Jump to content
Annons

peterT

Medlem
  • Antal inlägg

    801
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    3

Allt postat av peterT

  1. Kanske kan du hitta ngt här, jag vet inte om det funkar Studio one heller. https://duckduckgo.com/?q=change+window+size+windows+10&t=ffab&ia=web
  2. Om du har en dynamisk mic prova med den och se om det är ngn skillnad. Kom ihåg att stänga av fantommatningen.
  3. Inte så lätt att svar på med ngr meningar. Dessutom är jag inget studioproffs. Men ett exempel. Elbas, sätt typ 10 msek attack och ganska hög ratio, då får du bra attack i basen men den ligger inte och tar upp ljudbilden efter attacken. Sök på how to use a compressor på nätet och läs, med tiden kommer du att lära dig
  4. Attack är hur snabbt kompressorn börjar reducerar signalen, brukar mätas i millisekunder. Ratio är hur mycket kompressorn reducerar signalen, brukar stå 1/2 t ex, då halveras ljudstyrkan. Realese är tvärtom mot attack hur lång tid för kompressorn att sluta reducera signalen, även här handlar det om millisekunder.
  5. peterT

    Musikdator

    Här har du en lista med prestanda för olika cpu:er. https://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html
  6. Jag skulle göra den jobbiga metoden. Flytta alla dina låtar och allt du vill ha kvar till en extern disk, då har du dessutom en backup. Och formatera disken ominstallera Windows och alla dina musikprogram och övrigt.
  7. Har för mig att Piezoelektricitet användes förut, kanske fortfarande. https://sv.wikipedia.org/wiki/Piezoelektricitet
  8. Dom här borde veta. https://brass-spec.se/
  9. Kanske kan hjälpa https://forums.steinberg.net/t/double-midi-notes/602378
  10. peterT

    EQ Livesång

    Jag har ingen mick alls. Är inte sångare. Har kört en del pa i mina dar. Du kan nog ta bort lite bas och öka diskanten lite även på en Beta 58 om du sjunger nära micken, men inte alls lika mycket som en SM 58.
  11. peterT

    EQ Livesång

    Vad har du för sångmic? Har du en dynamisk kardoid, så brukade jag ta bort en hel del i basen och lyfta diskanten, 4-5 Khz.
  12. Har du pengar köp en ny dator. Den cpu:n är nästan 10 år gammal. Köper du denna https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5588360 har du 7 ggr snabbare dator.
  13. Öppna taskmanager och se om det är något annat som använder cpu:n mycket. Starta om datorn har du väl gjort.
  14. Vad jag vet kan man normalt koppla en mixer till aktiva högtalare och det ska fungera. Sen kanske det finns ngt special som jag inte känner till. Det man definitivt inte ska göra är att koppla en mixer med slutsteg till aktiva högtalare och använda högtalarutgången på mixern. Du måste kolla upp vad du har för mixer, har den slutsteg är det dumt att köpa aktiva högtalare.
  15. Högtalarna verkar vara passiva, det betyder att man måste ha en förstärkare för att få ljud i dom, eller en mixer med inbyggt slutsteg (inbyggt slutsteg=att det finns förstärkare i mixern). Har du det?
  16. Har kollat i Taskmangern om det är cpu:n som inte orkar mer.
  17. Ej pianist eller pianotekniker. Däremot vet jag att man kunde använda stearinljus på gamla lådor som var tröga att dra ut och skjuta tillbaka i skåp eller byråer. Detta är länge sedan långt innan innan lådor med hjul kom.
  18. Prova leta här https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=usb+works+in+bios+but+not+windows&ia=web
  19. Ja då låter det som ett mjukvaruproblem.... Du menar att när du går in i bios så syns dom? Kör en Load setup defaults om du vågar, ändringar som du har gjort kan ändras, så ngt annat inte funkar. Hur mår bios-batteriet? Hur gammal är datorn.
  20. Bra bra. Du kan ju kolla om det finns ngr nyare drivrutiner än dom du har installerade.
  21. Jo, det ser bra ut. Och du har inga enheter med gult utropstecken, eller med ngt rött tecken (har glömt vilket)?
  22. Har du kollat i kontrollpanelen att det finns drivrutiner för Usb-portarna?
  23. Lustigt. Jag brukade alltid skära bort ett antal db, antagligen lite lägre än 600 Hz (kring 400 tror jag) på sångmikrofonerna när jag körde pa förr i tiden. Man använde ju cardoider som har Proximity effect. Och då visste jag ju inget om Abbey Road-tricket. Peter
  24. peterT

    Musikdator

    Om du inte behöver en laptop, får du mycket mer för pengarna när du köper en stationär.
  25. Vad får du upp om du klickar på Built-in Output under Audio Settings?
×
×
  • Skapa ny...