Jump to content
Annons
 • Så kommer du vidare när du kört fast i mixen (video)

  Fredagstipset: Vad gör du när du kört fast i mixen, som många gånger handlar om förlorat perspektiv? Jon har ett antal tips och knep som hjälper dig att få tillbaka perspektivet och komma vidare.

  Jon Rinneby

  Tips: Läs gärna också tipset om referenslåtar här.

  Missa inte kommande fredagstips. Se till att gå in på vår Youtube-kanal och prenumerera samt klicka på klocksymbolen så blir du meddelad så snart vi publicerar nästa tips! Fredagstipset kommer ut varje fredag med undantag för sommar- och juluppehåll.

  Ställ gärna frågor eller kommentera artikeln i kommentarsfältet nedan, så spinner vi tillsammans vidare på ämnet. Eller om du hellre föredrar att diskutera om mixning i avdelningen Diskussioner på Studios forum. (Tagga gärna foruminläggen med "mixning").

  Fredagstipset är en återkommande serie där Studios skribent Jon Rinneby varje fredag delar med sig av tips om bland annat inspelning, mixning och mastring. 

  Här hittar du tidigare videor och artiklar i serien Fredagstipset >


  User Feedback

  Recommended Comments

  6 timmar sedan sa ZeroX:

  Grymma tips som fler borde se. Gillar mina Beyerdynamic, men föredrar Audio-Technica på senare år ,men beror nog på hörseln 🙂

  Tackar tackar. Jo precis, Beyer 770 pro funkar finfint, men skulle nog ha väldigt svårt att mixa med enbart dom (eller med vilka hörlurar som helst för den delen). Är så van vid studiomonitorer (PSI Audio). Använder först och främst mina Beyer och Ollo s4x till inspelning samt referens- och kvällslyssning.

  Link to comment
  Share on other sites

  En variant på att skicka mixen till någon kompis för lite feedback kan vara att lyssna på mixen tillsammans med någon annan.
  Även om vi sitter i kontrollrummet så sitter man inte kvar i "sweetspoten" utan flyttar sig lite grand ur vägen eller går bort helt från bordet. Det brukar alltid dyka upp nåt litet aha när jag gör så.
  Och så blir man kanske lite mera alert när någon annan ska få höra vad man åstadkommit.  ;)

  Link to comment
  Share on other sites  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now

 • Studio nb_2_2.jpg

×
×
 • Create New...