Jump to content
Annons

Maximiliam

Medlem
  • Antal inlägg

    96
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

1 Neutralt

Om mig

Senaste profilbesökare

5 361 profilvisningar
  1. Där sa du ju något väldigt smart och simpelt som man borde kommit på själv - skruva ner och kolla hur kabeln som sitter i högtalaren ser ut, HAHA! Toppen, får göra det! Fyra trådar totalt, röd, gul, vit, svart. Två högtalare i uterummet. Tidigare ägaren var även första ägaren, byggde allt själv, jobbade som elektriker. Osäker på när uterummet specifikt byggdes, men troligtvis på 70-talet. Tack änsålänge, uppskattas! Får skruva å kika snart.
  2. Tjenare! När vi köpte hus hade tidigare ägaren kopplat in högtalare i uterummet, vilka inte använts på länge. Han mindes inte var kablarna till dem var, och efter ganska mycket letande hittade jag dessa kablar jag inte har någon aning om vad de är, utkommandes från ett litet hål i väggen. Först och främst undrar jag - har jag rätt? Och om så är fallet, vad skulle krävas för att bruka dem?
  3. Hade missat att svara tidigare, men toppen och tack för alla svar och all feedback. 🙂
  4. Halloj Halloj! Sitter och kikar på dörrar här. Funderar på att köra på kombon ljudklassad innerdörr med en mer standard ytterdörr då ytterdörrar springer iväg i pris för ljudklassning. Kan ju även försöka att förbättra dämpningen av ytterdörr om möjligt. Men låter det som en fungerande lösning eller en definitivt svag länk? Sen har jag tänkt på en annan sak som jag inte vet om den spelar någon roll. Placering av trumset. Det är som sagt strax över 30m till närmsta granne (över vägen). Blivande studion är den röda rektangeln. Spelar det någon roll om jag placerar trummorna nära den västra väggen VS den östra? Kan tänka mig att väggen som trummorna står nära skulle bli mer "påverkad" av bankandet, och att det isåfall vore bättre att ställa trummorna mot väggen längst ifrån grannen. Däremot skulle jag föredra trummorna mot västra väggen. Så frågan är.. Blir det någon skillnad? Marginell eller knappt märkbar? Något som bara slog mig när jag planerar åt vilket håll dörrar ska öppnas åt! Utöver det så har första leverans kommit, med isolering och lite annat smått å gott. Leverans med virke+gips/etc kommer på Tisdag, och bygget drar igång någongång mellan Tors-Lör! Imorgon så gjuts grunden. 🙂
  5. Vad för stålskenor kan tänkas användas till golv, och gällande sylomerkuddar antar jag att det är Sylomer SR-kuddarna vi talar om, som väljs baserat på de laster de kommer att utsättas för? Vad skulle du föreslå istället för GreenGlue i denna konstruktion?
  6. Har varit i kontakt med Aquamer gällande Noisekiller GUL, har inte sett någon nämna pris på forumet tidigare, så jag tänkte att jag kan dela med mig! 4430:- inkl moms för 20L, jämfört med Green Glue på 4590:- inkl moms för 19~L. Ganska liknande pris, alltså. Gällande golvkonstruktion så har jag efter snack med en annan byggare fått tips om att köra på 50mm extruderad cellplast (XPS200) istället för träregel+isolering (45mm) då det är betonggolv. Vad säger de kunniga om detta? Jag förstår meningen med att med att "frikoppla" golvkonstruktionen med kuddar+reglar. Men hur är denna lösning som alternativ? Flytande golvspånsskivor och golvgips på det.
  7. Klurar nu på takets konstruktion och hur det faktiskt blir bäst uppbyggt, både för att dämpa ljud ut, och för ljud inne. Kom på att jag hade tänkt lite knasigt först. Men försöker nu tänka om, och tänker mig shingles - shinglespapp - råspont - ryggåstak/isolering (220mm) - gipsskivor. Men sen ett "innertak" på det. Stålreglar med gipsskivor på? Mer isolering ovanpå det? Som sagt, kom fram till att jag inte har helt koll här. Snackar med byggare och försöker komma på lösning, men frågar här emellanåt kring tankar/idéer/egna lösningar 🙂
  8. Tackar! 🙂 Och om någon är nyfiken, efter lite djupdykning verkar det som att Paroc stenull har en densitet på 28kg, medan Rockwool säger "ca 30"kg. Så ungefär samma! Kör dock på Rockwool då jag hört mycket gott om dem från många både här i forumet och på andra vägar 🙂
  9. Även kikat lite på olika isolering för att förstå skillnaden.. Känner mig lite seg gällande vad som vore bäst för isolering i väggar och tak🙂 Rockwool Flexibatts, 220mm Paroc Solid, 220mm Isover Uni-Skiva 35, 220mm Rockwool har tex nästan dubbla densiteten av Isover, men vad är den viktigaste faktorn vi kikar på här?
  10. Jo, jag tänker likadant. Dels så får man två dörrar med luftspalt vilket i sig är grymt, och dessutom lär man komma undan betydligt billigare. Hade känts bekvämare om det gällde enbart innerdörrar dock! Nu blir det ju en mix av en ytterdörr och en innerdörr. Får klura på't! Tack för länken! Intressant video. Och ja, Green Glue verkar ju smått magiskt. Det som jag frågar mig själv genom hela detta projekt är "Vad krävs egentligen?".. Om Green Glue/inte Green Glue är skillnaden mellan att grannar kan störas och inte störs, då blir det förjäkla tråkigt om man inte kört på't. Men om det redan är bra nog med konstruktionen i sig, då känns det riktigt onödigt att lägga ner den extra relativt stora summan.. Och detta vet man ju dessvärre inte förrän allt är färdigt, lite sent att ändra då! Jäkla grejer alltså! Hade det inte funnits några grannar i närheten hade det ju varit betydligt enklare 🙂 Attans att det finns EN granne på andra sidan vägen, sen nästa granne betydligt längre bort.. (Blir också jäkligt nyfiken på tanken med Silikon mellan gipsskivorna! Ska undersökas)
  11. Uppdatering: Nu är det spännande! Det material som behövs levereras (alla stora och tunga grejer, dvs!) kommer att beställas imorgon. En lista är sammanställd. Dessutom kommer snubbarna som ska göra grunden under kommande veckan, och veckan därefter är det tänkt att bygget drar igång! Börjar närma sig. Längtan ökar, stressen ökar, nervositeten ökar och ivern ökar! Några saker har förändrats från vad jag tidigare tänkt göra. Jag hade först tänkt att utnyttja hela utrymmet i taket; dvs att ha hela innertaket lutandes. Men jag kom fram till att blir smidigare att ha mittendelen av innertaket "platt" dels för montering av belysning/dylikt, och dels eventuellt för mekanisk ventilation som jag fortfarande klurar på hur jag ska lösa, då jag inte har någon yta mellan yttervägg och innervägg. Kommer definitivt att behöva mekanisk till- och frånluft som går genom "labyrinter", men funderar fortfarande på var luften ska gå, från var, fläkt, etc. Det blir i vilket fall ett ytter- och ett innerskal som tidigare nämnts. Dubbla regelverk med luftspalt, etc. Har skippat idén om fönster. Jag klurar fortfarande på dörr; om att antingen ha en fetingdörr alternativt dubbla dörrar. Idén om att bara ha en dörr känns skönare; men jag tror att det både blir billigare och bättre dämpat med dubbla. Någon som har något förslag här på specifika dörrar/var man kan vända sig? Vore grymt att inte behöva betala 10 lax för typ en robust Swedoor. Sen det här med Green Glue.. Enligt företagets egna instruktioner vill de ju ha nästan 1.5L per skiva.. Eller två "tuber" per 4'x8'. Det blir då 550ml per kvm. Säg då att man limmar mellan de dubbla gipsskivorna både i ytterskal och innerskal.. Då går det åt typ 66 liter lim för min lilla studio. Måste då köpa 4 hinkar, vilket blir 18360:-. Låter lite väl brutalt? Även om man använde hälften av vad de föreslog så blir det ju en jäkla massa. Inga alternativ!? Så, nuvarande funderingar: -Mekanisk ventilation (kanalfläkt på minivind? Går det med labyrinter?) -Dörr/Dörrar. Ytterdörr, eller ytterdörr+innerdörr. Någon fin dörr till OK pris/fin kombo? -Green Glue..? Alternativ? Annars känns det här fiiint! Spännande att det börjar närma sig.
  12. Håller med Troeds här. Fast superkardioid - varför inte standardkardioid? Problemet i frågeställningen är att mikrofoner för sång i livesammanhang (med starkt scenljud) brukar vara riktade dynamiska mikrofoner för att minska läck/etc så mycket som möjligt, men i studiomiljö är stormembranade kondensatormikrofoner fantastiska. Föredrar absolut det senare på akustisk gitarr, men fungerar mindre bra på livesång, beroende på situation. Frågan blir lite, vad för livesammanhang? Vad är det för slags musik? Möjligt att något som en Shure PGA27 skulle fungera fint!
  13. Ahh, hänger med nu. Jag gick tillbaka och upptäckte att jag läst lite fel, läste fel igen, och sen så blev det rätt. Innebär detta att man även måste ha dubbla reglar för taket och liksom bygga "skelettet" två gånger, eller finns det en lösning för att köra på enbart en tjockare regel?
  14. Så som på bilden ovan, fast 200mm regel/isolering, plus en vindskiva på utsidan?
  15. Härnan snurrar, så många tankar och så mycket nyfikenhet! Jag tänker kring det här med luftspalter i väggkonstruktion.. Om man nu kör på liknande konstruktion: Vore det någon idé att köra på tex 145mm träreglar och ha luftspalter på bägge sidor av isoleringen? För liten luftspalt? Feltänkt? Bättre med 145mm isolering? Jäklar vad det knakar nu!
×
×
  • Skapa ny...