Jump to content
Annons

koppla ihop två toppar


JJMusik

Recommended Posts

Jag befinner mig just nu i en situation där jag äger en marshall avt50h-topp och en jcm 800 2204(utan effektloop) eftersom det låter ganska så mkt skit att lägga min g-major innan preampen i jcm 800:an är min fråga:

Kan jag koppla in guran i avt-toppen och även lägga g-majorn i dens effektloop och sedan skicka signalen till min jcm800, detta då jag vill ha rörsoundet från jcm:en till mina högtalare. Den line-outen som finns i avt-toppen har kabinettsimulering och kanske inte är att föredra, kan man få signalen via headphones-utgången?

avt-toppen har inget rörslutsteg, bara ett rör i preampen

Anledningen till detta otroligt dumma projekt, som många kanske ser det, är att jag inte har hittat någon som kan modda min topp med en effektloop än... but the search goes on...

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

I den här tråden fick jag höra talas om någon snubbe som heter Folkesson, som du hittar här. Han ska tydligen vara internationellt känd för att modda stärkar-toppar för att lägga in effektloopar, du ska nog höra med honom!

Själv gillar jag inte tanken på att låta någon "mixtra" med min topp, men eftersom han är internationellt känd, så kanske det inte är någon fara?

Någon mer kunnig får gärna berätta mer... 😆

Link to comment
Dela på andra sajter

jao jag missade ett ord i mitt inlägg, jag har inte hittat någon häromkring. Jag är mindre sugen på att skicka toppen eller ta mig till jönköping, bor själv i kristiastad skåne

Det är väl inga avstånd, tar ju max två timmar med bil. Känns som att du krånglar till det bara just nu.

Redigerat av Phobos
Link to comment
Dela på andra sajter

Angående Folkesson bör man väl veta att det råder mycket delade meningar om soundet på hans moddade toppar. Obestridligt är dock det faktum att vissa gillar det.

Detta gäller förstås inte om den enda modifikationen som görs är en effektloop!

Link to comment
Dela på andra sajter

jes jag kollade gmf, inga direkta svar. nu har utgången blivit såhär istället, fram med plånboken:

Gitarrspecialisten på börsen här i krstd berättade för mig att hans stärkare är fullständigt moddad av folkesson, då jag alltid avundats hans sound började tankarna rulla...

Så börsen hjälper mig att skeppa upp toppen nästa vecka till jönköping, den ska genomgå folkessons klass A-modd, prislappen ligger på 8200:- med frakt och det väntas ta ca en månad.

🥰

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...