Jump to content
Annons

Nu kommer webbläsaren Google Chrome


Björn Olsberg

Recommended Posts

Har testat lite nu och glatt överraskad över att det funkar så pass bra som det gör. Många smarta funktioner, ett slimmat utseende och stabilt program.

Älskar de funktioner som Google implementerat. Underbart. Google, you did it again. Nästan lika bra som när man skaffade gmail första gången =)

Både minnesanvändningen och CPU användningen ligger mycker lägre än både Firefox och IE.

Dock verkar det ligga nån liten bugg kvar för det här med att den inte ska hänga upp hela sidan bara för att den håller på att ladda ett javascript eller liknanade verkar inte funka så bra. Det går knappt att scrolla på en sida förrens hela sidan är färdigladdad, vilket det gör i både firefox och IE... Hoppas de fixar det snart. Niiice beta =)

PS. Det flesta sidor laddar dessutom snabbare DS.

Redigerat av Limpan
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Saxat från kommentarerna till artikeln "Snabb, snabbare, Google Chrome" på idg.se:

Google får alla rättigheter till allt du postar?

2008-09-03 11:15

Detta är en rätt hygglig skandal, eftersom Google inte gör skillnad mellan publik information och företags- eller nationshemligheter.

IDG borde ta upp detta stort.

"We are not evil" som var deras tidigare slogan tycks vara överstökad.

Men som min kompis bredvid mig sa alldeles nyss... eftersom det är open source, så är det ju bara att kompilera om varje ny build, skippa EULAN och publicera den som "UnevilChrome".

Från EULAN:

11.1 Du behåller upphovsrätten och alla andra rättigheter som du redan har för innehåll som du skickar, lägger upp eller visar på eller via tjänsterna. Genom att skicka, lägga upp eller visa innehållet beviljar du Google en evig, ouppsägbar, världsomspännande, royaltyfri och icke-exklusiv licens att reproducera, anpassa, ändra, översätta, publicera, distribuera och offentligt utföra eller visa allt innehåll som du skickar, lägger upp eller visar på eller via tjänsterna. Denna licens har det enda syftet att göra det möjligt för Google att visa, distribuera och göra reklam för tjänsterna och kan återkallas för vissa tjänster enligt definitionen i tjänsternas ytterligare villkor.

11.2 Du samtycker till att denna licens ger Google rättighet att göra sådant innehåll tillgängligt för andra företag, organisationer eller enskilda med vilka Google har relationer med syfte att tillhandahålla syndikerade tjänster, samt att använda sådant innehåll i samband med tillhandahållandet av dessa tjänster.

11.3 Du är medveten om att Google, i och med utförandet av erforderliga tekniska steg för att tillhandahålla våra användare tjänsterna, kan (a) överföra eller distribuera ditt innehåll över olika allmänna nätverk och i olika media; och (b ) göra sådana ändringar av ditt innehåll som är nödvändiga för att forma och anpassa innehållet efter tekniska krav för anslutande nätverk, enheter, tjänster eller media. Du samtycker till att denna licens tillåter Google att vidta dessa åtgärder.

11.4 Du bekräftar och garanterar Google att du innehar alla de rättigheter, all den makt och befogenhet som krävs för att bevilja ovanstående licens.

Link to comment
Dela på andra sajter

Om man öppnar flera flikar i Chrome, och öppnar Aktivetetshanteraren, så ser man att varje flik har en egen process, precis som dom sagt. Men tyvärr ser man inte vilken som är vilken, bara flera "Google Chrome"...hade varit trevligt att veta vilken flik som tar upp mycket resurser!

Link to comment
Dela på andra sajter

Angående att surfa anonymt och Googles kärlek till information. Anonymiteten gäller ju enbart på den egna datorn. D.v.s. att inte filer sparas på datorn när man kör webbläsaren i ikognito-läget. Är du inloggad på webbsidor så kan de fortfarande samla information om dig. Google ger som exempel att du kan köpa en present till någon i din familj utan att riskera att samma person ser presenten genom att titta på webbläsarens historik.

I verkliga livet kommer ju funktionen såklart att till 99% användas för porrsurfande av småbarns-pappor som vill vara för sig själva en liten stund. Den sista procenten står de paranoida stackarna för som lever sitt liv efter att profetiorna i boken 1984 en dag kommer att slå in. Vi andra klappar händerna i takt med att Google indexerar våra liv och surfar porr utan att gömma oss bakom hemliga-agent-webbläsare.

Link to comment
Dela på andra sajter

Varje flik har sin egen verktygsrad, och det beror på att varje flik har sitt egna separerade minne som ges tillbaka till operativsystemet när den stängs. Följden blir att en kraschad sida inte kraschar hela webbläsaren, utan bara själva fliken.

Kan förresten upplysa om att IE8 fungerar på samma sätt.

Link to comment
Dela på andra sajter

Nya internet explorer 8 ska även den ha anonym surfmöjlighet enligt PC för alla-hemsidan:

http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.176784

"En av nyheterna i Internet Explorer 8 är möjligheten att surfa anonymt. Här hittar du nyheterna i webbläsaren nu släppts i ny betaversion.

Microsoft lägger mycket krut på sin nya webbläsare efter att ha tappat mark mot Firefox. Häromdagen släppte företaget en ny testversion av den kommande webbläsaren Internet Explorer 8.

En av de mer intressanta funktionerna heter Inprivate Browsing och innebär att du kan ställa webbläsaren i ett läge där du surfar helt anonymt. På många bloggar har funktionen skämtsamts döpts om till ”porrläget”, eftersom webbläsaren inte sparar några som helst spår över var du surfat.

Men alla är inte överförtjusta i nya funktionen – nätets sökmotorer. Åtminstone om den skulle börja användas i en större skala. Dagens sökmotorer lever till stor del på att hålla koll på användarnas sökvanor och presentera både sökträffar och reklam därefter. Att inte kunna leverera riktad reklam skulle innebära enorma intäktsbortfall för företag som Google och Yahoo."

Link to comment
Dela på andra sajter

Men alla är inte överförtjusta i nya funktionen – nätets sökmotorer. Åtminstone om den skulle börja användas i en större skala. Dagens sökmotorer lever till stor del på att hålla koll på användarnas sökvanor och presentera både sökträffar och reklam därefter. Att inte kunna leverera riktad reklam skulle innebära enorma intäktsbortfall för företag som Google och Yahoo."

Förmodar att detta är rena spekulationer från Håkan MacLean. Varför skulle söktjänsterna vara så upprörda över detta? De kan ju fortfarande lagra information om dig oavsett om du "surfar privat" eller inte. Den enda skillnaden är att de inte kan använda sig av cookies.

Tror inte google skulle implementera en sån funktion om det innebar stora förluster för dem.

Hur som helst, private browsing finns ju i safari också, likaså som tillägg i firefox. Så det är ju inte direkt någon nyhet.

Redigerat av rainydays
Link to comment
Dela på andra sajter

Saxat från kommentarerna till artikeln "Snabb, snabbare, Google Chrome" på idg.se:
Google får alla rättigheter till allt du postar?

2008-09-03 11:15

[...]

Användarvillkoren är nu ändrade, efter ordentliga påtryckningar:

http://www.idg.se/2.1085/1.177584

Citat ur nyheten på idg.se:

– För att göra saker och ting enklare för våra användare försöker vi använda samma användarvillkor för många av våra produkter och tjänster. I fallet med Google Chrome upptäckte vi att det generella användaravtalet inte fungerar så bra med den produkten. Vi arbetar på att snabbt ändra i språkvalet på paragraf 11 för Google Chrome. Ändringen kommer att gälla retroaktivt för de användare som redan laddat ned Google Chrome.
Link to comment
Dela på andra sajter

Och där försvann den sista tvekan för mig att börja använda Google Chrome. 🙂

Saker jag tycker dom behöver fixa:

- mittenknappen på musen fungerar i alla andra browsrar som en scroller, dock saknas den funktionen i Chrome.

- pyttesak kanske, men eftersom det mesta är animerat, vill jag att scrollningen ska vara lika mjuk som allt annat.

- det är inte jättemånga inställningar du kan ändra, och vissa är inte tillräckligt tydliga. Exempelvis är språkkontrollen när jag skriver detta inlägg automatiskt på, men vissa ord, som browser, mittenknapp och annat från detta inlägg. Jag vill kunna lägga till ord på samma sätt som i Word.

Absolut inga större saker. Men fixas detta, så verkar denna browser ypperlig. Snabb, enkel att använda, och förmågan att hålla kraschar inne i flikar gör den här till ett bra val för mig. 🙂

Link to comment
Dela på andra sajter

Fråga inte mig om detta för jag kan inte mycket om detta utan jag laddar bara ner internet explorer från windows update när dom blir tillgängliga men framtida versioner verkar handla mycket om att bevaka vilka sidor användaren går in på osv osv. Kolla in länken nedan och diskutera ☺️

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=2262...98&from=rss

😉

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...