Jump to content
Annons

Stockholm Pride Hardcore Night


Assar

Recommended Posts

Tips:

Stockholm Pride fixar en kväll med lite mer lyssningsvänlig musik än vad de brukar ägna sig åt (jo, det kommer att bli en schlagerkväll också).

Gratis hela kvällen i Kungsträdgården!

Jag har nog aldrig hört några av dem, faktiskt. Nån som vet om de är bra?

Stockholm Pride Hardcore Night

För första gången i Stockholm Prides historia presenteras en hel kväll med bara rock. Hela sex band kommer att rocka loss i Kungsträdgården under onsdagskvällen.

Coverakuten från Stockholm kommer inleda kvällen med att värma upp publiken med att pärlband av klassiska rock hits. Coverakuten bildades 2005. Under de snart 6 år som bandet funnits har det bytts en hel del medlemmar men även en och annan låt på låtlistan. Om du tillhör skaran som tycker att du känner igen bandmedlemmarna men inte bandet så beror det på att de spelat ihop i många olika sättningar och konstellationer genom åren. Melker och Dr. Schlager har spelat tillsammans sen Snott & Blandat (som sedemera blev Scendrag) grundades 1999, Svavel har tillhört Chris Birgersch under flera år och Jack och Bobby rockade ihop i Human Rage under 90-talet.

Crucified Barbara blev ett med hela svenska folket när de deltog i Melodifestivalen 2011 med låten "Heaven or Hell", men för de invigda har bandet stadigt etablerat sig sedan starten 1998. Sedan dess har de släppt två fullängdsalbum och turnerat flitigt i Europa och är nu på gång med ytterligare ett album.

Tantrum To Blind har jämförts med storheter som Paramore, Linkin Park och Green Day och är just nu högaktuella med debutalbumet "Walk Out". Bandet bildades i Stockholm 2008 och deras första singel "Get, get, get" har spelats flitigt i radio. Med attityd, vilja och otrolig energi har de snabbt gjort sig ett namn i både Stockholm och resten av Sverige.

Stalingrad Cowgirls är ett finskt rockband som bildades 2005 och hade redan långt innan det att debutalbumet "Somewhere High" släpptes blivit beryktat som ett fantastiskt liveband. Sedan dess har de turnerat världen över och delat scen med giganter som Mötley Crüe och Iggy & The Stooges.

Dynazty bildades i Stockholm 2008 och är just nu aktuella med nya albumet ”Knock you down” som släpptes i april 2011. Bandet sågs i Melodifestivalens final 2011 då de gjorde en hyllad hårdrocksversion av fjolårets vinnarlåt "This is my life".

Treat är ett minst sagt rutinerat band som bildades i Stockholm redan 1983. Efter ett 13 år långt uppehåll återförenades bandet 2006 och gjorde samma år en succéspelning på Sweden Rock. De har under våren 2011 varit aktuella med "Coup De Grace", deras första studioalbum på nästan 18 år.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
Die Hard (oregistrerad)

Treat borde väl alla känna till som är minst 40. Crucified Barbara har man hört någon enstaka låt av. Men inget jag gillar. Tycker alla tjejband suger. Faktiskt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...