Jump to content
Annons
 • Simulering av analog summering (video)

  Fredagstipset: Varje enskild kanal i ditt musikprogram slås samman och hamnar på masterkanalen vilket kallas summering. Vi går igenom skillnaden mellan digital och analog summering, och hur kan du kan efterlikna den eftertraktade analoga summeringen.

  Jon Rinneby

  Plugg som används i detta tips:
  Sonimus Satson

  Missa inte kommande fredagstips. Se till att gå in på vår Youtube-kanal och prenumerera samt klicka på klocksymbolen så blir du meddelad så snart vi publicerar nästa tips! Fredagstipset kommer ut varje fredag med undantag för sommar- och juluppehåll.

  Ställ gärna frågor eller kommentera artikeln i kommentarsfältet nedan, så spinner vi tillsammans vidare på ämnet. Eller om du hellre föredrar att diskutera om mixning i avdelningen Diskussioner på Studios forum. (Tagga gärna foruminläggen med "mixning").

  Fredagstipset är en återkommande serie där Studios skribent Jon Rinneby varje fredag delar med sig av tips om bland annat inspelning, mixning och mastring.

  Här hittar du tidigare videor och artiklar i serien Fredagstipset >


  User Feedback

  Recommended Comments

  Hej Jon och tack för en som alltid lysande genomgång:)

  Skulle du säga att pluggarna som finns på marknaden är likvärdiga eller är det någon du tycker sticker ut från de andra?

  Själv använder jag slate's VCC på kanalerna, exporterar Stems och tar in dom i mixen. Lägger sen på Virtual MixBus på mixbussen. Jag tycker det är svårt att höra någon skillnad på enskilda kanaler för som du säger så är skillnaden väldigt subtil. Min uppfattning är dock att mixen totalt sett blir varmare och behagligare.

  Link to comment
  Share on other sites

  Hej Magnus. Jag undviker gärna att tala i termer som bättre och sämre, men kan väl säga som så att VCC är ett utmärkt alternativ. När jag körde den använde jag ofta RC-tube, tyckte om den lite rundare botten. Andra alternativ är som sagt Satson, som jag gillar då du kan ställa low-cut och high-cut i pluggen, samt styra mängden Saturation (färgning) på ett enkelt sätt. En annan favorit är FrontDAW från UnitedPlugins. Ibland använder jag dessa pluggar, ibland inte.

  Hitta en plugg som passar ditt arbetsflöde och sound skulle jag säga. Men det har du redan gjort verkar det som.

  Jag exporterar dock sällan steams, utan gör allt i samma projekt: från låtskrivande till inspelning och mix (och ibland till och med master). Dessa delar flyter ihop för mig. Ofta blir det dock en stereofil som jag mastrar separat, men har då sett till att mixa på ett sätt så att väldigt lite justeringar behövs. Med detta sagt, ibland exporterar jag kanaler som av någon anledning har "för många" pluggar på sig, för att spara kraft, men också för printa soundet, så att jag inte har för många valmöjligheter när jag mixar 🙂


  Mvh Jon

  • Tack! 1
  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...