Jump to content
Annons

Köpa nya rullband?


Dingbats

Recommended Posts

Annons
  • Svar 68
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Analogfreak,

"Tycker du att MX-5050BIII är en bra maskin för mastring eller föredrar du A810"

Otari MX-5050-B och B-2 var bra maskiner, den nya B-3 har jag aldrig kikat på i verkligheten, så den kan jag inte säga något om, troligen är den en aldeles utmärkt maskin som sina föregångare.

Men Studer A-810, är defenetivt en bättre maskin, så där är det inte någon tvekan om valet.

Dan Ö,

"Den är alltså trimmad för 456, men om jag tolkar det ovanstående rätt så kanske det inte är så stor idé att trimma om den då för t.ex. GP9"

Om det är ett "modernt high-output" band betyder inte att man måste trimma bandaren med hög "fluxivity", detta band fungerar lika bra på lägre som dom äldre banden var gjorda för.

Men du måste trimma bandaren för varje ny type av band, oavsett om den är trimmad för ett bandfabrikat som ligger i samma tid som det band du tänker använda.

Dom parametrar som ändrar sig mellan olika bandfabrikat (även mellan samma fabrikat och typ, när tillverknings-serien "batch" ändrar sig) är bias, nivå och frekvensgång.

Om du menar Ampex Grandmaster 456, så kom detta band i slutet på 1970 talet, men i Quantegy's version så var det i mitten på 1990 talet.

Som jag tidigare påtalat, använd INTE gamla Ampex Grandmaster 456, då magnetskicktet har övergått i en kletig massa, och sätter sig på tonhuvuden och styrpinnar, tillslut orkar inte bandan dra fram bandet längre då friktionen blir för stor.

Dessutom så förstör man inspelningen på bandet om det är något viktigt man vill spara.

Gamla klertiga band går att "baka om", och sedan finns det en chans att föra över innehållet till något annan inspelningsmedia.

--Bosse

Redigerat av Bo Hansén
Link to comment
Dela på andra sajter

Annars vet jag om en sån ny i kartong som du skulle kunna få loss för ca 10-12k.

Tack för tipset, trevligt med en ny maskin, men är inte så intresserad. Tänkte även det innan Bo, här, kom med sitt inlägg att Studern nog i så fall skulle vara mer intressant.

Link to comment
Dela på andra sajter

Analogfreak,

RMG SM-900 skall vara en vidare tillverkning av orginalet BASF 900 Maxima som var BASF/Emtec's sista utvecklade studioband.

BASF 910/911 och 900 Maxima var utmärkta band. (det vara stora problem i början med 900 Maxima, men dom fixade till detta ganska fort)

RGM's band har inte funnits så länge ännu, så jag har inte skapat mig någon uppfattning om hur dom är gämfört med orginalen.

--Bosse

Redigerat av Bo Hansén
Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...