Jump to content
Sign in to follow this  

Lär dig leva på din hemstudio med Brian Hood

Sign in to follow this  
HoboRec

1,090 views

Under mitt sommarbesök i Nashville passade jag på att träffa Brian Hood för en intervju.

Brian är i grunden producent och mixtekniker men har också skapat kurser och fildelningstjänster för att underlätta för sina branschkollegor. Han ligger bakom podden The Six Figure Home Studio, där han tillsammans med sin poddpartner Chris guidar oss genom företagssidan av att driva en studio. Jag följer själv många poddar som handlar om musikproduktion, men ibland är en ju tvungen att förena sina hjärnhalvor för att få ihop den kreativa biten till ett fungerande arbetsliv. Just detta pratar vi om under dessa tjugo minuter.


Ulf Blomberg
Producer & Audio engineer
+46709184758 | www.hoborec.com

Se tidigare video-bloggar på Studio här

Sign in to follow this  


3 Comments


Recommended Comments

Haha! Ne, kom på efteråt att jag inte ens var inne och kollade på hans kontrollrum.

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • By codemuzak
   Hej!


    
   Jag har fått möjligheten att hyra ett litet källarrum i min BRF. Rummet är 6 kvm. Jag ska ha det som en liten studio där jag provar syntar och bandspelare och annan apparatur när tillfälle ges. Det är alltså inte frågan musikproduktion 24/7. Jag kommer troligtvis mestadels vara där endast dagtid.

   Jag kommer inte ha starka ljudvolymer.

   Så här ser förutsättningarna ut:

   Rummet är 2 x 3 meter och 2,40 i takhöjd.

   Två luftventiler i väggen ut mot gatan.

   Kraftig skyddsklassad plåtdörr

   På ena kortsidan går det rör och en kabelstege i taket, höjden under denna konstruktion är ca 2,10 meter

   Vad jag vill göra och åstadkomma:

   Då jag kommer hålla på dagtid så är störnings momentet inte lika känsligt som om jag låter på kvällstid. Jag vill göra enklaste möjliga ljudsanering så att dom som är hemma på dagtid (en äldre dam) inte börjar surna till.  

   Bygga in rören i taket. (få en trevligare atmosfär) Jag tänker en låda som täcker denna konstruktion? Tänker jag rätt eller fel. Det är inga avstängningsvred eller brytare som fastighetsskötaren behöver tillgång till. Tanken är att konstruktionen också fungerar som ljuddämpning.

   Göra en ljudisolerande träkonstruktion framför ventilerna så att jag kan ha två luckor (typ inspektionsluckor) som jag kan öppna när jag vill släppa in luft och stänga när jag vill att det ska vara tyst.

   Golvet, ska jag köra med en heltäckande matta för att dom få djupa bastoner som skulle kunna uppstå. Eller ska jag göra ett flytande golv? Har det någon funktion i detta sammanhang?

   På ena väggen funderar jag att sätta upp reglar och stenull och moltontyg för att få bort efterklangen.

   Taket, ovanför är det en lägenhet. Är det ens värt att försöka isolera taket? Ska jag hänga upp en träram i taket med stenull och tyg? Eller är det bara onödigt?  


    
   Lokalen är otroligt billig och jag vill göra det bästa möjliga av den till ok pengar.


    
   Det här är mitt första inlägg och jag hoppas jag kan få några råd.

   Bilder kommer i morgon.  

    

      

  • By Kash K
   Hej Proffs!
   Har byggt ut huset och fått tillbaka ett källarrum - dock lite mindre pga en ny hall.
   Hursom, här skall byggas en studio och jag behöver hjälp med akustiken. Hur skall jag behandla väggar, golv och tak?
   En utmaning är att jag kommer att ha en glasdörr till pålägg i ett lite större förråd framför lyssningsplats? Hade tänkt att ha en tjock gardin här som man kan trä runt en ram i taket. Är det bra? Kör med en Aston origin mick med Aston reflektorskärm just nu.
   Kan meddela att jag inte tänker slutmixa i studion. Jag skall kunna skriva musik, spela in sång / rap och producera här. Samt mixa. Masteringen kommer att ske av någon som kan det bra då jag kommer att komma med STEMs. Jag vill helt enkelt ha bra ljud när jag arbetar samt OK för att kunna mixa till ca 4 STEMS som sedan kommer att mixas/mastras i en riktig masteringstudio.
   Bifogar en skiss där det röda är basabsorbenter - tänkte skära trekanter i isolering och lägga på varandra ifrån golv till tak i hörnen bakom högtalarna.
   Det gula längst bak skall vara en tjock gardin en bit utanför väggen. Räcker det? Eller vad skall jag ha istället?
   Det gröna är en växtvägg 🙂 Alltså en vägg klädd med naturtrogna plastblommor (ca 10 cm tjock). Mest för att jag inte har några fönster här (och vill ha lite natur 🙂). Rummet är mitt i huset med rum runt omkring i källaren. Men det kanske kan agera lite diffuasor? Vad säger ni experter? Annars har jag läst att det inte funkar i sånna här små rum? Stämmer det?
   På golvet hade jag tänkt ha en heltäckningsmatta.
   Vad skall jag tänka om? Bör jag köra något program och räkna ut något? Vilket?
   Är det bra att sitta mitt i rummet som jag skissar på? Det bakom studiobordet är en soffa.
   Har också tillgång till hur mycket studiofoam (pyramids) som helst men fattat att det varken gör till eller från?
   Så, input på detta please!

  • By Gorlum
   Hej alla forumiter!
   Här kommer en akustikfråga som kanske är något att bita i...
   I min hemstudiokällare har jag en öppning/entré utan dörr som läcker mycket ljud ut mot resten av huset.
   Den skulle jag vilja göra något åt så att mindre ljud läcker ut. Men det är trångt och passar inte riktigt med en vanlig dörr eftersom det är ont om plats i båda riktningarna...
   Så frågan är vad sjutton som kan göras?
   Min tanke är att bygga någon slags "dörr-igentäppare" som sluter hyffsat tätt och tar bort så mycket diskant- och mellanregisterljud som möjligt. 
   Beskrivning av öppningen (Jag bifogar också en bild):
   Den är ganska liten och rektangulär (ca 190 cm hög, 60 cm bred) och djup (30 cm på ena sidan, 20 cm på andra sidan). Den är, som resten av studions väggar och tak, helt gjord i tjock betong och bökig att borra i. 
   Såhär ser den ut:

   I princip är den här öppningen det enda som läcker ljud ut från studion, bortsett från stomljud och sånt förstås. Det finns ett fönster men det låter mest ut mot trädgården och inte in i huset. Det som stör mest för resten av huset är diskant- och mellanregisterljud då det spelas en del gitarr och smackas digitaltrummor därinne. Basljud är sällan ett problem, även om det såklart är trevligt att få bort en del av det också, men det misstänker jag är ett grymt mycket större projekt. 
   Akustiken i själva studion är ett ständigt pågående projekt, men det här beror egentligen enbart läcket ut ur öppningen.
   Så, vad göra? 
   En tanke som jag bollat lite med är att bygga nån slags flyttbar sak som jag stoppar in i öppningen vid behov, typ en dörr fast utan gånggärn som kan lyftas fram och tillbaka. Isåfall kanske det går att köpa/såga till två plywoodskivor i rätt mått, bygga en ganska djup träram mellan plywoodskivorna och fylla dem med t.ex. markskiva, och sätta en tunn (aluminium)plåt över vardera plywoodskiva och sedan se till att det sluter tätt när jag ställer upp den med t.ex. akustiklim eller silikon längs med kantern . Sen sätter man handtag på båda sidor och vips- så har jag en flyttbar "ljudstoppar-dörr" som jag kan ställa upp när det ska slamras, och ställa in i pannrummet när den inte behövs. 
   Vad tror ni?
   Är det lönt att testa, eller finns det smartare och mer effektiva konstruktioner för att täta bra om det inte passar med en ljudtät färdigköpt dörr? Kanske andra material passar bättre? Någon som har byggt något liknande?
   Alla förslag uppskattas 🙂
   Vänliga hälsningar/Gorlum 
 • Blog Entries

 • Bloggar

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.