den dator jag väljer?

Just nu står det mellan dessa två datorer...

http://mrpc.se/mrpc-hd6570-500gb-p-364.html

http://mrpc.se/mrpc-core-500gb-hd5450-p-271.html

i3 datorn verkar kompatibel som har Asrock H67M mobo, eller??

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=H67M&cat=Specifications

Eller ska man rent av satsa på ett PCIe-kort? Någon som kan rekommendera ett billigt och bra i sådana fall?

Redigerat av NutCase
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Det första moderkortet har inte pci.

Det andra har pci-kontakt tror jag.

Ingen expert dock.

Moderkort:  Asrock H67M (Intel® H67 Chipset) mATX

http://europe.asrock.com/downloadsite/manual/H67M.pdf

G

Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak (oregistrerad)

Fråga databutiken om du kan få ett moderkort med två eller fler PCI-platser så har du möjlighet att flytta ljudkortet till annan plats om du skulle få IRQ-problem. Det borde inte bli någon större prisskillnad. Kolla på Asus, MSI eller Gigabyte. Se till att det är Intels chipset på moderkortet. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är inga problem att köra gamla hederliga XP Pro på denna?
Moderkortet brukar vara akilleshälen när det gäller att få chipset och integrerade kretsar att rulla, och när du slår upp moderkortets sida hos Asrock finns det support och drivrutiner för XP där.

Det är bara mer eller mindre lätt att installera XP på den. Windows XP kom enbart med stöd för IDE- eller SCSI-hårddiskar och du var tvungen att specifiera en diskett (!) innehållandes drivrutiner för SATA för att kunna installera på en SATA-disk. Detta gäller alltså retailskivorna och MS original-OEM. De flesta datortillverkare bakade in SATA-drivrutiner på sina OEM-skivor/återställningsskivor när IDE försvann ur bilden.

Det är också möjligt att göra en egen installationsskiva utifrån din XP-skiva. Då slipper du diskett. Baka in drivrutinerna från Asrock på installationsskivan så allt fungerar från början.

Redigerat av Linus
Link to comment
Dela på andra sajter

Och återigen så har SandyBridge chipseten EJ native stöd för PCI. Utan PCI slotarna körs via en PCIe brygga!

Detta kan få förödande resultat när vi pratar ljudkortssupport beroende på hur hög belastning bussmässigt ljudkortet och SandyBridge baserade datorer kommer aldrig att uppvisa bra prestanda på PCI porten!

Även om det finns fler fysiska PCI-slotar, sitter dessa ändå på samma PCIe brygga!

Skall du köra SandyBridge baserat, så rekommenderas PCIe, USB eller Firewire baserade ljudkort.

Detta innebär dock ej att ditt Delta 1010-LT inte kommer att fungera bra, då det förmodligen inte är så tungt på bussarna, utan mer för upplysning om att Intel vill döda PCI stödet helt och hållet för att helt gå över till PCIe!

Är själv kvar på min C2Duo baserade burk just p.g.a. detta, då jag behöver 3st PCI portar som fungerar väl med mina 3 kaskadkopplade SonicCore kort.

X58chipsetet (första generationen i3/i5/i7) har native stöd för PCI, så funderar på att införskaffa en beggad sådan av en liten 14-is g4m3r som måste ha det senaste! :-)

Link to comment
Dela på andra sajter

I vilket fall som helst, sandybridge eller inte, så borde det ju fungera effektivare med en 3 år nyare dator mot vad jag har idag. Är som sagt inte ute efter nyaste eller snabbaste. Då hade jag inte valt denna dator.

Men visst, en extra ledig PCIe plats utöver PCI-platsen kan ju vara bra att ha om PCI-kortet skulle lagga som satan, om det är vad ni påstår?

Link to comment
Dela på andra sajter

Vad tror ni om denna dator då?? http://mrpc.se/mrpc-office-core-500gb-p-301.html

Det är ju nästan precis samma som den andra jag länkade till MEN, denna har 1 st ledig PCI och 1 st ledig PCIe eftersom grafikkortet är integrerat? Är det bra eller dåligt att grafikkortet är integrerat? Påverkar det musikproduktionen något? (Cubase).

Jag kommer att använda datorn till annat också, men knappast spel. Det kommer väl inte lagga när man tittar på video t ex?

Redigerat av NutCase
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...