Jump to content
Annons

kungenavparis

Medlem
  • Antal inlägg

    60
  • Gick med

  • Senast inloggad

Allt postat av kungenavparis

  1. Hej hallå! Ska skicka iväg ett par låtar på mastering nästa vecka. En av låtarna fick ett halvknepigt outro med ett väldigt långt gitarrutslag. Är det rimligt att be masteringkillen korta ner detta med typ en fade out eller är det utanför det vi betalar för? Tack, Mattis
  2. Hej, tack för era svar. Jag jobbar i Logic 8. Ska höra med honom men det verkar som att det blir en konvertering till 44,1 khz och låta det vara kvar så.
  3. Mister Mastering har inte sagt något om att det är fel. Jag bara antog att eftersom jag fick dem i 48 att de skulle vara så. Har ingen som helst susning själv 😄
  4. Hej kära studioforum. Här kommer en teknisk fråga. Jag har varit och spelat in ett par spår i en studio och fått dem i 48khz vilket är det format masteringkillen vill ha dem i. Nu ska jag ändra ett outro i en av filerna, men när jag öppnar filen som 48 khz låter det väldigt långsamt. Finns det någon fara i att konvertera till 44,1khz för att det ska låta normalt, ändra det jag vill ändra på och sen spara ner den färdiga i 48 khz? Förlorar filen något på själva konverteringen ner i storlek? Fridens Mattis
  5. Kolla KFUM Hornet, Sensus, Sävjakyrkan, Lötenkyrkan, Ungdomens Hus och Soundlevel (Arne).
  6. Annars är det bara att köpa en 2,5" SATA med 7200 varv och stoppa in. Hitatchi har ett par som går för strax över tusenlappen.
  7. Ligger även på en hel del syntmattor.
  8. Undrar också. Speciellt eftersom de flesta bärbara har slöa hårddiskar (5400 rpm är i underkant om jag förstått saken rätt), bara en firewireport (vilket man förstås använder till ljudkortet), och USB är en flaskhals. Om eSata är i klass med firewire spelar man ju in direkt på den.
  9. Jag är intresserad av skillnaderna mellan de två eftersom jag ska köpa något av dem. Jag inser att min kunskap om båda programmen är begränsad och om någon säger "Logic har möjlighet att göra den här prylen, och det är verkligen skitbra, och det kan inte Cubase" är det faktiskt intressant för mig. I dagsläget är jag nöjd med Cubase förutom på trummaskinsfronten där den inbyggda verkligen är crap. Bättre kompressor, delay och kanske en gitarrförstärkare vore inte helt fel heller. Om något av programmen inte fixar Presonus FP10 (tidigare Firepod, tror jag) är det ute ur leken av det skälet.
  10. Hej! Har läst massvis med gånger på det här forumet att man ska ha Logic istället för Cubase. Det är dock sällan man får läsa exakt varför. Vad är det som gör Logic bättre? Vad kan det som inte Cubase kan? Jag är inte ute efter något Mac vs PC-krig utan rena fakta. Logics egna hemsida är bara full av buzzwords och säger ungefär samma sak som Cubase hemsida. Mattis
  11. Flytta till Uppsala 😳 Älskar de banden.
  12. Antagligen har du Guitar Rig som en insert och har inte bränt fast det i filen. Vilket inspelningsprogram använder du?
  13. Dra in en Noise Supressor och kör hög threshold.
  14. Kan vara värt att försöka hitta en bärbar med antingen snabbare hårddisk (7200 rpm) eller minst två firewireutgångar, en för ljudkortet och en för en extern hårddisk. Tänk dessutom på att de flesta av dagens bärbara PC med 15" skärm eller större bara har 2-3 timmar batteritid.
  15. Googla på "avi wav converter", finns hur många program som helst. Klipp sedan ut den biten du ska ha med typ Audacity och spara.
  16. Eller om man vill ha något billigare, Presonus Firepod, under 4000:- med frakt.
  17. Yepp. Men det ryktas om att det kommer komma en ny version i samband med nya OS, så det kan vara värt att vänta ett par veckor.
  18. Som jag förstår det har jag inga mickförstärkare i mitt ljudkort. Dessutom kommer jag antagligen inte ha möjlighet att ta datorn (där ljudkortet sitter) till inspelningsplatsen, det är därför jag letar efter en portabel lösning. De gör som jag förstår det "hitmusik" och kommer förstås vilja att det låter så nära radio som möjligt. De kommer inte behöva betala något för inspelningen och är medvetna om (de har hört det övriga jag gjort) att ljudkvaliteten inte är densamma som på en professionell låt men vi ska sträva efter att få det åt det hållet. Det gör mig alltså inget om "det låter som alla andra".
  19. Gizmozis: Jag har ett Emu 0404 internt ljudkort, Studio Projects VTB-1 micförstärkare och en Studio Projects B1. Det är svårt att skriva om ljud men jag tror mer på ordet fylligt än fet. Berra: Om jag ändå inte ska micka upp mer än virvel och baskagge, varför ska jag då köpa fyra mickar?
  20. Hej! Nu har äntligen de första jobben börjat komma. En gammal bekant vill spela in några smårockiga ballader med sitt band och på några låtar ska det vara trummor vilket jag inte har spelat in förut. Eftersom jag bor i lägenhet kommer vi inte spela in trummorna här och jag letar alltså efter en portabel inspelningslösning. Kostnaden är förstås något man bör ta i beaktelse. Klart att jag gärna skulle shoppa på mig supermickar och en MacBook Pro med megaljudkortet men det kommer inte hända som fattig student. Att hyra in sig i en studio skulle man förstås kunna göra men jag vill i första hand göra jobbet själv om det är möjligt. Som jag förstått det är överhängsmickar (x/y), virvel och baskagge det man minst bör ha med. Hur vore det då att köpa en Zoom H-4 med en SM57 för virveln och en Beta 52 för bastrumman? Detta skulle gå loss på 5500 från Tysk-Thomann vilket är en hel del. Behöver jag en så dyr mick (52:an, främst) när jag ändå inte spelat in trummor förut? Finns det smartare lösningar? Den som svarar "öh, det är ändå ingen idé om du inte kan stämma trummor" gör sig inget besvär. Mattis
  21. Gizmozis: "Sedan la jag ett någorlunda långt reverb men droppade reverbet på diskanten i virveln. Jag lät alltså diskanten vara med i det torra ljudet men inte på reverbet i samma utsträckning." Hur får man effekter att bara gälla ett visst frekvensområde av spåret?
  22. Jag körde den tjockleken på min Epiphone LP och fick fila, men det var inte jobbigt alls. Se till att ta lite i taget bara, så du inte gör för stort hål.
  23. Hej! Jag tror faktiskt inte jag hävdar det. Ta en kik på inlägget igen. Jag skrev inte att de var "bara bra" för att de kunde kopplas ihop, jag skrev att de var "mest bra". Alltså, som jag också skrev i mitt första inlägg men du ignorera: jag använder effekterna, de är shyssta, men det som gör det riktigt bra är att man kan koppla ihop dem. Jag är rädd att du läser in väldigt mycket i mitt inlägg som inte finns där, för att du är rädd för någon form av propaganda mot Reason som du läst någonannanstans. Chilla ner, jag är inte en av dem. Du behöver inte förolämpa mina kunskaper som musiker för att ha en diskussion kring om en effekt är bra eller dålig, vi kan väl prata som vanliga människor? Angående exemplet med popplattan är din retorik fortfarande sned. Dåvarande Majorlabelbandet Thursday använde förstärkare de hittade på loppis till sin storsäljare "A City By The Light Divided" (källa: intervju på Ultimate-Guitar med en av medlemmarna). Inte nog med det - de lade förstärkarna ner på marken. När At The Gates gjorde sin numera legendariska platta "Slaughter of the Soul" använde de en hemmagjord förstärkare och Boss MT-2, en av de mest hatade pedalerna inom musik. (källa: bonus-DVD med utgåvan, intervju med karln som gjorde skivan) Det här säger inte att crappiga förstärkare och Boss MT-2 är bra prylar. Det säger att det går att få fram bra ljud ur dem. Det är inte samma sak. Att din mystiska källa använder Reasons effekter på några spår på en skiva säger absolut ingenting om Reasons effekter av samma anledning.
×
×
  • Skapa ny...