Jump to content
Annons

Magnus Lundberg

Medlem
  • Antal inlägg

    54
  • Gick med

  • Senast inloggad

  • Dagar jag vunnit

    2

Dagen då Magnus Lundberg senast vann var 5 juni 2023

Magnus Lundberg hade det mest gillade innehållet!

Rykte i communityn

20 Utmärkt

Om mig

  • Kön
    Man
  • Stad/plats
    Huskvarna
  • Min utrustning
    DAW: Studio One
    Ljudkort: Focusrite 2i2
    Monitors: Yamaha HS8
    Headphones: Sennheiser HD600
    Midi Keyboard: Roland A49
    Piano: Roland FP-30
    Gitarr: Taylor 414ce
    Mic: Neumann TLM103
    Övrigt:
    - Absorbenter från GIK Acoustic samt egenbyggda
    - Presonus Faderport

Senaste profilbesökare

1 680 profilvisningar
  1. Hej! Testade detta och det blir som du säger att tonbilden flyter ihop på ett harmoniskt sätt. Hur tillämpar man detta om man har en double på sången? Ska båda spåren då få samma processing med Decapitator?
  2. Hej Jon och tack för bra tips:) Ett ämne som brukar diskuteras flitigt på Internet är hur stor påverkan ordningen av pluggar rent generellt har i kedjan för det slutgitiga soundet. Vad är din syn på detta?
  3. EQ Match är riktigt bra. Ger oftast en förbättring utan att överdrivet resultat. Även limitern (Maximizer) är lätt och trevlig att arbeta med.
  4. Hej Jon! Har Mastrat min nya låt med Ozone10. Kan bara hålla med om det du skriver. Har man en bra mix med bra inspelningskvalitet tar det inte många minuter att få ut en klar förbättring med den inbyggda guiden och därefter justera efter tycke och smak.
  5. Ska lägga in detta på YouTube:) Med "Arbeta problemorienterat" menar jag just det du själv touchar att det som noteras under lyssningen därefter arbetas aktivt och fokuserat med, tills åtgärdat. Den approachen kan bidra till att minimera lyssningen och därmed förhindra trötta och inkapabla öron:)
  6. Hej Jon! Jag tror att man känner rent inituitivt när mixen är klar. Man måste också inse att den perfekta mixen inte finns och i nåt läge släppa det perfektionistiska. Man måste också väga mixens kvalitet mot den egna förmågan och de egna förutsättningarna. Men För att överhuvudtaget komma till ett av avslut brukar jag göra något åt detta hållet: --- Etablera ett personligt arbetsflöde som kan upprepas låt efter låt --- Lyssna på hela låten på morgonen när öronen har fått vila och ta mentala anteckningar --- Arbeta problemorienterat och minimera den totala lyssningstiden --- Lyssna på låg volym annat än under begränsade stunder --- Reseta öronen genom frekvent lyssning på professionellt producerade låtar Finns säkert massor man kan göra men ovan brukar funka för mig
  7. Tack för ytterligare en värdefull genomgång Jon. En template att utgå från och som man själv känner sig bekväm med är en viktig del för att skapa ordning från början och möjliggöra fokus på själva uppgiften. Själv gillar jag konceptet med färger:) men det är ju som du säger en smaksak. Jag skiljer också på produktion och mix och har olika templates för detta.
  8. Hej Jon och tack för en som alltid lysande genomgång:) Skulle du säga att pluggarna som finns på marknaden är likvärdiga eller är det någon du tycker sticker ut från de andra? Själv använder jag slate's VCC på kanalerna, exporterar Stems och tar in dom i mixen. Lägger sen på Virtual MixBus på mixbussen. Jag tycker det är svårt att höra någon skillnad på enskilda kanaler för som du säger så är skillnaden väldigt subtil. Min uppfattning är dock att mixen totalt sett blir varmare och behagligare.
  9. Tack för ett klargörande och uttömmande svar på en komplicerad fråga. fattar mera nu:)
  10. Intressant med en utveckling av detta! Vad är skillnaden? Fabfilter skriver i sin manual gällande Zero-Latency att: "It is Pro-Q's most efficient processing mode, and absolutely sufficient for most applications"
  11. Hej Stajo. Jag tänker att detta tricket kan användas med sidechain också dvs basen får en fyllighet och värme samtidigt som basens total volym minskar genom sidechain när kicken slår.
  12. Denh fick lite karaktär vid 2068 Hz. I det låga la jag "Bumpen" vid 80 Hz, alltså strax ovanför Kicken. Se bild. Den röda kurvan är kicken.
  13. Tack! Gjorde att min bas kommer fram lite tydligare
  14. Funktionen att analysera sidorna ser riktigt bra ut ju. Har Fabfilter Pro-Q3, osäker på om "sido-analysen" går att göra med deras plug. Brukar isolera sidorna på mastern med en plug som heter LEVELS och sedan titta separat på detta med Q3 men samtidigheten som i ditt exempel tror jag inte finns. Av någon anledning tenderar mina mixar att bygga upp för mycket energi på sidorna. Ett separat fredagstips kring detta ämne vore välkommet. Tack Jon för dina alltid så applicerbara tips.
  15. Använder VTM på mina tracks. Gillar att den är lättmanövrerad och som du säger låter grymt bra.
×
×
  • Skapa ny...