Jump to content
Annons

Nån har erfarenhet av "Ditto music"? en digital distibution online?


GeorgieFree

Recommended Posts

Annons

det är ca 1 öre per spelad streamad låt som betalas ut per spotify spelning till upphovsrättsinnehavaren.

om du får 1 miljon spelningar (en stor hitlåt borde få detta) får de som äger upphovsrätten 10.000 SEK från spotyfy....

om du däremot (som magnus uggla) kanske får 50.000 spelningar på sina samtliga låtar på ett år....ger det 500 spänn att leva på på ETT HELT ÅR..från spotify (som på ett sätt tar bort andra sätt folk lyssnar och betalar för ugglas musik) Man förstår om han är förbannad.

Men spotify är ju en distribution för VÄRLDSMARKNADEN....vill man sjunga på ett lokalt språk i en speciell genre får man nog börja uppträda på pubar och restauranger lokalt om man ska leva på sådan icke global musik.

men när spotyfy kommer ut i JAPAN, KINA, INDIEN händer saker... med antalet spelningar per låt....och fler möjligheter öppnas att få bättre betalt

om man inte äger sina rättigheter själv(inte har eget bolag) står man sig ännu sämre via spotify men detta kan ju ändras i framtiden med högre reklamintäkter.

Oron är väl att de stora bolagen utpressar spotify att ta bort alla independent eller införa en gigantisk anslutningskostnad för att bli av med konkurrensen.

90% av alla lyssningar sker ju på de 4 stora bolagens musik.

Link to comment
Dela på andra sajter

Eh, nej.

Spotify betalade senast ut mindre än ett halvt öre per klick till skivbolagen / motsvarande.

ok 0,005 euro...ok.

läste också DITTO MUSIC avtalet man skriver under..de drar bara 10% + VAT o skatter o sånt men sen drar de också sina "administrativa kostnader" från bruttointäkterna. Ett sådant "luddigt" avtal e dömt att bli utsugaravtal..hur mycket det rör sig om e okänt dvs kan bli hur mycket som helst utan insyn. Hade det varit % av intäkterna hade man vetat. Om beloppet varit fast hade man vetat. Får hitta andra lösningar. Det lutar åt att starta sitt eget förlag...med digital distribution är det inte så höga initiala kostnader, men framförallt har man friheten att förlägga låtar, ge ut etc När man vill, med hur många man vill, var man vill...och dessutom ta hem intäkterna. Nackdelen är att man måste syssla med bokföring, smomsinbetalningar och avtalsskrivning etc istället för att skriva musik...men det kanske man måste ta.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...