Jump to content
Sign in to follow this  
nilshollmer

ISRC från andra än NCB

Recommended Posts

Hej, ännu en tråd gällande NCB, men något som jag inte tycks hitta svar på via forumets sökfunktion. Har också letat på deras hemsida utan framgång.

Säg att man använder en distributionstjänst såsom Distrokid (https://distrokid.com/plan/) som erbjuder ISRC-koder, krävs det då att man ansöker om det hos NCB?

Mvh

Nils

Share this post


Link to post
Share on other sites
Annons

Om aggregatorn erbjuder ISRC-koder, så är det inget du behöver tänka på. Det är bara ett sätt att identifiera vilken låt det är, så att rätt upphovsmän får ersättning - och om aggregatorn delar ut koder, så har de koll på det hela.

...och som sagt så är det ifpi som har hand om ISRC-koder annars. NCB blandar du bara in när det handlar om släpp på fysiskt media.

Du kan skaffa en egen bolagskod från ifpi, om du har en inregistrerad firma. Det har varit lite olika med kostnaden. När jag fick min bolagskod, så var det gratis, men för några år sedan var det en engångskostnad på 500:- för att få bolagskoden. Vet inte om det har ändrats, men det är bara att fråga ifpi om du vill ha en egen kod.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.