Jump to content
Annons

Piratkopierings framtid


funky monk

Recommended Posts

Det händer mycket i världen just nu. Det planeras och det snickras som aldrig förr. Regeringar träffas tillsammans med internationella megakooperationer och unionsrepresanter och agendor drivs igenom. De flesta av oss vet inget om detta och kommer inte att märka något förrän omgivningen blivit så pass annorlunda att inte ens TVn kan få oss att tro något annat.

Då och då flyter dock en och annan bajskorv till ytan där alla kan se den. Den mest kända är kanske FRA lagen. Men det här är bara toppen på isberget. För inte så länge sedan läkte hemliga dokument från EU ut som visar vad våra politiker tillsammans med lobbyorganisationer mot piratkopiering har för syn på världen.

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement): Ett internationellt handelsavtal har i hemlighet dragits igenom EU-parlamentet, och är endast känt för att delar av dokumentationen läckt till allmänheten. Handelsavtalet avser att slå ner på innehav av piratkopierat material genom starkt integritetskränkande metoder som drabbar alla över hela linjen. Gränskontroller där resenärernas mp3-spelare och datorer undersöks, konfiskering av teknisk utrustning, förbud mot regionsfria dvd-spelare och avstängning av Internet-abonnemang som misstänks ha använts för illegal fildelning. Sökfunktioner och länkningar som kan leda till upphovsrättsskyddat material ska förbjudas. Kulturell spridning kommer att straffbeläggas, oavsett om individuella upphovsrättsinnehavare delat med sig av material själva. Avtalet genomförs helt utan insyn eller demokratisk process.^1

Det här är den direkta konsekvensen och visionen för dem som på en politisk nivå kämpar mot vardagspiraterna. Den USA beställda räden mot pirate bay är bara början på olagliga och odemokratiska händelser som dessa människor vill driva igenom i deras jakt mot "de onda piraterna". Självklart tänker dessa politiker och affärsmän att slå flera flugor i samma smäll och passa på att driva igenom mer cyniska och kontrollerande lagar samtidigt, gömda under antipiratmanteln.

Anledningen till att detta får lov att hända är främst att ingen bryr sig. Eller rättare sagt att inte tillräckligt många bryr sig. FRA lagen var t.ex. den största inskränkningen i svenskens personliga frihet i moderna tid och samtidigt är det en stor del av populationen som inte bryr sig.

En annan anledning till varför dessa lagar får lov att drivas igenom är den effektiva form av åsiktskontroll som utövas på oss. Det hade varit omöjligt för myndigheterna att hålla koll på nio miljoner människor, därför sätter de upp ramar som de tycker att vi ska följa och tränar befolkningen till att hålla varandra inom den ramen. Ett relevant exempel på denna vidriga propoganda är den ensidiga skildringen av piratkopiering. Inte ett ord nämns om de goda aspekter med piratkopiering, utan folket luras och hjärntvättas till att tro att piratkopiering=dåligt. När då en människa sticker ut huvudet och berättar om piratkopiering behöver inte myndigheterna gripa in för medborgarna själva ser till att tysta ner jäveln som tänker utanför ramarna. Denna form av kontroll har alltid funnits varav den religösa moralen kanske är den mest profunda.

Sådana människor finns det gott om här på forumet också. De är myndigheternas och företagens fårhundar som visserligen verkligen tror på sin sak, men som inte alls har förstått det här spelet. För det är ett spel. Det kallas för kontroll av populationer och är lika relevant och roligt att spela nu som någonsin.

Om du vill läsa om fler lagar som införts och tänker införas utan ditt vetande kan du läsa igenom fotnot 1

^1: http://wikhall.blogspot.com/2008/06/vervak...-r-skerhet.html

relaterad tråd: https://www.studio.se/index.php?showtopic=51848&hl

Redigerat av funky monk
Link to comment
Dela på andra sajter

Annons
  • Svar 73
  • Created
  • Senaste svar

Postat mest i detta ämne

Intressant inlägg! Inget nytt, men intressant...

En snabb fråga bara: du säger att "inte ett ord nämns om de goda aspekter med piratkopiering, utan folket luras och hjärntvättas till att tro att piratkopiering=dåligt." Om du bortser från vad du tror dig veta att andra rättighetsinnehavare runt om i världen tycker om de goda aspekterna med piratkopiering, vilka är dina egna erfarenheter som kommersiell rättighetsinnehavare av att själv dels piratkopiera, dels piratkopieras?

En fråga till förresten: är piratkopiering = dåligt överhuvudtaget?

Link to comment
Dela på andra sajter

Ser fram emot ännu en pirat-tråd som inte kommer att leda någonstans... :rolleyes:😆

När man läser ditt inlägg, så undrar man om vi verkligen kunde överleva tidigare, när det inte förekom den enorma mängden piratkopiering som sker nu för tiden...

På något sätt så fungerade faktiskt världen då också - men de små mjukvaruhusen med orginella idéer hade lättare att överleva på egen hand tidigare, utan att bli uppköpta av de stora drakarna när piratkopieringen har blivit så omfattande att de inte längre säljer tillräckligt för att klara sig med sitt eget koncept - och när allt fler små företag köps upp på det sättet, så bidrar det till en ökade monopolisering... Är piratkopiering verkligen så positivt när det bidrar till allt större monopol?

Sådana lagar som möjligen är på gång, är inte en följd av "regeringars illvilliga samarbete med internationella megakooperationer", utan en följd av den utbredda piratkopieringen. Även om somliga försöker vinkla det hela till något annat, så är orsaken aldrig något annat än den utbredda piratkopieringen - och alla "integritetskränkande åtgärder" som det talas om i samband med denna fråga, beror på piratkopieringen och inget annat.

Jag kommer nog aldrig att kunna förstå mig på hur somliga kan utgå från att all mjukvara (programvara, musik och film) ska vara gratis - när andra människor har lagt mycket tid, pengar och energi på att skapa den - och det faktiskt finns ett behov av mjukvaran. Varför ska man automatiskt godkänna ett lagstridigt och omoraliskt beteende bara för att tekniken gör det enkelt? Då skulle man ju också kunna godkänna att alla kör för fort på vägarna, eftersom ju bilar och vägar är så pass bra, att tekniken tillåter det. Om andra skadas samtidigt, behöver man ju inte bry sig om, enligt piraternas argumentering.

Hur kan du förresten påstå att alla som inte håller med om dina personliga åsikter, är "hjärntvättade fårhundar" som går i storbolagens ledband eller liknande? Du kan ju aldrig veta hur andra människor bildar sina personliga åsikter.

Allt är redan sagt flera gånger om i denna frågan, så en vidare diskussion kommer inte att tillföra ett dugg.

Link to comment
Dela på andra sajter

Fri nedladding är lösningen!

Fri är ju inte helt sant. Skrev i en annan tråd som inte hade med detta att göra ett förslag hur man skulle kunna göra. Skrev följande:

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En grej jag tänkt på kanske skulle vara om nätleverantörer erbjuder en pott för nerladdning av säg t.ex iTunes. Att du varje månad får t.ex 100 kr att ladda ner för. Det behöver ju inte bli dyrare utan nätleverantörer skulle kunna konkurerra med detta erbjudande. Det är ju upp till iTunes och leverantören att skapa ett kontrakt och säg att leverantören betalar iTunes 30/40 kr per abonnemang men kunden får 100kr att ladda ner för. Då skulle en hel del pirat nedladdning försvinna och banschen kanske skulle kunna få fart igen. Kan inte tänka mig att det inte skulle vara attraktivt för t.ex iTunes och upphovmännen.

Skulle inte det kunna va nåt?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nu är ju ett problem att bara ladda ner från iTunes men det får nån smart person lösa med andra lev.

Kan tänka mig att det skulle vara en jävla process att genomföra en sån sak men det skulle ju vara värt det i slutändan och alla dumma metoder du nämner som de (ATCA)funderar på skulle försvinna "Puff".

Link to comment
Dela på andra sajter

Ser fram emot ännu en pirat-tråd som inte kommer att leda någonstans... :rolleyes:😆

[...]

Allt är redan sagt flera gånger om i denna frågan [...]

... men just ditt inlägg hade ändå en givande plats?

***

Funkymonk pratar om bredare frågor än bara piratkopiering. Måhända inget nytt, men du stirrar dig blind på ordet "pirat", Claes, och då blir det du som tvärnitar diskussionen.

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Det kallas för populationskontroll

Piratkopierade kondomer åt alla?

Och risken med dåliga piratkopierade kondomer då? Vad är de gjorda av? ICA:s egna fryspåsar? Då är väl risken ganska så stor att man drabbas av virus. :rolleyes:

Link to comment
Dela på andra sajter

Ser fram emot ännu en pirat-tråd som inte kommer att leda någonstans... 🙂😮

[...]

Allt är redan sagt flera gånger om i denna frågan [...]

... men just ditt inlägg hade ändå en givande plats?

***

Funkymonk pratar om bredare frågor än bara piratkopiering. Måhända inget nytt, men du stirrar dig blind på ordet "pirat", Claes, och då blir det du som tvärnitar diskussionen.

Det är för att alla sådana här argument och "avslöjanden" som sedan "stärks" av länkar till kända förespråkare för piratkopiering, alltid kommer från samma personer som är negativa mot allt som kan begränsa den kopiering som de vill hävda att de ska ha rätt till, för att de vill fortsätta att tanka hem allting gratis utan risk för upptäckt. Är det inte märkligt att det oftast är de som piratkopierar eller sysslar med annan brottslig verksamhet som brukar komma springande med "hot mot personlig integritet" och andra uttyck, medan de som gör rätt för sig oftast inte tycker att det är något att hetsa upp sig över, så länge inte övervakningen går överstyr...?

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Ser fram emot ännu en pirat-tråd som inte kommer att leda någonstans... 🙂😮

[...]

Allt är redan sagt flera gånger om i denna frågan [...]

... men just ditt inlägg hade ändå en givande plats?

***

Funkymonk pratar om bredare frågor än bara piratkopiering. Måhända inget nytt, men du stirrar dig blind på ordet "pirat", Claes, och då blir det du som tvärnitar diskussionen.

Det är för att alla sådana här argument och "avslöjanden" som sedan "stärks" av länkar till kända förespråkare för piratkopiering, alltid kommer från samma personer som är negativa mot allt som kan begränsa den kopiering som de vill hävda att de ska ha rätt till, för att de vill fortsätta att tanka hem allting gratis utan risk för upptäckt. Är det inte märkligt att det oftast är de som piratkopierar eller sysslar med annan brottslig verksamhet som brukar komma springande med "hot mot personlig integritet" och andra uttyck, medan de som gör rätt för sig oftast inte tycker att det är något att hetsa upp sig över, så länge inte övervakningen går överstyr...?

Nu generaliserar du lite väl mycket. Visst finns det dem som låter så här men långt ifrån alla. "Medan de som gör rätt för sig oftast inte tycker att det är något att hetsa upp sig över, så länge inte övervakningen går överstyr...?" Men sen när har inte övervakning gått överstyr? Med alla möjliga svepskäl och att det är för allas bästa. Alltså så många är så dumma och naiva och tror så länge man har rent mjöl i påsen så har man inget att oroa sig för. Ett av de sämsta argumenten.

Link to comment
Dela på andra sajter

Ser fram emot ännu en pirat-tråd som inte kommer att leda någonstans... 🙂😮

[...]

Allt är redan sagt flera gånger om i denna frågan [...]

... men just ditt inlägg hade ändå en givande plats?

***

Funkymonk pratar om bredare frågor än bara piratkopiering. Måhända inget nytt, men du stirrar dig blind på ordet "pirat", Claes, och då blir det du som tvärnitar diskussionen.

Det är för att alla sådana här argument och "avslöjanden" som sedan "stärks" av länkar till kända förespråkare för piratkopiering, alltid kommer från samma personer som är negativa mot allt som kan begränsa den kopiering som de vill hävda att de ska ha rätt till, för att de vill fortsätta att tanka hem allting gratis utan risk för upptäckt. Är det inte märkligt att det oftast är de som piratkopierar eller sysslar med annan brottslig verksamhet som brukar komma springande med "hot mot personlig integritet" och andra uttyck, medan de som gör rätt för sig oftast inte tycker att det är något att hetsa upp sig över, så länge inte övervakningen går överstyr...?

Nu generaliserar du lite väl mycket. Visst finns det dem som låter så här men långt ifrån alla. "Medan de som gör rätt för sig oftast inte tycker att det är något att hetsa upp sig över, så länge inte övervakningen går överstyr...?" Men sen när har inte övervakning gått överstyr? Med alla möjliga svepskäl och att det är för allas bästa. Alltså så många är så dumma och naiva och tror så länge man har rent mjöl i påsen så har man inget att oroa sig för. Ett av de sämsta argumenten.

Jag generaliserar eftersom pirat-sidan generaliserar. 🙂

Det är ju faktiskt så, att om man inte hittar på en massa fuffens, så HAR man inget att oroa sig för.

Telia har i alla tider haft loggar över alla telefonsamtal - något som polisen har kunnat begära fram vid behov och något som har kunnat plockas fram om någon i efterhand vill ha en logg över sina egna samtal för att de vill bestrida sin teleräkning. Det har aldrig kritiserats under alla år - men när en statlig myndighet som har med vår säkerhet att göra (och som därför egentligen borde vara mer befogat än att ett företag har sådana register), har gjort samma sak, så blir det världens ramaskri - och en lag som ska reglera hur de får göra, ska då stoppas till varje pris. Var finns logiken?

Jag tycker att det är viktigare att de lyckas få tag på pedofiler, terrorister och andra brottslingar, än att mina Internet-aktiviteter inte ska kunna övervakas för att någon tycker att den personliga integriteten kanske kan kränkas då. Jag sysslar inte med olagligheter - något som bekräftas om mina mail och surfvanor skulle råka ut för en granskning någon gång. Så länge det finns klara riktlinjer för hur myndigheten får gå till väga i sin övervakning, så ser jag faktiskt inga risker med det - men problemet i dag, är att det inte finns några klara regler - och därför är det hög tid att skapa sådana regler genom lämpliga lagändringar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bra tråd....Ej hört talas om ACTA innan...men jag tvivlar på att något sådant skulle kunna drivas igenom..iallafall här i Sverige...

Det låter lite väl osannolikt att dom skulle söka igenom ens laptop/mp3 spelare utan brotts misstanke..som det beskrivs i ACTA dokumentet...Fast å andra sidan är det väl allmän kunskap att alla under 30 år har nån form av olaglig musik/film på sin dator...

Så risken att hitta något är väldigt högt...Sedan blir det ju givetvis svårare att avgöra om man t.e.x har rippat musiken/filmen själv. Då det är lagligt att göra "kopior" för eget bruk ???

Ser fram emot ännu en pirat-tråd som inte kommer att leda någonstans... 🙂😮

När man läser ditt inlägg, så undrar man om vi verkligen kunde överleva tidigare, när det inte förekom den enorma mängden piratkopiering som sker nu för tiden...

På något sätt så fungerade faktiskt världen då också - men de små mjukvaruhusen med orginella idéer hade lättare att överleva på egen hand tidigare, utan att bli uppköpta av de stora drakarna när piratkopieringen har blivit så omfattande att de inte längre säljer tillräckligt för att klara sig med sitt eget koncept - och när allt fler små företag köps upp på det sättet, så bidrar det till en ökade monopolisering... Är piratkopiering verkligen så positivt när det bidrar till allt större monopol?

Och Claes...innan internet då hade man råd att köpa typ 5 cd skivor i månaden ???

För att sedan inte ha råd med mycket annat som vill köpa..t.e.x kläder musikutrustning m.m

Ur ett kulturhistoriskt perspektiv så gynnar fildelning kulturen och dess utveckling...

Det finns viktigare saker än ekonomisk utveckling och den kulturella utvecklingen är en sådan sak.

Med internet kan man tanka hur mycket som helst hundratals album per dag...Utan internet hade jag aldrig lyssnat på den musiken jag gör idag t.e.x..då hade jag legat minst 8 år efter i min musikaliska utvekling, om inte mer (är 23 nu). Jag hävdar att piratkopiering mest missgynnar stora artister/labels där stora pengar är i omlopp. För oberoende artister som gör musiken pga av sin innre passion och drivkraft är det en självklarthet iallafall enligt mig att artisten har allt att tjäna på piratkopiering, men att klargöra hur mycket artisten tjänar/förlorar varierar från fall till fall, det är svårt att definera en allmän princip som funkar för alla.

Sedan en viktigt aspect att tillägga, det blir allt billigare för en artist idag att producera sin musik, man behöver inte längre betala stora belopp med pengar för att spela in i studio. I framtiden kommer vi spela in musik mer och mer själva i hemmastudio.

Internet som plattform för artister ger också en möjlighet att släppa musik utan någon label. Enligt mig kan vi leva utan girga skivbolag som gör allt som står i sin makt att ta så mycket pengar från artisten som möjligt. Om jag betalar för musiken vill stödja artisten, dom morallösa skivbolagen har jag ingen sympati för...

I mitt ideal samhälle är musik och kultur gratis, pengar och musik hör inte ihop, hade det inte varit för pengar så hade aldrig tex MTV och annan massproducerad dynga existerat i denna värld, i det (komsumptions-)samhälle vi lever har musiken blivit ungefär som snabbmat, något man förbrukar en gång..för att sedan vara värdelöst. Riktigt musik med dess styrka är tidlös..och överlever alla tider...

Men ska musiker överleva på musiken så blir det ju givetvis svårt att få ekvationen att gå ihop. Det är här vi behöver politisk stimulans som stimulerar oss musiker och andra kulturarbetare att skapa, i idealsamhället är det samhällets ansvar att se till att ny kultur skapas och överlever, detta är dock idealsamhället jag beskriver, ett kultursamhälle långt ifrån det kapitalistiska samhälle vi lever i idag...

Hur ska då artister få betalt i idealsamhället ?

Ett mer utvecklat "STIM" system anpassat till fildelningen kan vara svaret på den frågan..

Rent tekniskt och med politiskt vilja borde det gå att genomföra. Detta kräver dock att folket

har en vilja att dela med sig av sådan information, t.e.x något som liknar LAST.FM, kan vara en lösning.

Som registrerar vilka låtar och artister vi lyssnar på, statens kulturbidrag är baserade på hur många gånger deras musik har spelats..

Sedan är väl inte det helt rättvist kanske, för de artister som inte är lika populära...så man kanske får

Hur man ska bygga upp ett likande system där man inte kan fuska

och manipulera fram mer "spelningar" för att gynna sig själv är jag dock osäker på, men nån form av internet ID måste användas,

så man kan koppla det till en person. Ska detta funka måste det nog vara något form av hårdvaruidentifikation, typ usb dongle eller liknande... Detta kan ju givetvis vara integritetskränkande om systemet är utformat på ett dåligt sätt.... Vad som är viktigt är inte vem som spelar vad i systemet, utan antalet personer som spelar en viss artist/låt. Så när vi läggs in i "STIMs" databas är vi bara registerade som ett "nummer" som inte kan kopplas till en specifik person i verkligheten. Detta bör dock vara baserat på frivilligt, om man föredrar att fildela olagligt och inte registrera den musik man lyssnar på får man då fildela olagligt men därmed riskera lagliga påföljder... Vill man få detta system att funka måste man nog ha folket på sin sida..annars blir det nog en svårt att genomföra ett sådant system.

Redigerat av Ekstasis
Link to comment
Dela på andra sajter

Funkymonk pratar om bredare frågor än bara piratkopiering. Måhända inget nytt, men du stirrar dig blind på ordet "pirat", Claes, och då blir det du som tvärnitar diskussionen.

Det är för att alla sådana här argument och "avslöjanden" som sedan "stärks" av länkar till kända förespråkare för piratkopiering, alltid kommer från samma personer som är negativa mot allt som kan begränsa den kopiering som de vill hävda att de ska ha rätt till, för att de vill fortsätta att tanka hem allting gratis utan risk för upptäckt.

Alltså vad menar du? Länkarna pekar till den engelska versionen av wikipedia. Har du svårt att ta till dig informationen eftersom det är en förespråkare för fildelning som förmedlar den till dig?

Skumt...

Är det inte märkligt att det oftast är de som piratkopierar eller sysslar med annan brottslig verksamhet som brukar komma springande med "hot mot personlig integritet" och andra uttyck, medan de som gör rätt för sig oftast inte tycker att det är något att hetsa upp sig över, så länge inte övervakningen går överstyr...?

Öh... Snarare är det politiskt aktiva och en och annan rättshaverist som använder liknande uttryck. Den fördomsfullhet som sticker fram i ditt inlägg känns avgrundsdjup därifrån jag står.

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)

Att musik skulle vara gratis är en tanke som proggarna arbetade för. Hatobjektet var ABBA och Stickan Andersson som tjänade stora pengar på musiken. Tjänade man nåt på musiken var man en jävla kapitalist. Svårt kanske tro för dem som inte var födda då. Men Sverige var väldigt rött på den tiden. Och sen när proggarna själva tjänade stålar på sin musik fick de fullt upp med att försöka försvara sina ihåliga argument. Enligt mig förstörde de och hämmade svensk musik för lång tid.Och vad är det för fel med att tjäna på sin musik? Ingenting är gratis här i livet, har aldrig varit och kommer aldrig att vara heller så varför skulle musiken vara det? Jag är inte helt emot piratkopiering. Tack vare det har jag hittat nya band som jag aldrig skulle ha känt till annars och köpt CD med. Inget är någonsin svart eller vitt. Finns så mycket musik som nästan aldrig spelas i radion eller kanske en gång. Och hur troligt är det att man lyssnar just då? Hur bra var det utan internet? När jag var tonåring på 80-talet fanns det bara två tv-kanaler och svensk radio. Musikutbudet var det skralt med. Spelades i stort sett bara kommersiell pop. All metal sågs på med misstänksamhet. Något sådant ville de knappt spela eller visa överhuvudtaget först och klargjorde även det. Vem vill tillbaka till det? Ja det finns så mycket skit nu med men hellre det än som det var förr.

Link to comment
Dela på andra sajter

thrinithan (oregistrerad)
Det är ju faktiskt så, att om man inte hittar på en massa fuffens, så HAR man inget att oroa sig för.

Så länge ingen missbrukar sin makt. Och DET har ju aaaaldrig hänt förrut.

Det är förövrigt helt fel av dig att säga nånting sånt här. Bara för att man inte har något att oroa sig över så betyder det inte automatiskt att man vill bli bevakad 24/7.

Sen vill jag gärna att nån här tar och visar exakt vilken hotbild mot Sverige som ligger till grund för FRA.

Link to comment
Dela på andra sajter

Det är ju faktiskt så, att om man inte hittar på en massa fuffens, så HAR man inget att oroa sig för.

Så länge ingen missbrukar sin makt. Och DET har ju aaaaldrig hänt förrut.

Det är förövrigt helt fel av dig att säga nånting sånt här. Bara för att man inte har något att oroa sig över så betyder det inte automatiskt att man vill bli bevakad 24/7.

Sen vill jag gärna att nån här tar och visar exakt vilken hotbild mot Sverige som ligger till grund för FRA.

har vi ingen hotbild kan ju vi lägga ner försvaret direkt å slussa över de ca 35- 40 miljarder,

försvaret kostar varje år och förbättra våran tand, sjuk och åldringsvård som e under all kritik..

Link to comment
Dela på andra sajter

Glaskatten (oregistrerad)
Det här är den direkta konsekvensen och visionen för dem som på en politisk nivå kämpar mot vardagspiraterna. Den USA beställda räden mot pirate bay är bara början på olagliga och odemokratiska händelser som dessa människor vill driva igenom i deras jakt mot "de onda piraterna".showtopic=51848&hl[/url]

Piratebay räden var inte odemokratisk däremot så är ju i princip ALL piratkopiering odemokratisk...

Link to comment
Dela på andra sajter

thrinithan (oregistrerad)
Det är ju faktiskt så, att om man inte hittar på en massa fuffens, så HAR man inget att oroa sig för.

Så länge ingen missbrukar sin makt. Och DET har ju aaaaldrig hänt förrut.

Det är förövrigt helt fel av dig att säga nånting sånt här. Bara för att man inte har något att oroa sig över så betyder det inte automatiskt att man vill bli bevakad 24/7.

Sen vill jag gärna att nån här tar och visar exakt vilken hotbild mot Sverige som ligger till grund för FRA.

har vi ingen hotbild kan ju vi lägga ner försvaret direkt å slussa över de ca 35- 40 miljarder,

försvaret kostar varje år och förbättra våran tand, sjuk och åldringsvård som e under all kritik..

Jag skulle inte ha någonting emot att avrusta hela svenska försvaret. Som hippies brukar säga: "Make love, not war!"

Redigerat av thrinithan
Link to comment
Dela på andra sajter

Det är ju faktiskt så, att om man inte hittar på en massa fuffens, så HAR man inget att oroa sig för.

Så länge ingen missbrukar sin makt. Och DET har ju aaaaldrig hänt förrut.

Det är förövrigt helt fel av dig att säga nånting sånt här. Bara för att man inte har något att oroa sig över så betyder det inte automatiskt att man vill bli bevakad 24/7.

Sen vill jag gärna att nån här tar och visar exakt vilken hotbild mot Sverige som ligger till grund för FRA.

har vi ingen hotbild kan ju vi lägga ner försvaret direkt å slussa över de ca 35- 40 miljarder,

försvaret kostar varje år och förbättra våran tand, sjuk och åldringsvård som e under all kritik..

Jag skulle inte ha någonting emot att avrusta hela svenska försvaret. Som hippies brukar säga: "Make love, not war!"

tur inte du bestämmer då, planeten skulle snabbt bli överbefolkad om alla skulle *make love* 😉

Link to comment
Dela på andra sajter

thrinithan (oregistrerad)
tur inte du bestämmer då, planeten skulle snabbt bli överbefolkad om alla skulle *make love* 😉

Äsch... 🙂 Vad snuskig du är... Med "make love" menade jag ju att kramas såklart!! ☺️

Link to comment
Dela på andra sajter

Men jag ser ett ljus i horisonten.. "Nio tums naglarna" har helt bojkottat traditonella musikdistributionsled.. Dom delar ut allt GRATIS.. Kolla deras senaste album på http://www.nin.com/ Och dom har faktiskt blivit rika på det dom är bra på.. Sin musik 😛 Det är ju trots allt 2008 och Internet samt fildelning är en självklarhet. 😉

Dom t.om uppmanar till remix så för de som vill finns alla separata spår att ladda hem i upplösningen 24 bitar 96 Khz WAV 😎

Redigerat av hegobald
Link to comment
Dela på andra sajter

Finns en del filosofiska frågor kring FRA ;-)

Om jag nu ringer till min polare TerrorHeikki och sjunger upp min senaste hit och jag sätter allt klockrent i telefonen. Vem äger rättigheterna till det inspelade materialet när jag vill ge ut just den FRAinspelningen?

Går det att få tag i inspelningen, finns den för kommersiellt bruk? Blir Säpo, ett slags skivbolag, FRA-records?

Säg att det blir rättegång och min låt Terrornätverket G8 används som bevis, de spelar upp hela samtalet med TerrorHeikki där jag sjunger hela låten. Om jag då har med mig en egen bandspelare till rättssalen och spelar av inspelningen och sedan ger ut det på skiva, vem ska då sätta dit mig för att jag har snott någons annan inspelning?

Ja, ja, det är väl frågor som lär blir besvarade när jag plockar upp tvålen från golvet på Kumla...

/ F

Link to comment
Dela på andra sajter

Alltså så många är så dumma och naiva och tror så länge man har rent mjöl i påsen så har man inget att oroa sig för. Ett av de sämsta argumenten.

Precis som med det knäppchica argumentet "hade det inte varit för [internet/p2p/TPB/BitTorrent/etc/etc] så hade jag aldrig upptäckt [artisten/musiken/genren/etc/etc]". Apropå dåliga argument — när man försöker linda bomull runt sina egna brottshandlingar.

Link to comment
Dela på andra sajter

Men jag ser ett ljus i horisonten.. "Nio tums naglarna" har helt bojkottat traditonella musikdistributionsled.. Dom delar ut allt GRATIS.. Kolla deras senaste album på http://www.nin.com/ Och dom har faktiskt blivit rika på det dom är bra på.. Sin musik :rolleyes: Det är ju trots allt 2008 och Internet samt fildelning är en självklarhet. 😳

Dom t.om uppmanar till remix så för de som vill finns alla separata spår att ladda hem i upplösningen 24 bitar 96 Khz WAV 😉

Totalt utanför denna disskution, men det var väl med Nio tums SPIKAR som dom naglade Jesus till korset?

Link to comment
Dela på andra sajter

DieHard (oregistrerad)
Alltså så många är så dumma och naiva och tror så länge man har rent mjöl i påsen så har man inget att oroa sig för. Ett av de sämsta argumenten.

Precis som med det knäppchica argumentet "hade det inte varit för [internet/p2p/TPB/BitTorrent/etc/etc] så hade jag aldrig upptäckt [artisten/musiken/genren/etc/etc]". Apropå dåliga argument — när man försöker linda bomull runt sina egna brottshandlingar.

:rolleyes: Du snackar skit som allt för ofta när det gäller andra och kommer med din korkade förutfattade meningar som jag sett du göra många gånger förr. Du kan inte uttala dig för mig eller andra som upptäckt annat just p g a internet, torrents etc. Gillar man dansbansskit som du så kanske man inte behöver internet för att hitta nytt som man aldrig hör annars.

Link to comment
Dela på andra sajter

Alltså så många är så dumma och naiva och tror så länge man har rent mjöl i påsen så har man inget att oroa sig för. Ett av de sämsta argumenten.
Precis som med det knäppchica argumentet "hade det inte varit för [internet/p2p/TPB/BitTorrent/etc/etc] så hade jag aldrig upptäckt [artisten/musiken/genren/etc/etc]". Apropå dåliga argument — när man försöker linda bomull runt sina egna brottshandlingar.

:rolleyes: Du snackar skit som allt för ofta när det gäller andra och kommer med din korkade förutfattade meningar som jag sett du göra många gånger förr. Du kan inte uttala dig för mig eller andra som upptäckt annat just p g a internet, torrents etc. Gillar man dansbansskit som du så kanske man inte behöver internet för att hitta nytt som man aldrig hör annars.

Mitt inlägg var inte på något sätt riktat mot dig! Men tack ändå, för att du bekräftar min poäng.

Link to comment
Dela på andra sajter

Att man inget har att frukta bara man har rent mjöl i påsen är ett totalt urblåst argument. Vem vet vilken regering vi har om tio år? Femti år? Hundra?

Är det nån som tror svenska nazar har slutat registrera "judiska" bostadsadresser? I Polen 68 använde polisen tyskarnas gamla register för att jaga "sionister". Fler exempel finns, men jag tror min ståndpunkt har kommit fram. Det känns mest som att ett visst antal jobb på FRA ska räddas. Att brottslingar och terrorister ska jagas och lagföras är det väl ingen här som direkt har argumenterat imot.

Exempelvis blev jag själv stoppad av två civilare och avkräve legg och lite information. Två dagar senare gör dom ett tillslag mot ett par HA figurer på Malmö central där do mtydligen förvarade dynamit m.m. Som min son sa; Du ser ju ut som en HA med hästsvans och skägg. Och jag felparkerar inte eller bryter mot hastighetsbegränsningar, så mitt mjöl är ganska rent.

Link to comment
Dela på andra sajter

Alltså så många är så dumma och naiva och tror så länge man har rent mjöl i påsen så har man inget att oroa sig för. Ett av de sämsta argumenten.

Precis som med det knäppchica argumentet "hade det inte varit för [internet/p2p/TPB/BitTorrent/etc/etc] så hade jag aldrig upptäckt [artisten/musiken/genren/etc/etc]". Apropå dåliga argument — när man försöker linda bomull runt sina egna brottshandlingar.

😳 Du snackar skit som allt för ofta när det gäller andra och kommer med din korkade förutfattade meningar som jag sett du göra många gånger förr. Du kan inte uttala dig för mig eller andra som upptäckt annat just p g a internet, torrents etc. Gillar man dansbansskit som du så kanske man inte behöver internet för att hitta nytt som man aldrig hör annars.

DieHard, du får gärna hjälpa mej att förstå,

hur internet kan rättfärdiga brott mot upphovsrätten, utan att ägaren givit sitt medgivande till fildelaren ??

Kanske jag e otroligt trög eller nått, men jag förstår faktiskt inte kopplingen :rolleyes:

Link to comment
Dela på andra sajter

Knappast! "Piratkopieringen framtid" heter ju tråden.. Och sen handlar det ju om fildelning.. Så jag anser inte att det är utanför denna diskussion.. Det handlar om att tänka rätt.. NIN tycker jag gör det. Som (precis som min arbetsgivare) uppmanar folket till mer fildelning då det faktiskt är en av det viktigaste funktionerna med Internet då det är byggt som ett mesh-nät.

Oftast verkar många förväxla fildelning på Internet med piratkopiering vilket jag anser är helt fel. 😑

Men jag ser ett ljus i horisonten.. "Nio tums naglarna" har helt bojkottat traditonella musikdistributionsled.. Dom delar ut allt GRATIS.. Kolla deras senaste album på http://www.nin.com/ Och dom har faktiskt blivit rika på det dom är bra på.. Sin musik 😄 Det är ju trots allt 2008 och Internet samt fildelning är en självklarhet. 😉

Dom t.om uppmanar till remix så för de som vill finns alla separata spår att ladda hem i upplösningen 24 bitar 96 Khz WAV 😎

Totalt utanför denna disskution, men det var väl med Nio tums SPIKAR som dom naglade Jesus till korset?

Link to comment
Dela på andra sajter

Att man inget har att frukta bara man har rent mjöl i påsen är ett totalt urblåst argument. Vem vet vilken regering vi har om tio år? Femti år? Hundra?

Är det nån som tror svenska nazar har slutat registrera "judiska" bostadsadresser? I Polen 68 använde polisen tyskarnas gamla register för att jaga "sionister". Fler exempel finns, men jag tror min ståndpunkt har kommit fram. Det känns mest som att ett visst antal jobb på FRA ska räddas. Att brottslingar och terrorister ska jagas och lagföras är det väl ingen här som direkt har argumenterat imot.

Med tanke på hur öppet (och därmed också sårbart) vårt samhälle är - och hur djupt rotade värderingar med yttrandefrihet och en granskande press etc som finns hos oss, så är jämförelsen faktiskt irrelevant. Problemet är att terrorister och andra brottslingar gömmer sig bland vanligt folk och ser ut som vem som helst av oss - och då måste man tyvärr acceptera lite mer kontroll av oss vanliga medborgare också, om man inte vill riskera att det blir totalt kaos i förlängningen.

Man kan ju också jämföra det med den årliga självdeklarationen, där alla måste granskas eftersom det finns vissa som försöker smita undan att betala skatt. Det är egentligen också "integritetskränkande" om man ska hårddra det...?

Det är klart, att om vi rustar ner försvaret helt och dessutom går ur EU, som somliga vill, så kanske vi inte kan vara lika säkra längre på att vi inte styrs av en totalitär regim om 100 år - så om det går på det hållet, så får man väl bli politisk flykting i Danmark eller något...

Exempelvis blev jag själv stoppad av två civilare och avkräve legg och lite information. Två dagar senare gör dom ett tillslag mot ett par HA figurer på Malmö central där do mtydligen förvarade dynamit m.m. Som min son sa; Du ser ju ut som en HA med hästsvans och skägg. Och jag felparkerar inte eller bryter mot hastighetsbegränsningar, så mitt mjöl är ganska rent.

Då hade du ju inget att frukta... Att bli stoppad på det sättet är väl inte hela världen? Du kanske påminde om någon de var på jakt efter? Jag tycker att det bara stärker intrycket att de gör sitt jobb på ett vettigt sätt. Hade de däremot bara huggit tag i dig och släpat med dig till häktet och låst in dig där utan att ens ställa några frågor (sådant händer dagligen i diverse diktaturer - både religiösa, höger- och vänster-diktaturer), så hade det varit en helt annan femma.

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa ny...