Jump to content
trubadur

Spapa en midipart

Recommended Posts

Hej!   Har jobbat med Cubase  rätt så länge men när jag gjort trummor har jag alltid importerat en midifil och sedan frigjort trumspåret och sedan använt mig av en part i fyra takter. Dvs raderat det som fanns i midispåret och börjat om på nytt!    Nu undrar jag kan man i Cubase  först skapa ett midispår och sedan skapa en part på fyra takter och sedan hacka in trummorna? Hur gör man detta? Var finns den funktionen?  Dvs:    skapa en part en ruta med 4 takter o sen klicka in baskagge etc.  Tacksam för svar.   Såg att det gick lätt att göra i Reaper just det jag eftersöker i Cubase. Kör Cubase 10.5 Pro!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Posted (edited)

Använd cycle marker funktionen, högst upp, som man skapar en loop med. Du kan även använda range select funktionen (fyrkanten mellan pilen och saxen) för att markera ett stycke. Markera några takter och klicka på det området så bildas det en ruta som du kan öppna med trumeditorn och klicka in trummor i. 

Edited by luddeandersson

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.