Jump to content
Annons

Brynolf

Medlem
  • Antal inlägg

    263
  • Gick med

  • Senast inloggad

Rykte i communityn

0 Neutralt

Om mig

  1. Pöh! Livet, vad ska man med det till? Hamnar bara ivägen.
  2. Brynolf

    Surface pro?

    Halloj! Microsoft Surface Pro 4 verkar vara en rätt kompetent maskin. Finns här några erfarenheter hur den (eller de tidigare varianterna) fungerar som musikdator? i5 / 8gig RAM / 256gig SSD är väl den jag kikat mest på. Planen skulle vara att spela in uppemot 20 kanaler audio multikanal och sedan kunna redigera och mixa (med lite extra skärm, mus o andra hjälpmedel förstås). En del softsyntar då och då... Vad tror folk? Kommer den brinna upp så fort man tittar på den?
  3. Tycker jag testat det mesta nu utan framgång. Återstår att installera om Cubase. Visst borde jag kunna göra det utan att behöva installera om alla pluggar? Eller beror det på var pluggarna ligger nånstans?
  4. Kan tillägga att Cubase tar emot MIDI via separat USB oavsett vilket ljudkort jag använder. Men just med Omegan så kommer det inte längre än att MIDI input-mätaren viftar lite och att piano roll-tangenterna i MIDI editorn reagerar. Ingen output.
  5. Tror inte 4LE har Control room, vad nu det är. Har aldrig använt det i någon Cubaseversion. Hittar inget i manualen i varje fall. Vet du var jag hittar den inställningen, om den finns? Har hur som helst installerat om drivern för ljudkortet, men ingen skillnad. Och eftersom kortet lirar ute i Windows så är det knappast där problemet ligger. Vill ogärna installera om Cubase, men det kanske får bli så till slut. Kanske kan vara nån plugg som blitt korrupt? Men i så fall borde ju inte Cubase funka med det inbyggda kortet?
  6. Nej, drivern är rätt och connections ser ut som de ska. Och alla kanaler är routade till rätt utgång.
  7. Hej alla och envar! På semesterdatorn har jag Win7, Cubase 4LE och ett Lexicon Omega-ljudkort, vilket har lirat bra ihop tidigare. När jag nu efter ett halvårs icke-användande kopplar ihop grunkorna, vill det inte lira. "Bandet" rullar, men varken MIDI- eller audiospår visar några livstecken med vare sig mätare eller ljud. Däremot funkar det med det inbyggda skrot-ljudkortet. En snabbkoll gav vid handen att Omega-kortet funkar; jag kan spela upp Media player och Windows-ljud genom det om jag sätter det som standardenhet. Men Cubase verkar inte vilja vara med. Har rotat runt och krafsat skalle i två timmar nu. Har ni några tips om vad som kan vara fel? 😳
  8. Precis så ska du ju kunna göra i Autotune om jag hajat det rätt.
  9. Brynolf

    Cubase 6

    Usch då, det gick fortare än jag trodde. Jag sitter fortfarande på 3:an och tänkte väl uppgradera snart. Men nu kanske det inte ens går längre?
  10. Det enda som "krånglar" med BCD3000 är att drivrutinerna inte fungerar i Win Vista än så länge. Och så har i varje fall inte jag lyckats få igång scratchen utan att hålla nere "scratch"-knappen. Annars är det väl en trevlig och mångsidig liten pryl. Inte högsta kvalitet, kanske, men klart prisvärd.
  11. Brynolf

    DJ-hörlurar

    Alla nämnda är ju bra. Det jag tycker de utmärker sig för är: *Pio HDJ1000 - Sitter förbannat skönt *Sennheiser HD25 - Låter förbannat bra. Isolerar bra från ljud utifrån. *Allen & Heath Xone:XD-53 - Robusta och tål förbannat mycket stryk.
  12. Öö, har du en källa? 🙁 Dags att bli sosse, kanske...
  13. Vad det står för har jag ingen aning om, men skivan heter ESCM och jag nöjer mig gott med det 😱
  14. Va? Brian Transeau är Gud! ESCM är urtypen för hur en bra platta ska vara. Och det är fan fakta, det!
×
×
  • Skapa ny...