Jump to content

Magnus Lundberg

Medlem
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutralt

About Magnus Lundberg

 • Rank
  Med i gänget

About me

 • Kön
  Man
 • Stad/plats
  Huskvarna
 • Min utrustning
  DAW: FL Studio
  Ljudkort: Focusrite 2i2
  Monitors: Yamaha HS8
  Midi Keyboard: Roland A49
  Gitarr: Taylor 414ce
  Mic: Neumann TLM103
  Övrigt:
  -DIY Vocalbooth
  - Absorbenter från GIK Acoustic
  - Presonus Faderport

Recent Profile Visitors

727 profile views
 1. Ska testa denna. Har Slate-varianten hemma men har alltid tyckt att den inger en viss respekt och därför skippat den. Hur är den på Vocal?
 2. Intressant vinkling som inger hopp och motivation:)
 3. Allt rätt som du säger! Initalt (dock inte längre) undvek jag referenslåtar helt enkelt för att det va så knäckande att höra hur avvikande (och dålig) min mix va i förhållande till referensspåret. För oss som mixar på Windows! Har du något tips på en plug/metod eller liknande som kan ge det som Loopback gör (endast för Mac)
 4. Viktigt att en plug ser snygg ut också. Min favorit avseende blev TDR Molotov GE. Riktigt retro.
 5. Tack! Och måste säga att det faktiskt mer än halverade tiden med att sätta den grundläggande balansen. Vald volym kändes dessutom väldigt rätt. Tog ett tag att ta in var man skulle lägga volymen men det landade ganska snabbt. Given kille i nästa mix också:)
 6. Känner att jag behöver förstå denna ytterligare. Testade nu och det känns faktiskt som att man får en vägledning men samtidigt undrar jag kring det faktum att man ställer in varje instrument för sig (mha Pink Noise) för att sedan ändra fadrarna på respektive instrument för att få en sammantaget hel balans (alltså totalbalansen i mixen utan Pink Noise). Vad tjänade det då till att initialt använda sig av Pink Noise när balansen förändras efteråt?
 7. Mycket intressant! Anser du att all den initiala basbalansen (supportat av Pink Noise) bör ske i mono?
 8. Logiskt! Man kanske till och med kan skicka varje enskild gitarr med olika styrka för att placera dessa i olika djupleder i rummet. Jag tänker att jag som rookie kan dra nytta av att rita upp min lilla instrumentuppsättning i ett enkelt 3D-progam för att få en mall att gå efter (Panning=sidled, Reverb=djupled) Att avaktivera det virtuella instrumentets reverb och sedan bounce känns som en första ingång. Mycket detta med mixning men man lär sig hela tiden:).
 9. Ett tag va jag inne på att skicka hela mixbussen till ett reverb (har Seventh Heaven pro) men sen har jag förstått att det inte är rekommenderat att göra så. Har dock svårt att förstå skillnaden att sända alla group buses till ett reverb kontra send av mixbussen. Ger inte det samma effekt? Skulle gärna få detta klarlagt. Min egen teori är att man med det du föreslår kan välja hur mycket man skickar till senden per buss? Annan sak jag är osäker på är reverb på virtuella instrument. Bör man alltid disabla detta innan bounce och sedan skicka tracket till mitt eget reverb för att komma undan
 10. Jag provade med Fabfilters Saturn 2 på tre olika ställen (mixbus, bas samt drumbus) och mixen lyfte riktigt duktigt. Dock verkar det som att just den pluggen slukar CPU
 11. Japp! Blev riktigt sugen på EQn också (E27) men får väl lugna ner mig lite med pluggar. Får duga med Fabfilter och Mixrack Bundle från Slate ett tag till:)
 12. Ett problem för mig är att jag lätt blir oförmögen att sakligt lyssna på hur något verkligen låter och ta beslut efter det. Så svårt att faktiskt veta vad som låter bra. Sannolikt växer den förmågan med ökad erfarenhet...
 13. Tack! Bra tips. Ska testa refrängtricket.
 14. Är det denna pluggen du menar? https://thehouseofkush.com/products/omega-twk
×
×
 • Create New...