Jump to content
Annons

Förändra BPM i en ljudfil


GeckoYamori

Recommended Posts

Letar som en tok efter ett program som kan förändra BPMen i låtar (Helst mp3 eller wav) till önskvärt tempo, och sedan spara det som en fil. Helst genom resampling, alltså inte timestretching då det kan föra med sig vissa problem som små konstanta uppehåll i låten om man sänker tempot, eller hur man nu skall förklara det... Hittade denna funktion i FLStudio, dock verkar det inte fungera korrekt när man laddar in en hel låt, den är gjord för kortare loopljud.

Link to comment
Dela på andra sajter

Annons

Tänker du på nån sorts recycle-variant? Har aldrig hört talas om nåt annat som ändrar tempo utan att timestretcha (förutom att ändra samplingsfrekvensen då, men då ändras ju pitchen också).

edit: stavfel

Redigerat av VacUm
Link to comment
Dela på andra sajter

Jo, resampling är att ändra samplingsfrekvensen.

Jag hittade ett sätt att göra det i FLStudio, man kollar i inställningarna för ljudklippet i playlisten och väljer Fit to Tempo, sen går man till kanalinställningarna och byter från Auto till Resample.

Link to comment
Dela på andra sajter

  • 3 veckor senare...
  • 5 veckor senare...
Blir inte resultatet samma som timestretcha??

Nä, timestretching "sträcker ut" ljudfilen genom att... öh, kopiera små bitar av ljudvågen och klistra in dem efter varandra. Tror jag, för det blir ofta så det låter. Resampling är helt enkelt som att sänka/höja snurrhastigheten på en skiva eller ett band; både tonhöjd och tempo påverkas.

Link to comment
Dela på andra sajter

Wavelab funkar också. Ta upp Time Stretch-fönstret, men se till att klicka bort "Preserve pitch"! Då blir det en ren resampling - och ljudets timing bibehålls som du vill...

Link to comment
Dela på andra sajter

Bli medlem (kostnadsfritt) eller logga in för att kommentera

Du behöver vara medlem för att delta i communityn

Bli medlem (kostnadsfritt)

Bli medlem kostnadsfritt i vår community genom att registrera dig. Det är enkelt och kostar inget!

Bli medlem nu (kostnadsfritt)

Logga in

Har du redan en inloggning?
Logga in här.

Logga in nu
×
×
  • Skapa ny...