Jump to content

Magnus Lundberg

Medlem
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

Reputation

6 Neutralt

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Huskvarna
 • Min utrustning
  DAW: FL Studio
  Ljudkort: Focusrite 2i2
  Monitors: Yamaha HS8
  Midi Keyboard: Roland A49
  Gitarr: Taylor 414ce
  Mic: Neumann TLM103
  Övrigt:
  -DIY Vocalbooth
  - Absorbenter från GIK Acoustic
  - Presonus Faderport

Recent Profile Visitors

1,101 profile views
 1. Tack för denna Jon:) Installerade C6 för något år sedan men har aldrig använt förrän på senare tid eftersom jag upplevt den som smått "skrämmande". Är ju faktiskt bara en kompressor den också:). Jag ska testa detta också på bottendelen på vocals som ett försök till att få mer värme i rösten.
 2. Bra tips Jon:) Har den pluggen på mixbussen. I små portioner gör den underverk. Tror att Slate erbjuder den gratis fortfarande.
 3. Bra med strukturellt upplägg. Ett måste när man mixar.
 4. Har inte testat translationfunktionen ännu. Är den realistisk?
 5. Uppgraderade idag men haft Reference 4 tidigare. Jag kan inte se hur man kan mixa till ett balanserat sound i en studio om man inte har denna pluggen. Den gör ett fantastiskt jobb.
 6. Bra tips! Finns inget i mitt projekt som jag slitit med så mycket som att få bas o kick att gå igenom mixen. Också en konst att välja rätt kick för den specifika sången man jobbar på. Väldigt lätt att gå bort sig här:)
 7. Ska testa denna. Har Slate-varianten hemma men har alltid tyckt att den inger en viss respekt och därför skippat den. Hur är den på Vocal?
 8. Intressant vinkling som inger hopp och motivation:)
 9. Allt rätt som du säger! Initalt (dock inte längre) undvek jag referenslåtar helt enkelt för att det va så knäckande att höra hur avvikande (och dålig) min mix va i förhållande till referensspåret. För oss som mixar på Windows! Har du något tips på en plug/metod eller liknande som kan ge det som Loopback gör (endast för Mac)
 10. Viktigt att en plug ser snygg ut också. Min favorit avseende blev TDR Molotov GE. Riktigt retro.
 11. Tack! Och måste säga att det faktiskt mer än halverade tiden med att sätta den grundläggande balansen. Vald volym kändes dessutom väldigt rätt. Tog ett tag att ta in var man skulle lägga volymen men det landade ganska snabbt. Given kille i nästa mix också:)
 12. Känner att jag behöver förstå denna ytterligare. Testade nu och det känns faktiskt som att man får en vägledning men samtidigt undrar jag kring det faktum att man ställer in varje instrument för sig (mha Pink Noise) för att sedan ändra fadrarna på respektive instrument för att få en sammantaget hel balans (alltså totalbalansen i mixen utan Pink Noise). Vad tjänade det då till att initialt använda sig av Pink Noise när balansen förändras efteråt?
 13. Mycket intressant! Anser du att all den initiala basbalansen (supportat av Pink Noise) bör ske i mono?
×
×
 • Create New...